• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endometriuma (çikolata kisti) ile ilgili lütfen bakar mısınız

fusunnt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2012
132
5
68
Sakarya
Arkadaşlar bende 6 yıl öncesinde sol yumurtalığımda çikolata kisti olduğu söylenmişti bir çok doktora göründüm hepside ameliyat olmam gerektiğini söylemişlerdi ki en son eskişehir osmangazi üniversitesindeki hocalar ameliyata şimdlik lüzum görmediklerini yaşımın daha küçük olduğunu evlendikten sonra çocuk olmazsa o zaman tekrar ameliyat olma fikrini değerlendiriceklerini söylemişlerdi ( ameliyat esnasında sol yumurtalığında alınma riskinden dolayı ) gel zaman git zaman ben evlendim fakat gecen ay başka bir şehirde kadın doğum uzmanına gördündüğümde kistin büyüdüğü ortaya çıktı.en son mandalina kadar olan kist şuan doktorumun söylemesiyle ufak portakal büyüklüğünde :( ve bu duurm beni çok ama çok üzdü doktorumun tavsiyesi bebekk yapmayı ertelememek normal yolla olmuyorsa tüp bbek tedavisine basvurmak o da olmazsa ameliyat etmek ama benim aklım hala karmakarısık ameliyat olmaktan korkmuyorum ama ameliyat esnasında yumurtalığımın gidecek olma ihtimali beni çok korkutuyor.aslında tam da bu noktada ne ypmalıyım onu da bilmiyorum bu konu ile ilgili bilgisi olanlar benimle fikirlerini paylaşırlarsa cok sevinirim ya da önerebileceğiniz bu dalda uzman bi doktor var mı devlet ya da özel hiç farketmez :'(

Son düzenleme:
geçmiş olsun canım ben bu kist yüzünden ameliyat olanlardanım doktorum banada yumurtalık rezervleri zarar görebilir dedi ama sonuçta o kist orada her geçen gün büyüyor ve yumurtalığını girecek içine alıyordu bende tamamen kaybetmekten korkup ameliyat oldum artından üç aaylık tedavi gördüm şimdi adet olamyı bekliyorum bir iki ay doğal yolla deneyip daha sonra aşılama ve tüp bebek aşamalarını düşünüyoruz umarım gerek kalmaz. ama benim buradan okuduğum bir çok yazı sonucu eğer maddi durum el veriyorsa önce tüp bebek deneyin gerçi bazı durumlarda kist embriyonun tutunmasını engelliyormuş ama. yinede bu konuda uzman iyi bir doktora görün sakarya da yaşıyormuşsun konumu çok iyi hem istanbul hem ankara hemde bursaya yakınsın oralardan güzel bir doktor araştır. ama sakın tekrar ertleme ilkinde ertelemen büyük hata olmuş. tekrardan geçmiş olsun.

tesekkür ederim canm cok sağol sana da büyük gecmiş olsun rabbim tez zamanda sağlığına kavustursun inşallah.peki yumurtalığın zarar gördü mü aldılar mı?Bna burdaki doktorum korunmamam gerektiğini söyledi (ki ben korunuyorum ) normal yollarla cocuk olup olmayacağını da bilmiyorum en iyisi korunmayı kesmek sanırım ki kessem bile anlaşılan normal yollarla hamile kalamayacağım sanırım :'(

tesekkür ederim canm cok sağol sana da büyük gecmiş olsun rabbim tez zamanda sağlığına kavustursun inşallah.peki yumurtalığın zarar gördü mü aldılar mı?Bna burdaki doktorum korunmamam gerektiğini söyledi (ki ben korunuyorum ) normal yollarla cocuk olup olmayacağını da bilmiyorum en iyisi korunmayı kesmek sanırım ki kessem bile anlaşılan normal yollarla hamile kalamayacağım sanırım :'(

amiin sağolasın.. canım yumurtalığımı almadılar çok şükür onlarla ilgili bir sıkntı yoktu tüplerimin açık olduğu teyit edildi. bencede korunma eğer bebek istiyorsan çünkü zaten sağolsun kistlerimiz bizi koruyor :5: ama yüzde yüz olamayacak diye birşey yok normal yolla gebe kalanlarda çok

kızlar bende siz gibiyim..çikolata kistinden bu martta ameliyat oldum yani laparoskopi..sonra aşılama oldum.şimdide tüp denicez bu adette.tabiki yumurtalık rezervimde ameliyat sayesinde 1,83 e düştü.ama inanıyorum ben olacak rabbimin izniyle..sizde doktorunuzla görüşün danışın ama hemen birşeyler yapın!!!

kızlar bende siz gibiyim..çikolata kistinden bu martta ameliyat oldum yani laparoskopi..sonra aşılama oldum.şimdide tüp denicez bu adette.tabiki yumurtalık rezervimde ameliyat sayesinde 1,83 e düştü.ama inanıyorum ben olacak rabbimin izniyle..sizde doktorunuzla görüşün danışın ama hemen birşeyler yapın!!!
canım bu yumurta rezervin için amh ile baktırıyorsun dimi. ben ameliyattan sonra sunni menopoz iğneleri kullandım daha bu ay yeni adet oldum doktorum ile görüşmüştüm bir kaç ay doğal deneyeceğiz snrada aşılama olmazsa tüp girişimlerine başlyacağız tabi bir kaç ay diyorum ama benim o kadar beklemeye niyetim yok olmazsa önümüzdeki adetimde aşılamaya giderim bilmiyorum. ama ben birşey soracağım ben bu ay adet olunca rutin kontrol ve kist durumu için doktora gittim usd herşey normal gözüküyordu. hormon testlerimdede bir sıkıntı yok fsh vs. tabi bizim burada amh gibi bir test olanağımız yok sanırım o test tüp bebek merkezleri lab. yapılıyor.

dün akşam bulunduğum sehirde doktora gittim prof dr ve 1 aydır randevumun gelmesini bekliyodum ultrasonla baktı ve alttan muayene etti :( kistlere alttan baktı sol yumurtalığımda kistin olduğunu ama sağ yumurtalığımın temiz ve yumurta rezervlerinin çok olduğunu söyledi çözüm olarak da laparoskopi yapacağını söyledi yalnız ben daha önceden baska bi rahatsızlıktan dolayı açık ameliyat gecirdim daha önce karnı acılan biri laparoskopi olmaz diye biliyodum neyse özel bi teknikle yapacağını ve sol yumurtalığımın %80 inin gideceğini söyledi şimdi benim anlamadığım sey su madem sağ yumurtalıın genel durumu gayet iyi sol şuan bi işe yaramıyor ve laparoskopiden sonrada yaramayacak sadece sağ yumurtalıkla normal yollarla gebe kalamaz mıyım?

Back