- 8 Ocak 2012
- 1.129
- 959
Engelli olmayan insanlara neler deniyor ah bilseniz.. Bula bula bunu mu buldun, çirkin bu, kilolu bu, açık bu, kapalı bu, dişlek bu. Bu bu bu.. Kusursuz değiliz bulmak görmek isteyen bulur, benim için de denmiştir bunu mu buldun çok uzun bu. Napayım dizlerimi mi kırıp kısaltayım. Elalemi önemsemeyin. Derler de derler diye bir laf var;Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hanımlar. Ama inanın içim içimi yiyor. Mesela videoda biri demişki "ailem ve çevremden tepki gelmeyeceğini bilsem evlenirdim" bende ister istemez düşünüyorum ya evlenirsemde eşimin arkadaşlarından biri bula bula bunumu buldun derse ? işte bu düşünce beynimi kemiriyo
ENGELLİ OLMAK HAKARET DEĞİL Kİ. DİLERİM HERKESE ALLAH EŞİNİZ GİBİ ANLAYIŞLI BİRİNİ VERSİN .seninkisi engel bile sayılmaz ben cp engelliyim konuşma bozukluğu ellerimde titreme var ellerim titreme olduğu için çay kahve taşıyamam ama eşim çok yardımcı oluyor ve engelliyim desem bile eşim senin neren engellide öyle kendine hakaret ediyorsun diyor gerçek seven kişi onu görmüyor anlıyacağın senin sevgilinde görmüş olsaydı evlenme teklifi etmezdi emin ol ben bir sene evliyim ve şimdi bebeğimizi kucağımıza almak için gün sayıyoruz eşimdede hiç bir engel yok inşallah Allah sanada benim eşim gibi anlayışlı ise evliliği nasip etsin sana
bıtanesin,ne güzel özetlemişsin,çok şükür ki 14 yaşında fark ettim,vee kim ne derse dedın,bu kim in sorunuEngelli olmayan insanlara neler deniyor ah bilseniz.. Bula bula bunu mu buldun, çirkin bu, kilolu bu, açık bu, kapalı bu, dişlek bu. Bu bu bu.. Kusursuz değiliz bulmak görmek isteyen bulur, benim için de denmiştir bunu mu buldun çok uzun bu. Napayım dizlerimi mi kırıp kısaltayım. Elalemi önemsemeyin. Derler de derler diye bir laf var;
''
Çok hızlı yaşarsın, yavaş git derler.
Yavaş yaşarsın, ölü gibisin derler.
Orta halli yaşarsın, monotonsun derler.
Gülersin, ne gülüyo bu deli gibi derler.
Ağlarsın, bunalım derler.
Susar dinlersin,dilini mi yuttun derler.
Konuşursun, sus bi artık derler.
Çalışırsın, amele derler.
Yatarsın, beleşçi derler.
Kısacası derler de derler...
İnsanı candan ederler sonra anlarsınki gelmiyor artık geriye geçen günler.
Ona buna kulak vermeye bir son ver,
yoksa onun bunun lafına baktı böyle oldu derler...''
harika bir cevap olmuşş hergün aşkınız artması dileğiylemerhaba bende işitme engelliyim. evlilikte engel degildir. eşimde tek kulagindan duyma engelli. birbirimizi çok sevdik evlendik aşkta hiç de engel tanimadim. aşkta engelli olarak hiç düşünmemeli. yürekten seviyorsa herşeyi yapabilirsiniz. çevredekilerden bu özürlü engelli laf duysam sinir olurum derim ki beyninden engelli onlarin deyip geçiyorum. çok mu sağlam herkes içlerinde mutlaka engellli vardi buna hiç de takmayin. pskoloji bozuk da engelli düşün. gidip raporu aliyolar insanlar. o yüzden kimseyi engelli insan olarak düşünmemesin. yüregi sapsağlam olsun... kim kimseyi önyargıyla bakmasin. insan sevdikten sonra gerisi salla... sevgi varken engel mi herşeyi unutursun... o kadar
Allah razı olsun sizinde Rabbim kucaginza almayı nasip etsin inş. sizinki ne kadarlıkamin saol. hamilesiniz doğuma az kalmiş Rabbim kucaginza almayı nasip etsin inş. bende hamileyim. çok şükür.
Ben engelli bir bayanım. sol ayağımda kısalık var. 1 yıldır görüştüğüm bir bey var. gecen hafta bana evlenme teklifi yaptı. Ama ben engelli olduğumdan gelecekte engelimden dolayı çıkacak sorunlardan dolayı korkuyorum. Şurada bir sokak roportajı var insanlar engelli biriyle evlenirmiydiniz sorusuna ailem karşı çıkar gibisinden cevaplar vermiş bakınız
....
açıkcası kafam çok karmaşık siz olsanız ne yapardınız? samimi cevap verin lütfen
Slm cn m benim esimde engelli ama ben onu çok seviyorum doğuştan bi ayağı kesilmiş insanın yüreği engelli olmasın dry etme bunları. ..Tuanaeşim de post: 40966858 .!.:Ben engelli bir bayanım. sol ayağımda kısalık var. 1 yıldır görüştüğüm bir bey var. gecen hafta bana evlenme teklifi yaptı. Ama ben engelli olduğumdan gelecekte engelimden dolayı çıkacak sorunlardan dolayı korkuyorum. Şurada bir sokak roportajı var insanlar engelli biriyle evlenirmiydiniz sorusuna ailem karşı çıkar gibisinden cevaplar vermiş bakınız
....
açıkcası kafam çok karmaşık siz olsanız ne yapardınız? samimi cevap verin lütfen