Engelli Raporu Hakkında Bilgilendirmeye İhtiyacım Var

NeKHBeT

Violet Is The Humblest Of Flowers :)
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2013
479
199
123
36
Merhabalar :)

Hepinize musmutlu güzel sağlıklı bir yıl diliyorum.

Aranızda engelli raporu alan ve sürecini bilen biri var mıdır? Bu konuda bilgi edinmem gerekiyor. Yardım ederseniz çok sevinirim :)

annem için almıştık
doktoruna gitmiştik kurula girildi annemin hastalığına ilişkin raporları vs ile. bir çok doktor imzaladı
sonra % kaç engelli olduğunu gösteren bir rapor verdiler ama çıkması bi kaç hafta sürmüştü

Engelli raporu almak için üniversite hastanelerine gidip rapor almak istediğinizi söylüyorsunuz. Onlarda sizi kurala yani heyete yönlendiriyor. Bu kurul sizin bazı bölümlere gitmeniz gerektiğini söylüyor. Fizik tedavi, nöroloji, kalp, dahiliye gibi. Buradaki uzman doktorlar sizi muayene ediyor, testlere ultrasonlara sokuyor. Bu sonuçlar sonunda engel durumunun yüzdeliği hesaplanıyor bununda bi kuralı var tabi. Örneğin göz için engel yüzdeliği 30, nörolojik 15 gibi yada sadece tek bir engel durumu varsa onun da oranı belirleniyor. Sonra heyete bu raporlar gidiyor. Onlarda genel bi değerlendirme yapıyor. Buna göre engel raporunuz ve yüzdeliği belirleniyor raporunuzu alıyorsunuz.

Tabi değişmiş olabilir 2 sene önce bi yakınım için böyle yapılmıştı

Merhabalar :)

Hepinize musmutlu güzel sağlıklı bir yıl diliyorum.

Aranızda engelli raporu alan ve sürecini bilen biri var mıdır? Bu konuda bilgi edinmem gerekiyor. Yardım ederseniz çok sevinirim :)
çalışıomu erken emeklilik içinmi engeli maaşı içinmi ??

Biz babama evde bakım hizmeti için almıştık. Anneme de bakım maaşı bağlanmıştı.
Sosyal hizmetlere gittik önce onlar bize bir kağıt vermişti. Devlet hastanesinde heyet gününde gidip doktorları gezdik. Hepsi muayene etmişti. Heyet raporunu 10 gün içinde aldık diye hatırlıyorum. Bu raporu sosyal hizmetlere götürüp evde bakım hizmetimiz başlamıştı. Bakım maaşı için de bazı kurumları gezdik gelir durumu araştırılmıştı. Daha sonra anneme bakım maaşı bağlanmıştı.
Bizim yaşadığımızı anlattım. Sizin neyi sorduğunuzu pek anlamadım.
Bir yeğenim engelli. Onun için de devlet hastanesinden rapor alındı.Kendisi yeşil kartlı oldu. Engelli maaşı alıyor. Onlar da sosyal hizmetlere gitti diye hatırlıyorum.

ben devlet hastanesinden aldım kurul verdi sanırım 7 yıl oluyor bana yüzde yüz verildi bakım maaşı aldım ama sağolsun devlet bi sire sonra kesti fazizyle verdiğni geri aldı

Aslında emeklilik veya bakım maaşı için değil. Engelli Kpss için rapor başvuru sürecini merak ediyordum. Ne kadar sürede alınır. Ne kadar git gel yapılır. Bu konulara çok hakim değilim açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…