enfeksiyon nedeniyle iç çamaşırları kaynatmak

gingerr

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
444
7
arkadaşlar. jinekoloğa gittim. enfeksiyon var, ilaç vericem, bir de iç çamaşırlarını kaynat ütüle dedi. ütülemeyi anladım da kaynatmak nasıl olacak eski zamanlardaki gibi. böyle sorunu olup da kaynatan var mı? 60 derecede yıkıyorum ben. ama kaynatmak için 100 derece lazım. zaten kaynatsam herhalde çamaşırlrın lastiği kalmaz. enfesiyonu olan arkadaşlar siz napıyosunuz bu konuda?

bendede vardı enfeksiyon ma doktor bana böle bişi demedi sadece çok sık değiştir dedi bende günlük ped aldım her wcye girdikçe değiştiriyodum sonra çok şükür atlattım canım

arkadaşlar. jinekoloğa gittim. enfeksiyon var, ilaç vericem, bir de iç çamaşırlarını kaynat ütüle dedi. ütülemeyi anladım da kaynatmak nasıl olacak eski zamanlardaki gibi. böyle sorunu olup da kaynatan var mı? 60 derecede yıkıyorum ben. ama kaynatmak için 100 derece lazım. zaten kaynatsam herhalde çamaşırlrın lastiği kalmaz. enfesiyonu olan arkadaşlar siz napıyosunuz bu konuda?

makinanın 90derece ayarında yıkayabilirsin sadece külotları mesela. ben ayda bir kere filan yapıyorum birşey olmuyor lastiklerine filan.
ama eğer yoksa 90 derece programın, 60la yıkayıp hepsini özellikle ağ kısmını yüksek ısıda ütüleyebilirsin canım. bir de sık sık değiştir..

Bende de vardı. Kendi enfeksiyonunu kendine bulaştırıp her seferinde tekrar aynı şeyi yaşamamak için ısı ile çamaşırların dezenfekte edilmesi şart. Ben çok da faydasını gördüm. Fakat ille kaynatman gerekmez. Giymeden hemen önce çok sıcak bol buharlı ütü ile ütülersen zaten o dezenfektasyonu yapmış olursun. Tabi hergün hatta akıntın varsa günde iki kere değiştirmen de şart.

Benim de enfeksiyonum var. yıyıllardır tekrarlayıp duruyor. Bana doktor hem elde beyaz sabunla deterjan kullanmadan yıka dedi Hem de kaynat dedi. Günlük ped hatta normal ped bile kullanma dedi. Tahris olmuşum hep sanırım.

Benim de enfeksiyonum var. yıyıllardır tekrarlayıp duruyor. Bana doktor hem elde beyaz sabunla deterjan kullanmadan yıka dedi Hem de kaynat dedi. Günlük ped hatta normal ped bile kullanma dedi. Tahris olmuşum hep sanırım.

Bu dediginiz enfeksiyon mantar olmasin?? Benim de mantarim var. Bi giydigim camasiri bir daha giymiyorum tamamen kurtulmak icin ne yapayim. Gunde kac kere degistiriyorum. Ben de kaynatmanin iyi olacagini duydum. Kucuk bir tüp alip banyoya koyacagim ve orda eski bir tencereyi onun icin kullanacagim. Kaynatacagim mikroplar tamamen ölsün diye insallah.

Benim mantar değil eminim ama bakteri ve trocomanas enfeksiyonu galiba.
Mantarla başladı yıllar önce ve tür değiştirerek devam etti.
Mantar çok bulaşıcı başkasının kiyafetini giydiğim için oldu hep. bi anlık gaflet kaç yıldır enfeksiyon problemi yaşamama sebsebep oldu. :'(

Benim mantar değil eminim ama bakteri ve trocomanas enfeksiyonu galiba.
Mantarla başladı yıllar önce ve tür değiştirerek devam etti.
Mantar çok bulaşıcı başkasının kiyafetini giydiğim için oldu hep. bi anlık gaflet kaç yıldır enfeksiyon problemi yaşamama sebsebep oldu. :'(

Benim de cok fena mantar. Ben baskadinin kiyafetini de giymem ki. Allah bize sifa versin..

Su anda ilaçları yanlış kullandığım için enfeksiyonun hiç geçmediğini öğrendim sanırım :KK43: :KK43: kötü bi durum
Ama hiçbir doktor ve eczacı düzgün bi açıklama yapmıyor ki
Gecen hafta gittiğim doktoru arayip sordum ve prospektuste de yazdigi uzere ilac tek seferde aliniyormus
Hayatimda hic böyle bişey denemedigim ve duymadığım icin ve eczaci günde 1 yazdigi icin hergün 1 tablet aldım. Meğer 4 tablet tek seferde iciliyormus. :KK43:

X