endometrit

sermus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
arkadaşlar 1 yıl önce bir düşük yaptım ve 8 aydır da korunmuyoruz ancak hala bir bebek sahibi olamadım.son zamanlarda kasıklarımda ağrı ve akıntı şikayetiyle doktora gittiğimde endometrit(rahim iç zarı iltihaplanması)olduğunu öğrendim.bu rahatsızlığı geçiren yada bilgisi olan arkadaşlar varmı?
 
Ben geçirdim daha yeni. Bunun için fitil vermişti doktor bana. Geçmiş olsun. Ne tedavi uygulayacak peki doktorun sana
 
Ben geçirdim daha yeni. Bunun için fitil vermişti doktor bana. Geçmiş olsun. Ne tedavi uygulayacak peki doktorun sana

canım öncelikle geçmiş olsun sanada,daha önce fitil ve rahim içine enjekte edilen bir antibiyotik krem vermişti ancak ben o kremi kullanamadım malesef,bu kezbaşka bir doktora gittim o antibiyotik tedavsine başlayacağımızı söyledi..seninde adetlerinde problem oldumu,yada bu gebeliğe engel bir durummu bir bilgin varmı?
 
Tabiki hamileliğe engel bir durum.Öncelikle bu iltihabi durumu tedavi yoluna gitmelisiniz. Bende fitil kullandım ama tam olarak geçmedi sanırım çünkü hala kasık ağrılarım devam ediyor. Antibiyotik filan da vermedi bana doktor. Adetlerde şöyle problem var, kistlerden dolayı azalma mevcut. Ama bunun endometritle alakası varmı bilmiyorum.
Tekrar geçmiş olsun.
 

ben adet gecikmeleri,adette azalma ve kahverengi lekeler vardı,aynı zamanda normalde hiç ağrım olmamasına rağmen kasıklarımda ağrı...bu nasıl geçicek bilmiyorum,internetten araştırdımda civanperçemi çayıda bu iltihaplanmaya çok iyi geliyomuş,aynı zmanada oturma banyosuda yapılıyomuş,sende bi araştır istersen,ben çayını içmeye başladım bile...
 
arkadaşlar aranızda rahimde iltihaplanma olmasına rağmen hamile kalanlar oldumu?
 
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.2,5 senelik evliyim çocuğum olmuyor geçen hafta doktora tedavi olmak için gittik rahim tersliği var dedi.içinizde böyle bir durumla karşılaşan varmı?ne gibi zararları var anlatırmısınız.
 

hediyem malesefbu konuda bir bilgim yok ama umarım en kısa zamanda bebeğine kavuşursun...
 
arkadaşlar ,adetim 14 gün geçti,idrar testi yaptım ama negatif,rahim iltihaplanmasından dolayı böyle adet gecikmesi yaşayan arkadaşlar oldumu aranızda?
 
merhaba arkadaşlar endometrit oluştuktan sonra tedavi edilirse hamile kalınabiliyormu biliyorsanız lütfen cevaplarmısınız sevgiler
 
peki bişey soracağım endometrit olduğunuzu doktor ne şekilde öğrendi ultrasonlamı?
 
Netten edindiğim bir kaç bilgiyi paylaşmak istedim..
Umarım bir nebzede olsa bilgilendirmiş olabilirim..

Rahim içzarmda meydana gelen bir enfeksiyondur.

Endometrit yumurtalıklara tesir eder mi ?

Evet. Her sekiz endometrit vakasının birinde durum yumurtalıklarda bulunmaktadır. Bunun da genellikle başka bir yerde olan endometrit ile ilişkisi vardır.

Endometrit nasıl tedavi edilir ?

İlk atılacak adım, asıl nedenini tespit etmektir. Eğer yetersiz bir çocuk düşürme hali olmuşsa o zaman rahim boşluğu bir kürtajla temizlenmelidir. Eğer endometrit bakteri enfeksiyonundan ileri gelmişse hastaya antibiyotik ilâçlar verilmelidir. Eğer enfeksiyon rahim içzarım aşmış ve rahim çeperine bulaşmışsa o zaman durumun tedavisi için rahmin cerrahî .müdahale ile alınması gerekebilecektir.

Endometrit kendiliğinden iyileşebilir mi ?

Bazı vakalarda evet ama genellikle enfeksiyon yayılacak ve rahim, Fallop tüpleri, yumurtalıklar ve hattâ karın boşluğunun en derin katlarına kadar varacak ve bulaşacaktır.


Çok ama çok geçmiş olsun canım a.s.
 

RAHİMİN TERS (ARKAYA DÖNÜK) DURMASI

Rahim, yani gebelik esnasında bebeğin içinde büyüdüğü ve gebe olunmayan dönemlerde içinde barındırdığı rahim iç tabakası sayesinde düzenli olarak adet kanaması görülmesini sağlayan yapı, idrar torbasının üzerine yaslanmış olarak durur. Rahimi yerinde tutan bağların desteği sayesinde gerçekleşen bu konum üreme sağlığı açısından hiçbir sorunla karşılaşmamış ve hiçbir şikayeti olmayan 10 kadından birinde farklıdır ve rahim idrar torbasıyla temas halinde olmak yerine arkaya doğru yer değiştirmiştir. Tam anlamıyla ters duran bir rahim arkada bulunan kalın bağırsağın son kısmı ile yakın temas halinde bulunur.

Kadın Anatomisi

Rahim Neden Ters Durur?

Rutin bir jinekolojik muayene esnasında doktor bir kadına "rahiminin ters durduğunu" söylediğinde genellikle bu durum için bir açıklamada bulunur. Çoğu durumda yapılan açıklama "bu durumun normal olduğu ve bazı kadınlarda hiçbir sorun yaratmadan olabileceği" şeklindedir. Böyle bir açıklama sonrasında kadının bu nedenle bir endişe duyması için hiçbir neden yoktur.

Bazı durumlarda ise yapılan muayene ve diğer bazı incelemelerle rahimin ters durmasına neden olabilecek bir açıklama bulunabilir:

Özellikle birden fazla doğum yapmış olan kadınlarda ve yine menopozda olan kadınlarda rahimi önde tutan bağlar gevşeyerek rahimin arkaya doğru yer değiştirmesine ve ters durmasına neden olabilir. Bu, tedavi gerektiren bir durum değildir.

Bazı durumlarda ise rahimin ters durmasına neden olan olay daha önceden geçirilmiş karın içi ameliyatlar, pelvik enfeksiyonlar veya endometriyozis hastalığına bağlı olarak oluşan organlar arası yapışıklıkların rahimi arkaya çekmesidir. Başka bir belirtiye neden olmadığı sürece bu durumlarda da tedavi gerekli değildir.

Ender görülen diğer bir neden ise genital bölgede yumurtalıklardan veya rahimden kaynaklanan bir kitlenin rahimi arkaya doğru ittirmesidir. Bu tür durumlar genellikle kitlenin ameliyatla çıkarılmasını gerektirir.

Rahimin Ters Durması Hangi Şikayetlere Neden Olur?

Rahimin ters durması çoğu durumda başka bir nedenle yapılan jinekolojik değerlendirmede tesadüfen saptanan bir durumdur ve bir soruna yol açmaz. Çok ender durumlarda rahimin ters durması kadının ilişki esnasında ağrı duymasına veya adet sancılarının şiddetli olmasına neden olabilir.

Rahimin ters durması bir hastalığa bağlı olarak ortaya çıktığında bu hastalığa bağlı belirti ve bulgular genellikle mevcuttur ve bu belirti ve bulgular altta yatan hastalığın ortaya çıkarılmasında doktor için önemli verilerdir.

Rahimin Ters Durması Tedavi Edilmesi Gereken Bir Durum mudur?

Kadında bir şikayete neden olmadığı sürece bu durumun tedavi edilmesi gereksizdir.

Rahimin ters durması beraberinde başka bir hastalık olmadığı sürece gebe kalmayı engelleyen bir durum olarak görülmemektedir.

Rahimi ters duran bir kadın gebe kaldığında çoğu durumda ilerleyen gebelik haftasıyla birlikte rahim bulunduğu yerden kalkarak öne doğru hareket eder ve gebelik seyrince herhangi bir normaldışı durum ortaya çıkmaz.


Canım rahimin ters durması konusunda da bu bilgileri edindim netten,umarım faydalanırsın..
Çok ama çok geçmiş olsuna.s.
 
ben geçen hafta çekilen HSG sonucu öğrendim ters rahime sahip olduğumu.Hamile kalabiliyorum ama tekrarlayan düşüklerim oldu.Birde hsg raporunda sağa deviye görünümündedir yazıyordu,bununla ilgili bilgisi olan arkadaş varmı...
 
benim bir akrabamdada bu hastalık vardıı
tüp bebek olduu şimdii kızı varr 1 yaındaa
ama çok riskli birr gebeliktii allahtan ümit kesilmizmişşş
bak benimm hiçbir sorunum yokk ama 5 defada bebeğimi kaybettimmm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…