Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. 11 Ekim'de 38+1'de doğumumuz oldu. Bebeğim aynı sebeple yoğun bakımda küveze alındı. Hatta enfeksiyon da anneden kaynaklı bir enfeksiyondu. Benim önceden geçirdiğim bir gripten bile kalan bir enfeksiyondan olabilirmiş. 10 gün kaldı. 10 gün boyunca düzenli süt sağıp götürdük. Günde 1 kez de ziyaret hakkimiz vardı. Süreç çok zorlayici. Bebeğinizi solunum cihazlarına bağlı göreceksiniz. Her tarafında cihazlar takılı olacak. Bebeğiniz solunum sıkıntısı yaşadığı için onu bir süre yorgun ve bitkin göreceksiniz. Tedavi süreci 4-3-2-1 diye gidiyor. Bazen 4'den 3'e iniyor. Bebek uyum sağlarsa 2'ye düşüyor, saglamazsa 4'e yeniden çıkıyor. En başta anne sütünü hemen vermiyorlar ama anne sütünü almaya başladıktan sonra daha hızlı toparliyorlar. İnanın ki çok ama çok ağladım. Hele ki hastaneden taburcu olup çıktığımızda elimiz boş çıkmak bize çok zor geldi. Ama süreç illa ki bitecek. Bir süre sonra düşünceniz isterse küvezde daha fazla kalsın ama yeter ki sağlıklı çıksın olacak. Doktorlar antibiyotik tedavisini yarıda kesmek istemedikleri için 10 günü bulabiliyor süreç. Bizim de Önce 5 günlük sonra yeniden 5 günlük tedavi uygulanmisti. Şimdi kirkimiz çıkmak üzere. Küvezde kaldığı için rutin kontrollere gidecegiz. 1 kez gittik. Kardiyoloji, nöroloji gibi, fizik tedavi gibi bölümlere. Çok şükür bir sorunumuz yok. 6 ayda bir kontrol olacak. Sadece biraz geç kavuşmuş olacaksınız bebeginize. Bol bol dua edin. Moralinizi yüksek tutun. Eğer sizi zorluyorsa geçmiş olsun diye arayan tanıdıklarınızin aramalarına bir süre cevap vermeyin. Umarım en kısa sürede saglikla bebeğinizle yan yana olmak nasip olur. Kucağınıza aldığınızda her şeyi unutacaksiniz. Dualarım sizinle. Aklınıza bir şey takıldığında her zaman sorabilirsinizKızlar merhaba 38 haftalikken doğum yaptım ilk önce nefesi hızlı alıp veriyor diye bebeğimi küveze aldılar sonra yüksek oranda enfeksiyon var diye yoğun bakıma aldılar. Çok korkuyorum başına gelen var mı ne yapmam lazım
Teşekkür ederim bi nebze de olsa içime ferahlık düştü Allah'm çocuklarımızı bize bağışlasınMerhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. 11 Ekim'de 38+1'de doğumumuz oldu. Bebeğim aynı sebeple yoğun bakımda küveze alındı. Hatta enfeksiyon da anneden kaynaklı bir enfeksiyondu. Benim önceden geçirdiğim bir gripten bile kalan bir enfeksiyondan olabilirmiş. 10 gün kaldı. 10 gün boyunca düzenli süt sağıp götürdük. Günde 1 kez de ziyaret hakkimiz vardı. Süreç çok zorlayici. Bebeğinizi solunum cihazlarına bağlı göreceksiniz. Her tarafında cihazlar takılı olacak. Bebeğiniz solunum sıkıntısı yaşadığı için onu bir süre yorgun ve bitkin göreceksiniz. Tedavi süreci 4-3-2-1 diye gidiyor. Bazen 4'den 3'e iniyor. Bebek uyum sağlarsa 2'ye düşüyor, saglamazsa 4'e yeniden çıkıyor. En başta anne sütünü hemen vermiyorlar ama anne sütünü almaya başladıktan sonra daha hızlı toparliyorlar. İnanın ki çok ama çok ağladım. Hele ki hastaneden taburcu olup çıktığımızda elimiz boş çıkmak bize çok zor geldi. Ama süreç illa ki bitecek. Bir süre sonra düşünceniz isterse küvezde daha fazla kalsın ama yeter ki sağlıklı çıksın olacak. Doktorlar antibiyotik tedavisini yarıda kesmek istemedikleri için 10 günü bulabiliyor süreç. Bizim de Önce 5 günlük sonra yeniden 5 günlük tedavi uygulanmisti. Şimdi kirkimiz çıkmak üzere. Küvezde kaldığı için rutin kontrollere gidecegiz. 1 kez gittik. Kardiyoloji, nöroloji gibi, fizik tedavi gibi bölümlere. Çok şükür bir sorunumuz yok. 6 ayda bir kontrol olacak. Sadece biraz geç kavuşmuş olacaksınız bebeginize. Bol bol dua edin. Moralinizi yüksek tutun. Eğer sizi zorluyorsa geçmiş olsun diye arayan tanıdıklarınızin aramalarına bir süre cevap vermeyin. Umarım en kısa sürede saglikla bebeğinizle yan yana olmak nasip olur. Kucağınıza aldığınızda her şeyi unutacaksiniz. Dualarım sizinle. Aklınıza bir şey takıldığında her zaman sorabilirsiniz
Teşekkür ederim bi an önce kavuşurum inşallah bebeğimeKuzenimin bebişinde yaşadık aynı süreci kuzum. 5-7 gun arası bir süre kalmıştı. Sağlıcakla aldı sonrasında kucağına. Sen hiçbir sey yapma. Süt sağıp götürebilirsin. Onun dışında kendini toparlamaya bak. Allah ın izniyle en yakın zamanda sağlıcakla alırsın kucağına inşallah. Kalıcı bir şey değil çok şükür. Kendin dinlenmene bak. Hayırlı olsun bu arada kuzum
İnşallah canımTeşekkür ederim bi an önce kavuşurum inşallah bebeğime
Sabırsızlıkla bekliyorum Allah'm o günü nasip etsinKüvezden korkmayın ona sağlayamayacağınız sağlıklı ortamı orası sağlıyor. Bebeğinize oksijen veriliyor ilaç veriliyor enfeksiyonu bitince alıp kucağınıza çıkacaksınız inşallah. Bu sürede siz de doğum yorgunluğunuzu atın güzel uyuyun ve süt sağımı yapın. Bebeğinize yapabileceğiniz en iyi şey bu şu an. Antibiyotik tedavileri genelde 10 gün sürer. Aklınıza kötü bir şey getirmeyin ki sütünüz etkilenmesin hep kucağınıza aldığınız anı nasıl öperim nasıl koklarım nasıl severim diye hayal edin dualarım sizinle Allah şifa versin miniğe
Aminİnsan yaşamadan anlamıyor gerçekten. Ben üzüntüden hüngür hüngür ağlayarak sütüm olsun diye çok yemek yedim. Aynı durumu yaşayan bir anne olarak size tavsiyem içiniz ferah olsun. Moralinizi yüksek tutun. Dedim ya sadece biraz daha geç kavuşmuş olacaksınız ama sağlıklı bir şekilde kavuşacaksınız. Bebeğiniz taburcu olana kadar siz kendinizi toparlayan ki sonra ona enerjiniz olsun Hiç geçmeyecek gibi gelecek size de ama bir bakmışsınız kucağınıza verecekleri gün gelecek. Dualarımız sizinle. Rabbim bebeğinizin şifasını versin inşallahTeşekkür ederim bi nebze de olsa içime ferahlık düştü Allah'm çocuklarımızı bize bağışlasın
Aynısını yaşadım 38.haftamda doğum yaptım doğduğu gece benimle beraber kaldı tam hastaneden çıkacakken crp 30 çıktı kanda enfeksiyon olduğu için de riske girmemek gerektiğini ve tedavisinin küvezde yapılmasını söyledi 8 gün kaldı bebeğim şuan 10 aylık oldu çok şükür bir skıntoso yok sizinde inşallah çabucak düşer enfeksiyonu sağlıkla sıhhatle evinize gelirKızlar merhaba 38 haftalikken doğum yaptım ilk önce nefesi hızlı alıp veriyor diye bebeğimi küveze aldılar sonra yüksek oranda enfeksiyon var diye yoğun bakıma aldılar. Çok korkuyorum başına gelen var mı ne yapmam lazım
Benim doğumum olduktan 2 gün sonra falandı galiba bu yenidoğan çetesi haberleri çıktı. Verdiğiniz önerilerde çok haklısınız. Biz de her gün ziyeret saatlerinde hep gördük bebeğimizi. Hastaneden de mutlaka Epikriz raporu alınmalı. Biz şimdi hangi doktora gidersek gidelim Epikriz raporumuz ile gidiyoruz.Yapabileceğiniz şeyler neler,
Hastanenizn yenidoğan bakım servisi detaylarını araştırın, bebeğinizin raporlarını talep edin elinizde belge olsun, bebeğinizi mutlaka görün.
Hele şu son günlerde duyulan haberlerden sonra insanın içi rahat etmiyor.
Benimde oğlum 7 gün CRp yüksekliği nedeni ile kalmıştı. Her gün gördüm oğlumu ve her gün iyi olduğundan emin olarak çıktım, kucağıma aldım sevdim kokladım emzirdim sütümü götürdüm
Ben hastaneyi yatış yapmadan önce araştırmıştım. Son 10 yılda yenidoğan ünitesinde bebek ölüm oranı çok düşüktü.
Evet kesinlikle öyle.Epikriz raporunun elinizde olması çok önemli diğer doktorlar ile teyit edebiliyorsunuz. Şüpheli bir durum var ise hızlı hareket edebiliyorsunuz.