enfeksiyon ve fitil hakkında?

ohmy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2021
1.527
3.900
63
merhaba yeniden,

iliski sonrası kanama yaşadığım için gittiğim jinekolog, muayene sonrası akut vajinit tanısı ile neo-penotran fitil (düzenleme: 7 günlük) verdi. smear testi de verdim, inflamatuar bulgular dışında bir şey çıkmadı. adet sonrası bir kez eşimle munasebetim oldu (kanama olmadı) ve fitili kullanmaya başladım. fitil bittikten sonra yaşanan ilişkide yine kanama (düzenleme: adet başlangıcı gibi, silik, yoğun değil, açık renk ama peçetede ve peniste apaçık belli olacak kadar) olmuş. bu enfeksiyonun geçmediği anlamına mı gelir? ya da hemen etki etmez mi fitiller? şeffaf akıntım oluyordu en başında, yine devam ediyor. kanama başka neden olabilir :c kuruluk sorunum yok şu anda akıntı sağ olsun -.- tahriş kanaması böyle olmuyor sanırım. enfeksiyona bağlı kanama ve yumurtalama kanaması nasıl oluyor?

Son düzenleme:
Bazı fitillerden sonra da kanama olur adet kanamasından kalanlardır onlar da. Bence telaş etmenize gerek yok tekrarlarsa doktora bi görünün tabi.

Bende rahim ağzında yara vardı ondan oluyodu. Göremedi mi sizde acaba? 🤔

Bazı fitillerden sonra da kanama olur adet kanamasından kalanlardır onlar da. Bence telaş etmenize gerek yok tekrarlarsa doktora bi görünün tabi.
adetim biteli 1 haftayı geçti :( belki ilk dediğiniz olabilir, daha önce hiç fitil kullanmadım, nasıl sonuçlar doğuruyor kestiremiyorum

adetim biteli 1 haftayı geçti :KK43: belki ilk dediğiniz olabilir, daha önce hiç fitil kullanmadım, nasıl sonuçlar doğuruyor kestiremiyorum
Ben adet bitiminde kullanmıştım adetim iki gün uzamıştı ondan kaynaklı. Normal yani canım 3 gün arayla kullanılanlardan mı tek seferlik mi?

Bende rahim ağzında yara vardı ondan oluyodu. Göremedi mi sizde acaba? 🤔
nasıl görülüyor? :0
sektrumla açınca ve vajinal ultrason ile baktı, bir sıkıntı yok hafif enfeksiyon dışında dedi. yara, bu şekillerde tespit edilir mi

Ben adet bitiminde kullanmıştım adetim iki gün uzamıştı ondan kaynaklı. Normal yani canım 3 gün arayla kullanılanlardan mı tek seferlik mi?
7 günlük. yani şöyle oldu .. 7 gün adet, ilişki, 7 gün fitil, ilişki. biraz çok detay oluyor ama belki faydası olur çıkarım yapmaya diye :p

nasıl görülüyor? :0
sektrumla açınca ve vajinal ultrason ile baktı, bir sıkıntı yok hafif enfeksiyon dışında dedi. yara, bu şekillerde tespit edilir mi
Aslında smear almış smear alırken çıplak gözle bile görebilir. Benim minicikti ama ilişki sonrası kanama yapıyodu çok sinir bozucu. Tek kutu fitille tam geçmemişti 2. Ay tekrar kullanmıştım geçmişti.

Aslında smear almış smear alırken çıplak gözle bile görebilir. Benim minicikti ama ilişki sonrası kanama yapıyodu çok sinir bozucu. Tek kutu fitille tam geçmemişti 2. Ay tekrar kullanmıştım geçmişti.
gerçekten sinir bozucu :( fitille gececeginden çok emindi aslında. algida seçicilik mi bilmem, bu aralar ne zaman bu foruma girsem kronik mantar görüyorum, acaba o yolun başında mıyım diye endişe ettim :c

gerçekten sinir bozucu :KK43: fitille gececeginden çok emindi aslında. algida seçicilik mi bilmem, bu aralar ne zaman bu foruma girsem kronik mantar görüyorum, acaba o yolun başında mıyım diye endişe ettim :c
Aman Allah korusun. Duş almadan sevişmeyin partneriniz de alsın bir şeycik olmaz.

Enfeksiyon varken mi smear verdiniz? Böyle bir dırum var ise enfeksiyonunuzu tedavi ettikten sonra doktorunuz sizden smear almalı, bu sekilde smear yalancı sonuç verir.

Enfeksiyon varken mi smear verdiniz? Böyle bir dırum var ise enfeksiyonunuzu tedavi ettikten sonra doktorunuz sizden smear almalı, bu sekilde smear yalancı sonuç verir.
enfeksiyon olduğunu bilmiyordum, doğum sonrası geciktirdigim smear testini vermek ve muayene olmak için gitmiştim. önce smear aldı, ardından muayenede enfeksiyon gördü. sonuç için aradığımda, enfeksiyon geçince bir ara tekrar smear alalım dedi mecburen

enfeksiyon, mevcut sıkıntıların görünmesine engel olur mu?

enfeksiyon olduğunu bilmiyordum, doğum sonrası geciktirdigim smear testini vermek ve muayene olmak için gitmiştim. önce smear aldı, ardından muayenede enfeksiyon gördü. sonuç için aradığımda, enfeksiyon geçince bir ara tekrar smear alalım dedi mecburen

enfeksiyon, mevcut sıkıntıların görünmesine engel olur mu?
Benim enfeksiyonum varken doktorum benden smear almamıştı yalancı sonuç verir diye. Bunu bir kaç doktordan da duydum sonrasında. Aklınızda olsun diye yazmak istedim sadece.

7 günlük. yani şöyle oldu .. 7 gün adet, ilişki, 7 gün fitil, ilişki. biraz çok detay oluyor ama belki faydası olur çıkarım yapmaya diye :p
Enfeksiyon konularinda verilen ilaci bitirdikten sonra tekrar muayene olmadan iliskiye girmemeye gayret edin. Gercekten gecmis oldugundan emin olmakta fayda var

Enfeksiyon konularinda verilen ilaci bitirdikten sonra tekrar muayene olmadan iliskiye girmemeye gayret edin. Gercekten gecmis oldugundan emin olmakta fayda var
aa doktorum söylememişti böyle bir şey. adet ol, fitili kullan, kullanırken sevişme, sonraki adetinde de gel spiralini takalım demişti. çok çabuk geçer gibi davranmıştı üstelik, ama geçti mi emin değilim. biraz akıntım var hala eskisi kadar olmasa da (ki eskiden de çok çok değildi) ama yumurtlamaya bağlı mı bilmiyorum.

aa doktorum söylememişti böyle bir şey. adet ol, fitili kullan, kullanırken sevişme, sonraki adetinde de gel spiralini takalım demişti. çok çabuk geçer gibi davranmıştı üstelik, ama geçti mi emin değilim. biraz akıntım var hala eskisi kadar olmasa da (ki eskiden de çok çok değildi) ama yumurtlamaya bağlı mı bilmiyorum.
2 yildir kronik vajinit tedavisi gören biri olarak soyluyorum bunu :KK43: normalde boyle seyler gerçekten ilacla hemen geciyor. Benim de bi zamanlar oyleydi. Bakteri, mantar fark etmez her turlu enfeksiyonum bir ilacla geciveriyordu 2 yil öncesine kadar. Doktorlar bunca kronik hastayi bilmiyormus gibi bu konuya nasil hala gevșek bakabiliyorlar anlamak mumkun degil. Hem kontrol muayenesi sizin hakkiniz sonucta. Kullanin hakkinizi, gordugunuz tedavi gercekten ise yaramis mi ogrenin.. Cok gecmis olsun 🌿

2 yildir kronik vajinit tedavisi gören biri olarak soyluyorum bunu :KK43: normalde boyle seyler gerçekten ilacla hemen geciyor. Benim de bi zamanlar oyleydi. Bakteri, mantar fark etmez her turlu enfeksiyonum bir ilacla geciveriyordu 2 yil öncesine kadar. Doktorlar bunca kronik hastayi bilmiyormus gibi bu konuya nasil hala gevșek bakabiliyorlar anlamak mumkun degil. Hem kontrol muayenesi sizin hakkiniz sonucta. Kullanin hakkinizi, gordugunuz tedavi gercekten ise yaramis mi ogrenin.. Cok gecmis olsun 🌿
özel hastaneye gitmiştim, kontrol süresi 10 gün ve fitili kullanmaya başlamadan dolmuştu zaten. yine de randevu aldım, muayene olacağım

sizinki neden kronik hale geldi bilginiz var mı

özel hastaneye gitmiştim, kontrol süresi 10 gün ve fitili kullanmaya başlamadan dolmuştu zaten. yine de randevu aldım, muayene olacağım

sizinki neden kronik hale geldi bilginiz var mı
Ureaplazma varmis bende. O mahvediyor vajinal florayi gercekten. Gecsin diye kutu kutu antibiyotik icince ureaplasma gecti ama mantar kaldi, bir de kulturde cikmayan ama femoflor da gorunen bakteriler lehine bozulmus flora var. Bir seyi duzeltmeye calisirken baska sey bozuldu yani maalesef.

Back
X