Enfeksiyon ve hamile kalmak çok acill yardımmm

RUZGARXY

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
127
5
96
İzmir
Arkadaşlar merhaba,
Az önce dr dan geldim.7-8 aydır hamile kalmak istiyordum ama bir türlü kalamıyordum.
Dr muayene etti ve bir yumurtamın çatlamak üzere olduğunu söyledi.Ama sen enfeksiyon kapmışsın.ilaç ve fitil kullanacaksın.Normalde bu gece eşinle beraber ol derdim bebek için ama önce enfeksiyonun geçsin ilaçlarını kullan sonraki ay bebek için tekrar deneyin dedi.Ama eşimin işi nedeniyle zaten yumurtlama dönemlerimi zor tutturuyordum :sm_confused: buna rağmen hamile kalamıyordum.Bugün ise bir yumurtamın olduğunu öğreniyorum hemde çatlamak üzere olduğunu ama dr bana önce ilaçlarını kullan ilişkide bulunma diyor.

Canımmmm çok sıkkınnnn .Ne yapacağımı bilmiyorum.Ben bebek için birlikte olsam ne olur ki.Bu ay yerine diğer ay tedaviye başlasam?Acaba bu bebişe zarar verirmi?
Hiç aranızda benim gibi olan varmı? Yada hamile kalmış ama enfeksiyon olduğunu hamile kaldıktan sonra öğrenen varmı?
Ne olur bana yardım edinnnn .Çok mutsuzum.Ne yapmalıyım??????????????benneyaptımki

canım anladığım kadarı ile vajinal iltihap var değil mi?

bildiğim kadarı ile ilerlemiş enfeksiyonlar düşük nedeni olabiliyor...o yüzden demiş olabilir doktorun..ve de ilave bir konu;enfeksiyon spermleri öldürücü etkide yapabiliyor..bunlar olası ihtimaller ama hiçbirisi kesin olacak diye bir şey değil..

ayrıca sen enfeksiyon tedavi olmadan hamile kalırsan bir daha ilaç kullanamazsın.bu yüzden 1 ay ertelemen en doğrusu..ayrıca enfeksiyonun tam olarak nerede olduğuda çok önemli!!! vajinal iltihapmı,yoksa rahim içinde mi onu öğrenmen lazım bu tedaviyi ertleme kararı almadan evvel...

Tşk ederim kızlar ama ben şansımı deneme kararı verdim.Enfeksiyon olayını dr bakmadan önce bilmiyordum zaten.Akıntımın renginde değişiklik yok.Koku kaşıntı ağrı hiçbirşey yok.Dr muayeneden önce bunları sormuştu.Bende yok demiştim zaten.ıçten muayene edince gördü.
Yumurtam çatlamak üzereymiş zaten.Bu hsp layıcılar yanlış yönlendiriyor insanı.Ben 28-29 günde adet oluyorum örneğin.Ama adetten sonraki 9.günde dr yumurtam olduğunu ve çatlamak üzere olduğunu söyledi.Bugünde fena halde karnım belim ağrıdı.Ayrıc a ateşimi ölçüyordum 2 gündür.
Neticede şansımı denedim.Eğer hamile kalmazsam enfeksiyon spermleri öldürmüş demektir ve hemen ilaçlarımı kullanmaya başlıycam senağlama.

hayırlısı olsun canım karar senın tabı ınsanın bebek isteği herseyın onune gecebılıyor ben senı çok iyi anlıyorum

hayırlısı olsun canım karar senın tabı ınsanın bebek isteği herseyın onune gecebılıyor ben senı çok iyi anlıyorum

Canım tşk ederim.Evet haklısın çocuk isteği herşeyin önüne geçiyor.Allah hayırlısını versin yinede.Vee :emir_bebek:isteyen herkesin duasını kabul etsin.

merhaba arkadaşlar, yazdıklarını okuyunca yaşadıklarım gözümün önünden geçti birden.. ben enfeksiyon nedeniyle düşük yaptım. doktorum enfeksiyonu göremediği için 18. haftaya kadar herşeyin normal olduğunu söylüyordu, bir gece aniden başlayan kasık ağrısı ile su kesem boşaldı. doktorumu değiştirdim şimdiki yeni doktorum bunun nedeninin enfeksiyon olduğunu söyledi zaten düşük sonrası yeniden tekrarladığı için enfeksiyondan dolayı hastanede falan yattım.hiç bir belirti vermeden ilerliyor zaten benim de akıntım falan yoktu son dönemlerde ilerlemiş halinde koyu sarı akıntım oluyordu ... sonuçta bu enfeksiyon su kesesine yapışarak keseyi delmiş ve bebeğimin tüm suyu boşalmıştı. bence önce bunun tedevisini ol sonra düşün derim şanslısın bunu doktorun görmüş benim öyle bir şansım olmadı o dönem gittiğim doktorum göremedi enfeksiyonu h.ü de profesördü üstelik...

merhaba arkadaşlar, yazdıklarını okuyunca yaşadıklarım gözümün önünden geçti birden.. ben enfeksiyon nedeniyle düşük yaptım. doktorum enfeksiyonu göremediği için 18. haftaya kadar herşeyin normal olduğunu söylüyordu, bir gece aniden başlayan kasık ağrısı ile su kesem boşaldı. doktorumu değiştirdim şimdiki yeni doktorum bunun nedeninin enfeksiyon olduğunu söyledi zaten düşük sonrası yeniden tekrarladığı için enfeksiyondan dolayı hastanede falan yattım.hiç bir belirti vermeden ilerliyor zaten benim de akıntım falan yoktu son dönemlerde ilerlemiş halinde koyu sarı akıntım oluyordu ... sonuçta bu enfeksiyon su kesesine yapışarak keseyi delmiş ve bebeğimin tüm suyu boşalmıştı. bence önce bunun tedevisini ol sonra düşün derim şanslısın bunu doktorun görmüş benim öyle bir şansım olmadı o dönem gittiğim doktorum göremedi enfeksiyonu h.ü de profesördü üstelik...

Canım çok geçmiş olsun.Üzüldüm yazdıklarını okuyunca.
Umarım böyle bir sorun yaşamam.

merhaba kızlar.enfeksıyon hamıle kalmayı engeller mı?bende de enfeksıyon olusuyor.doktorum bana ole bısey dememıstı hıc.zaten doktorumu degıstırdım.persembe gunu yenı doktoruma gıdıcem bakalım o ne soyleyecek..

arkadaşımda bilmeden hamile kalmıştı enfoksiyon varmış onunda. mecburen kürtaj günü aldı. zaten bebek düşücek demiş doktor.ç doktora gittiği günde öldüğünü öğrenmiş kürtaj için gitmese belkide bebek karnında öldüğü için kendiside ölücekti. ama tabi senin kararın.

merhaba kızlar.enfeksıyon hamıle kalmayı engeller mı?bende de enfeksıyon olusuyor.doktorum bana ole bısey dememıstı hıc.zaten doktorumu degıstırdım.persembe gunu yenı doktoruma gıdıcem bakalım o ne soyleyecek..

Canım slm,Geçmiş olsun.Ben bu enfeksiyon olayını çok büyütmedim kafamda.Çünkü dr bana çok ciddi bir enfeksiyon var sakın hamile kalma gibi şeyler söylemedi.Ayrıca ne akıntımın rengi farklı nede kaşıntı vs başka bir problemim vardı.
Bilmiyorum yinede hamile kalıp kalmıycam da belirsiz zaten.
Dr sadece ilaçlarını kullan öbür ay hamile kalırsın dedi.Ama açıkçası ben sabredemedim.
Sen dr gidince lütfen benim içinde sorarmısın.Enfeksiyon varsa riski ne.Enfeksiyonun derecesine göre değişirmi diye?Lütfen mutlaka bana da bilgi ver canım.:a015:

geçirilen her enfeksiyonun riski var tabii ki de ama derecesine bağlı... benim ki zamanında farkedilemediği için tüm karın içine yayılmıştı (pıd) tıbbi amlamı. bu yüzden 5 gün hastanede yattım şimdi iyiyim fakat bu enfeksiyon tüplerde tıkanıklığa ve dış gebeliğe ya da gebe kalmakta zorluğa neden olabilieceğini söylemişti doktorum ama bunun önceden ultrasonla falan görülmesi zormuş anlamanın tek yolu laparoskopik cerrahiymiş ama şuan bilemiyorum yaza yeniden gebe kalmayı deneyeceğim olmazsa artık bakacağız...

geçirilen her enfeksiyonun riski var tabii ki de ama derecesine bağlı... benim ki zamanında farkedilemediği için tüm karın içine yayılmıştı (pıd) tıbbi amlamı. bu yüzden 5 gün hastanede yattım şimdi iyiyim fakat bu enfeksiyon tüplerde tıkanıklığa ve dış gebeliğe ya da gebe kalmakta zorluğa neden olabilieceğini söylemişti doktorum ama bunun önceden ultrasonla falan görülmesi zormuş anlamanın tek yolu laparoskopik cerrahiymiş ama şuan bilemiyorum yaza yeniden gebe kalmayı deneyeceğim olmazsa artık bakacağız...

Canım umarım istediğin gibi olur herşey.
Ben de dua ediyorum sadece.Bilmiyorum olumsuz düşünmeyeceğim hiçbir zaman.
Olursa olur olmazsa canım sağolsun.Herşeyin hayırlısını diliyorum Allah'tan çünkü.

Merhaba arkadaşlar bn yeni katıldım aranıza 6 aylık evliyim bn daha evlendiğimiz günden beri hiç korunmadık ama hala çocuğumuz yok guatrım vardı acaba ondanmı diye düşündüm doktora gittim oda değilmiş doğum doktoruna gitmedim hiç acaba bnde mi enfeksiyon fln kaptim o yüzden mi olmuyor adetimin 1. Gününden 2 hafta fln sonra bi akıntı oluyor bnde pis kokulu fln enfeksiyon olabilirmi acaba bide bn evlenmeden önce adet düzensizliğim vardı gec olurdum 2 ay bile suruyordu bazen son 2 aydır 26 günde bir olmaya başlamıştım acaba once adetim duzelecek sonrami hamile kalacam annemin öyle olmuş da inşallah bu ay kalirim anne olmayı çok istiyorum

Bu msj yazarken meger hamileymisim ben haberim yokmus.taaa gecmise gittim bi an.yenide de 3.cocugumu dogurdum.
Her ay acaba hamilemiyim degilmiyim gibi sorulari kafadan cikartip hamilemiyim sorunu unuttugumuz zaman hamile kalma sansimiz daha da yukseliyo moral en onemli etken.

Merhaba arkadaşlar bn yeni katıldım aranıza 6 aylık evliyim bn daha evlendiğimiz günden beri hiç korunmadık ama hala çocuğumuz yok guatrım vardı acaba ondanmı diye düşündüm doktora gittim oda değilmiş doğum doktoruna gitmedim hiç acaba bnde mi enfeksiyon fln kaptim o yüzden mi olmuyor adetimin 1. Gününden 2 hafta fln sonra bi akıntı oluyor bnde pis kokulu fln enfeksiyon olabilirmi acaba bide bn evlenmeden önce adet düzensizliğim vardı gec olurdum 2 ay bile suruyordu bazen son 2 aydır 26 günde bir olmaya başlamıştım acaba once adetim duzelecek sonrami hamile kalacam annemin öyle olmuş da inşallah bu ay kalirim anne olmayı çok istiyorum
Akinti yumurtladigina isaret ama kokulu olamsi iyi degil onu tedavi ettirince hamile kalabilirsin insallah.hakkinizda hayirlisi olsun.

Akinti yumurtladigina isaret ama kokulu olamsi iyi degil onu tedavi ettirince hamile kalabilirsin insallah.hakkinizda hayirlisi olsun.
Umarım kalırım ya herkes gibi bnde çok istiyorum adetim 2 aydır düzenli o yüzden bu ay kendime göre bi hesap yaptım ve o günlerde deniyoruz bu ay kalırım inşallah olmadı bi Dr a görünsem iyi olcak galiba

Bu msj yazarken meger hamileymisim ben haberim yokmus.taaa gecmise gittim bi an.yenide de 3.cocugumu dogurdum.
Her ay acaba hamilemiyim degilmiyim gibi sorulari kafadan cikartip hamilemiyim sorunu unuttugumuz zaman hamile kalma sansimiz daha da yukseliyo moral en onemli etken.
Allah bağışlasın :-) umarım Allah isteyen herkese bu mutluluğu nasip eder

Geçmiş olsun canım ya çok üzüldüm gerçekten umarım bir daha böyle acılar yaşamazsın

Enfeksiyon yüzünden 18.haftada kızımı doğurmak zorunda kaldım çok taze acım hala o yüzden önemseyin ve mutlaka önleminizi alın sonradan bebeği kucağın yerine kendisi gibi minicik bi mezara koymak en ağırı...

Back