canım aynı sorun bendede var ovu testleri aldım 4 aydır takipteyim benim adet döngüm 24 bazen 25 ve adetim bittikten 2 gün sonra yumurtlama testleri pozitif oluyordu doğal olarak gebelik olamıyor çünkü içeride hala kanamadan kalıntılar oluyor ben 3 aydır bal çörek otu tarçın kullandım bu ay ilk defa 11. gün yumurtlama oldu çok sevindim galiba işe yaradıMerhaba;
Rektovajinal endometriozis hastasıyım.23 gün gibi kısa bir süre adet görüyorum.Adet döngüm 22-23 gün sürüyor. Adet sürem ise 7-8 gün.Yumurtlama hesabı yaptığımda döngüm kısa sürdüğü için yumurtlamam adetimin hemen bitimine denk geliyor.Buna göre gebelik için ilişkiye girmeye adetimin son günlerinde başlamam gerekiyor.Bu şekilde birleşme ise hem sağlık açısından, hemde dini açıdan uygun olmadığı için birleşme yapamıyoruz.Ancak gebe de kalamıyorum.Adetin son günlerinde birleşme olursa gebe kalınabilir mi?adetin son günlerinde yumurtlama olur mu? örnek olarak bu ay ki adetimin ilk günü 26 Nisan ,bitimi 4 Mayıs ,tahmini yumurtlama tarihim 4 Mayıs ...tahmini bir dahaki adet zamanım 19 Mayıs .vajinal sıvıyı takip ettiğimde yapışkan,yumurta akı ve uzayan sıvıyı henüz görmedim. Akıntım adetimin son günlerine denk geliyor olabilirmi?acaba o yüzden mi akıntıyı göremiyorum .Teşekkürederim.
Geçmişolsun.İnşallah bu ay olur bebeğiniz. Bal,tarçın,çörek otunu bende bu ay kullandım. Ama 12 gün diyordu burada birisinin yazısında.yumurtlamafan önce kestim o yüzden.Endometriozis diyeti var birde.Onu yaptınız mı?Yabancı kaynaklardan çok okudum ben.4 ay sonra hiç sancım kalmadı diye yorum okudum.Tüekçe kaynaklarda da var.Gluten,kırmızı et özellikle uzak durmak gereken besinler .Tabi bide işlenmiş gıdalar.ben bu diyete yeni başladım.çok zor oluyo ama.gluten herşeyde var ama kararlıyım en azından bu ay deneyecem.benim kistim bağırsakla rahim arasında.Doktor rahmin temiz diyor.Gebelik için bir engel yok diyor inş.canım aynı sorun bendede var ovu testleri aldım 4 aydır takipteyim benim adet döngüm 24 bazen 25 ve adetim bittikten 2 gün sonra yumurtlama testleri pozitif oluyordu doğal olarak gebelik olamıyor çünkü içeride hala kanamadan kalıntılar oluyor ben 3 aydır bal çörek otu tarçın kullandım bu ay ilk defa 11. gün yumurtlama oldu çok sevindim galiba işe yaradı
benim iki yumurtalıkta çik kistiydi iğne kullandım bi tanesi yok oldu diğeride 2 cm gibi kaldı bu diyet olayını beim kafam hiç almadı ya zaten aşırı yemek seçen hani ölmemek için yiyorum gibi birşeyim fazla tükettiğim te şey tatlıGeçmişolsun.İnşallah bu ay olur bebeğiniz. Bal,tarçın,çörek otunu bende bu ay kullandım. Ama 12 gün diyordu burada birisinin yazısında.yumurtlamafan önce kestim o yüzden.Endometriozis diyeti var birde.Onu yaptınız mı?Yabancı kaynaklardan çok okudum ben.4 ay sonra hiç sancım kalmadı diye yorum okudum.Tüekçe kaynaklarda da var.Gluten,kırmızı et özellikle uzak durmak gereken besinler .Tabi bide işlenmiş gıdalar.ben bu diyete yeni başladım.çok zor oluyo ama.gluten herşeyde var ama kararlıyım en azından bu ay deneyecem.benim kistim bağırsakla rahim arasında.Doktor rahmin temiz diyor.Gebelik için bir engel yok diyor inş.
benim iki yumurtalıkta çik kistiydi iğne kullandım bi tanesi yok oldu diğeride 2 cm gibi kaldı bu diyet olayını beim kafam hiç almadı ya zaten aşırı yemek seçen hani ölmemek için yiyorum gibi birşeyim fazla tükettiğim te şey tatlı
Maşallah Rabbim size bağışlasın . bişey sorabilir miyim hiç lucrin kullandınız mı? Ya da tüp bebek için bilmem gereken bu hastalığa özgü bişey var mı?Onu bilmiyorum.Ben Ankara’da Prof Mehmet Erdem’le tedaviye devam ediyorum.Bebrğim oldu.Şimdi 18 aylık
Normal yolla gebe kaldınız sanırım sakıncası yoksa kaç yaşında gebe kalmıştınız?Amin sağolun.Kullanmadım.Tüp bebek yaptırmadım.Bilmiyorum.