How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Endoskopi ve kolonoskopi...

elperdon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
735
288
303
yarın annem hem endoskopi hem kolonoskopiye girecek ya bir riski var mıdır bu işlemlerin korkuyorum onun için :110::cry:

2 hafta önce eşim yaptırdı. Endoskopi yapılmadan önce bogazını uyuşturmuşlar zaten hissetmemiş pek ama ilk başta epek midesi bulanmış içinde kablonun gezindiğini hissetmiş ama acı yada ağrı çekmemiş.

Korkma canım bir riski yok
işlem bitiminde belki biraz bulantısı olur
o da çok normal telaş etme .
Çok geçmişler olsun buarada .

her şeyin riski var ama çok kolay bir işlem.. zaten uyutulacağı için hiç bir şey hissetmez endişe etmeyin.. 3 kere endoskopi olan biri olarak yazıyorum.. çok çok geçmiş olsun..

yarın annem hem endoskopi hem kolonoskopiye girecek ya bir riski var mıdır bu işlemlerin korkuyorum onun için :110::cry:
işlemler için endişelenmeyin bu size birşey kazandırmaz sonuçların temiz olması için dua edin bunun yerine hem kafanız dağılır işlemleri düşünmezsiniz hemde faydalı olan şeyi yapmış olursunuz

kolonoskopi yaptırdım.bayılıyorsun zaten ,ayıldığında bitmiş oluyor..sonrasında sıkıntısı yok.biraz baş dönmesi mide bulantısı.
ama bunu öncesi çok sıkınıtlı.barsakları bıoşaltmak için iğrenç bir şurup veriyorlar,2-3 şişe kadar..sonrasında da tuvaletten çıkamıyorsun,resmen 3 kg veriyor insan en az..tüm gece wc de sabahladım..şurubu içmesi de dert..
çok şükür sonuçlar iyiydi de:)

Endoskopide gözleriniz yerinden çıkacak gibi oluyor, ben hep öğürdüm ve çok iğrenç bi durum ya, 2kere endoskopiye girdim en güzeli uyutularak, hiç bişi hissetmedim.

Eskisinden daha kolay artık bu işlemler. Uyutuluyor hasta. Ama yanında biri daha olsun tek başına gitmesin. Çıkınca kafa bir dünya oluyor çünkü.

Canım kolonoskopinin hiçbir riski yok. Endoskopinin de.

Ancak mevcut olan bir hastalığı varsa onun daha kötüleşmesine neden oluyor.

Mesela benim rahmetli babamın akciğer hastalığı vardı ancak endoskopi yapmak istediler. Bu aşamada kağıt imzalatmak istediler ki mevcut olan hastalık endoskopiden dolayı ani kötü bir şeye yol açarsa riskleri kabul ediyoruz diye.

Annenin belli bir hastalığı var mı?

Endoskopi benim de yaptırmam gerekiyor ama bana ürkütücü geliyor.
Riski olduğunu sanmıyorum, mide bulandırır ya da afedersiniz kusturur en fazla.

Ben mide rahatsızlığım için 3 kere endoskopi yaptırdım. Birinde uyanıktım, sadece biraz öğürme oldu, acı, ağrı hissetmedim. Diğer ikisinde uyutmuşlardı. (narkoz vermiyorlar başka bir yöntemle uyumanı sağlıyorlar) Hiçbir şey duymuyorsun. Mide bulantısı halsizlik falan hiçbirinde hissetmedim. Kan aldırmak kadar kolay ve basit bir işlem.

kolonoskobi hakkaında bir bilgim yok endoskobi 4-5 kere yaptırmışlığım var istersen bayıltılıyorsun ama dayanıklıysan gerek duymuyorsun ben birinde bayıltıldım sadece diğerlerini normal oldum sürekli öğrüyorsun kusucak gibi oluyorsun ben bi sıkıntı yaşamadım kolay oldu benim için

Iki kere endoskopi yaptirdim..ilkinde bayiltmadan yaptilar..kabus gibiydi...ikincisinde bayilttilar..cok rahatti hicbisey anlamamistim..artik bayiltarak yapiyolat eskisi gibi degil...aci maci veya risk yok...

Bundan bir 6 yil önce kolonoskopi yaptirdim uyutmamislardi da öncesi bağırsaklari bosaltan o iğrenç şurubu içiyorsun ve haplari hala şekerli sakizlarin tadini o şuruba benzetirim midem bulanir bagirsaklarina ters tarafindan hortum giriyor ve bagirsaklarina bir ilaç gonderiyorlar o hortumla onunla birlikte sonrasinda da o beyaz ilaci çıkarmak için lavabodan cikamadigimi hatirliyorumertesi gün kendimi çok kötü hissetmistim

Endoskopi de kolonoskopi de yaptirdim. Kolonoskopide uyuttular endoskopi de uyumadim. Bi riski yok diye biliyorum. Bu problem de cikmadi. Annenize gecmis olsun

3 kere endoskopi oldum. ilk ikisinde uyuttular.hiçbir şey hissetmedim. ama sonuncuda uyuşturuldum . çok kötü bir histi.

her şeyin riski var ama çok kolay bir işlem.. zaten uyutulacağı için hiç bir şey hissetmez endişe etmeyin.. 3 kere endoskopi olan biri olarak yazıyorum.. çok çok geçmiş olsun..
çok teşekkür ederim... kolonoskopide bayılmak istiyor endoskopiye dayanırım diyor...

kolonoskopi yaptırdım.bayılıyorsun zaten ,ayıldığında bitmiş oluyor..sonrasında sıkıntısı yok.biraz baş dönmesi mide bulantısı.
ama bunu öncesi çok sıkınıtlı.barsakları bıoşaltmak için iğrenç bir şurup veriyorlar,2-3 şişe kadar..sonrasında da tuvaletten çıkamıyorsun,resmen 3 kg veriyor insan en az..tüm gece wc de sabahladım..şurubu içmesi de dert..
çok şükür sonuçlar iyiydi de:)
sevindin sonuçlarınızın iyi çıkmasına :) evet o şurubu kendisi de içti bugün

Canım kolonoskopinin hiçbir riski yok. Endoskopinin de.

Ancak mevcut olan bir hastalığı varsa onun daha kötüleşmesine neden oluyor.

Mesela benim rahmetli babamın akciğer hastalığı vardı ancak endoskopi yapmak istediler. Bu aşamada kağıt imzalatmak istediler ki mevcut olan hastalık endoskopiden dolayı ani kötü bir şeye yol açarsa riskleri kabul ediyoruz diye.

Annenin belli bir hastalığı var mı?
başınız sağ olsun... hayır, ciddi bir rahatsızlığı yok zaten bu işlemleri de tedbir amaçlı yaptırıyor. teşekkür ederim...

1 kere endoskopi,1kere restoskopi,3kere kolonoskopiyi farklı doktorlarla yaptırmış biri olarak.Söyleyeceğim en onemli konu,işlemi yapan doktor.Doktorunuz iyi ise işlemde zorlanmazsınız. Doç Dr Züleyha Akkan Çetinkaya sayesinde 2 kere kolonoskopim sıfır sorunlu ve çok rahat geçti.Herkese tavsiye ederim.Gebze medikal de kendisi.

Konu geçmiş ama sormak istiyorum bilen var mı kolonoskopide ne kadar uyuyorsun sadece işlem sırasında mı yoksa bi süre baygın kalıyor muyuz:110::KK1:

Back