Endometriozis ve doğal gebelik

Busrapink

Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2023
252
131
Kızlar merhaba. Geçen sene endometriozis ameliyatı oldum. Bu sene tüp bebek denedim negatif. Çok moralim bozuldu hani doğal bi şekilde gebe kalan, önerisi olan var mı aranızda?

Ben endometriozis ameliyatı oldum 4 yıl önce. Ameliyat olurken evli değildim ve ameliyat sonrasi amh cok düşük çıktı 0.4. Apar topar evlen çocuk yap dediler mecburen pandemi günü evlendim. Çocuk için de tüp bebek şart tüp bebekle bile zor dediler. Sonra vitaminler verdi Bülent tıraş bana 2 ay kullan dedi ben uzun kullandım. Sonra kistim tekrar büyüdü ilaca başlamak zorunda kaldım. İlacı bırakınca 6 ay denedim olmayınca rahim filmi çektirdim tüpler açık çıktı. 3 ay sonra doğal yoldan hamile kaldım. Yumurtlama testi benim cok işime yaradı ve rahim filmi de bence ise yaradı. Hamile kalmadan önce glutensiz beslenme, düzenli spora da başlamıştım bence bunlar da etkili oldu tavsiye ederim.

ben deneyip kalamayan sanssiz gruptayim malesef ama benim esimde de sorun var. Umarim siz kistle kalabilenlerden olursunuz cunku cevremde de cok kalan var
Söyle yaklaşık 4 yıldır korunmadık olmadı. Ama ekstra bişey de denemedim. Sonra ameliyat, tüp bebek yine olmadı. Kafam karışık canım napsam diye. Zor geliyor tekrar başlamak, doğal biseyler bakayım diyorum da endometrioziste çok bu tarz şeyler işe yaramıyor gibi. Pcosta işe yarıyor mesela ama endometriozis farklı onu görüyorum

Ben son evre endoluyum,4 cm kisti gecen sene bu zamanlar ultrasonda gorunce ogrendim hem de. Evlenince ilk sene bir de korunmustuk istemiyoruz diye saka gibi. Olmuyormus zaten benim doktorum pgt yaptirdi bu sebeple embriyolarima,hic gebelik oykumuz olmadigi icin ikimizden de sebep hani. Bence esinizle ilgili bir durum yok sadece siz endoluysaniz umut var gayet

Benimde son evre canım. Geçen sene açık ameliyat oldum. Yine tekrarladı. Bizde ilk yıl korunduk meğerse olmuyormuş. Aynen hiç gebelik oluşmadı. Ve eşim için bilemiyorum biz detaylı baktırmadık. Embriyo bı tane orta kalite oluştu. Kafamda soru işaretleri inşallah hepimiz için Rabb'im ol dedikten sonra her türlü olur canım

Ayniymisiz gibi aslinda benim doktorum almak istemedi kisti simdilik kiste ragmen deniyoruz dediginiz gibi tekrarlamiycaginin garantisi yok. Sag tarafimda benimki, artik sagimda hep bir agriyla yasamaya alistim sanirim. Benim de bir embriyom var saglikli bakalim ne olacak akibeti

Hadi inşallah güzel sonuçlar alırsın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…