bende engelli annesiyim o kadar zorki anlatılmaz yaşanır her kafadan ses akıl verenler bilip bilmeden eleştirenler çok duyarlı olanlarda var olmayanlarda bizim her zaman desteğe ihtiyacımız var çünkü uykusuz geceler istedigin yere gidemez misafir alamaz tv kısıtlı hasta olma gibi lüksümüzde yok 24 saaat büyümeyen bebeğimizle ilgilenmek zorundayız tek o öfke nöbeti geçirmesin diye konuşmayı bile unuttuk yolda yürümeyi bayramda bile çıkaramadık evden sırayla gittik Allah bizim gibilere yar ve yardımcı olsun .
Tek birşeye dikkat edin. O da herkese nasıl davranıyorsanız engellilere de öyle davranın. Engelliler çoğu zaman farklı olduklarını unuturlar. Farklı davranarak farklı olduklarını hatırlatmayın. Hele bazıları var ki iyilik yaptığını sana sana engellilerin engellerini ve farklılıklarını gözüne sokuyorlar.
Bende bir engelliyim sırf bana farklı davranılmasın diye engelli olduğumu söylemem. Benımki saklanabilir bir durum saçlarımı salar gezerim. 8 yaşında duymasını kaybeden biriyim işitme cihazınla duyuyorum. Okumayı ve konuşmayı öğrendikten sonra duymamı kaybettiğim için konuşmamda hiç bir sorun yok. Cihazıma cep telefonu gibi şeyler yaklaştırmak yasak olduğu için sadece uygun ortamda uzaktan (hoparlörle) konuşuyorum.
Ama gel gör ki nerdeyse 5 aydır konuştuğum ve benı normal zanneden işyerinden biri telefonum çaldığında kapattığımı görmüş bana neden her seferınde kapattığımı sordu bende cihazım olduğunu söyledim. Ve o günden sonra bana sağır muamelesi yapmaya başladı. (Oysa işyeri heleki mesai saati hoparlöre müsait değil.) Efendim bu adam benımle bağırarak konuşmaya başladı. Oysa ki işitme cihazları sesleri zaten mikrofondan verir. Siz bağırınca sesler o mikrofona çok gelir ve ses anlaşılmaz olur. Ama engelli birisi karşısındaki insandan soğuduğu için bunları açıklama gereği duymaz. Uzaklaşır ondan. Sonuç mu ?
Engellileri topluma kazandıralım..... Zor kazandırırsınız !
Engelliler bizden uzak durmasın... Siz engellilere farklı davranınca engelliler uzaklaşır. İçinizden biri olmadığını hisseder.
Neyse çok uzattım yine. Engelliler farklı değildir, farklı gören sizin gözleriniz o kadar. Sizde o gözlerinizi bir gün kaybedebilirsiniz. Tıpkı benım kulaklarımı çocuk yaşta kaybetmem gibi.
burnu sürtülecise cinsten insan onlar dikkate almayın benimde ailemde engelli insanlar var bu çok insani bir durum önemsemyinanlayışlı davranmak diyoruz ama kimse anlayışlı davranamıyor maleseff çalıştığım kurumda engelli neden çalışıyor gitsin evine otursun diyen insanlar var yani bizler soyutlanıyoruz malesef hep yalnız bırakılıyoruz...
çok yanlış hepimiz insanız nasıl ayrım yapabiliriz insanlar ne kadar bencil olabiliyoanlayışlı davranmak diyoruz ama kimse anlayışlı davranamıyor maleseff çalıştığım kurumda engelli neden çalışıyor gitsin evine otursun diyen insanlar var yani bizler soyutlanıyoruz malesef hep yalnız bırakılıyoruz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?