Endometriozis ile tüp bebek hikayem ❤️‍🩹

simlumina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2024
31
16
31
size detaylica hikayemi anlatmak istiyorum kizlar. 31 yasinda 3,5 senelik evli bir kadinim. Evlendigimiz ilk sene ayyy kalsin su an hic dusunmuyoruz dedigimiz bebek konusu 2.5 yildir bizi istemiyor❤️‍🩹ilk alti ay deneyip hamile kalamayinca solugu doktorda aldim. Rahmim tersmis ama gebelige engel degil dendi. Tum hormonlarima bakildi amh gayet guzeldi hicbir sorun yoktu. Alti ay daha deneyin olmazsa hsg cekelim dendi. İcimiz rahat etmedi bir de esime spermiyogram ve hormon testleri yaptirdik onda da keza hivbir sorun yoktu. Alti ay sonra hsg cektirdim. Malesef arkuat uterus yani kalp seklinde rahim tanisi aldim. Uc ay daha deneyin olmazsa gebelik bu septumu yani perdeyi histereskopiyle alalim dedi doktorum. Ameliyat dendigi noktada korkudan uc ayi bes ay yaptim:) son iki ayinda da anlam veremedigim ekstra bir sag tarafimda agrim oluyordu. Ameliyat muayenesine gittigimde 4 cm lik bir over kisti yani cikolata kisti ekrandan bana el salladi. Hikaye burdan sonra arapsacina dondu zaten. Ameliyatim bitti uc ay gebelik yasagi dendi ve cyclo kullandim adet olmak icin. Bunlar da bitti esime yine bir spermiyogram bakildi bu sefer biraztablo daha farkliydi ama doktoru ustunde durmadi. Hormonlarindan fsh ve lh dusuktu emar cekildi yine bir sey olmaz deyip gonderildik. Endo dan kaynaklidir diyip denemeye devam ettik ve uc ayri kez klomen tedavisi aldim. Bir ay iki bir ay uc ve bir ay yine iki yumurtam catladi. Doktorum senin bu kosullarda kalman gerekirdi coktan diyerek esimden tekrar bir sperm testi istedi ve iki sonra ivf icin doktor geziyorduk. Esimin spermiyograminda morfoloji 2 cikmisti ve ileri hareketlilik yok denecek kadsr azdi. Sorunun bu oldugundan artik cok emindik ve kahrolduk. Hic vakit kaybetmeden istanbulda en iyi denen tam alti yerle tek tek muayene olarak gorustuk. En son canim doktorumda karar kildik. Onun ilk istedigi bit hsg daha cektirmemdi tuplerde bir hasar vs olmadigindan emin olmakti. Sukur temiz cikti. Ve ilk adetimle tedavime basladik. 9 gun boyunca gunde iki kez duphaston ve gonalf 300 vuruldum. İgnelerimi esim yapti hep. Regl iken 10 yumurta saydi doktorum. Opu oncesi son kontrolde 5 olgun kalmisti malesef ve sebebi endoydu. Moral bozmadim hic. Opu oncesi iki tane gonapeptly bir tane de ovitrelle vuruldum. Opu sorunsuz gecti. Tam 9 olgun yumurta toplandi. Doktorum da cok mutluydu. Embriyolog 9 ununda olgun oldugunu soyleyince havalara uctuk. Ertesi gun arandigimizda 8 i dollenmisti. 4 u cok iyiydi 4 u geriden geliyordu. 5.gun 4 tane cok iyi durumda embriyomuzdan biyopsi alindi ve donduruldular. Diger dordu altinci gune gozlemlendi fakat istenen gelisme yok diye imha edildi. Doktorumuzun neden israrla pgt istedigini anlamamistik ama tamam dedik ve hepsi genetik merkezine gonderildi. Bilinen hicbir rahatsizligimiz olmadigi gibi ailemizde de genetik hastalik max tansiyon oldugu icin hic huzursuz degildik umut doluyduk. Ta ki bir gun sonra rapor gelene dek. Sadece bir tane 3ab embriyomuz icin transfer edilebilir dendi. Diger 5aa 4bb ve 5ab embriyolarimin hepsinde ayri trizomi ve mozaik cikmisti. Yikildik acikcasi. Simdiye dek harcadigimiz 170-180 bin e mi uzulelim embriyolarimin ucununde hasta olmasina mi bilemedik. Benzer durum yasayanlariniz var mi icinizde? 3ab embriyom icin inanin pek umutlu degilim cunku orta kalite yaziyor heryerde bu skala icin. Ya bir tur daha yapmamiz gerekirse diye cok endiseliyim. O stres her gun telefonla aranmak, genetigin sonucunu duymak filan o kadar demoralize etti strese soktu ki bizi bu surecte ilk kez bu denli caresiz hissettim. 2.5 sene dile kolay tum hayatimizi buna adadik ama elimizde bir tanecik embriyomuz ile kalakaldik. Lutfen fikir verin burada yeniyim🩷

Öncelikle sizde neredeyse birçoğmz gibi çook uzun ve zorlu yollardan geçmişsiniz fakat henüz anladğm kadarıyla hiç transfer olmamışsınız benm tavsiyen elnzddki sağlklı olanlarla transfer olmanız bakın ben 5. Gün 5aa çift embriyo transferi oldm transfer öncesi histereskopide oldum fakst olmadı. Ama burada bisürü 3 lerim tuttuğunu gördüm elnzde sağlıklı embriyo varken onlarda şansınızı denemenizi tavsiye ederim kalitesi günü önemli olsa benm tutardı deneyin şansınızı şansınız yüzde 50 ya tutarsa 🥰

Öncelikle sizde neredeyse birçoğmz gibi çook uzun ve zorlu yollardan geçmişsiniz fakat henüz anladğm kadarıyla hiç transfer olmamışsınız benm tavsiyen elnzddki sağlklı olanlarla transfer olmanız bakın ben 5. Gün 5aa çift embriyo transferi oldm transfer öncesi histereskopide oldum fakst olmadı. Ama burada bisürü 3 lerim tuttuğunu gördüm elnzde sağlıklı embriyo varken onlarda şansınızı denemenizi tavsiye ederim kalitesi günü önemli olsa benm tutardı deneyin şansınızı şansınız yüzde 50 ya tutarsa 🥰
cok tesekkur ederim yazdiklariniz umut oldu. Sizin su anki durumunuzu bilmiyorum ama tutmayan embriyolariniz icin cok uzuldum🥲 sonucun geldigi gun tum emeklerim cop oldu diye agladim kendimi kahrederek. O bir tane niyeyse cok yetersiz hissettirdi beni. Opu sonrasi ilk adetim bitti ikinciyi bekliyorum hersey uygunsa transferimi yapicak doktorum. Transferden de apayri korkuyorum bu arada🥹

Genetikteki o hastalikli embriyolarin neden oyle ciktigini da anlamadigim icin ya yine denersek ve aynisi olursa korkusu basti. Ben sanmistim ki yolun sonuna geldik artik tedavi de oluyorum sirayla bir iki transferde yavruma kavusurum artik diyordum🫠

cok tesekkur ederim yazdiklariniz umut oldu. Sizin su anki durumunuzu bilmiyorum ama tutmayan embriyolariniz icin cok uzuldum🥲 sonucun geldigi gun tum emeklerim cop oldu diye agladim kendimi kahrederek. O bir tane niyeyse cok yetersiz hissettirdi beni. Opu sonrasi ilk adetim bitti ikinciyi bekliyorum hersey uygunsa transferimi yapicak doktorum. Transferden de apayri korkuyorum bu arada🥹
Transfer muayene gibi hiçbirşey anlmadan koyulacak fakat mümknse 1 saat kdr uzanın ve çok aşırı sıkışık olmayın bende 17 si arkada kalan tek embriyomu Transfer olacağım 3 günüm kaldı buda tutmazsa bizde sıfırdan çok iyi anlıyorum birsürü para emek gidiyor ama ne yapalım işte yaşımız dhada ilerlemeden halletmemiz lazım aynı yaştayız 32 yim bende. Elmzdeki embriyo neyse onu denicez gerisi taktiri ilahi ben ilerde keşke deneseydm demek istemiyorum o yüzden borç harç ne olursa uğraşcağım olmazsa ne yapalım demekki ondada var hayır diyeceğiz umutlu olun her zaman 3 güne geldyse neden rahimdede büyümesin inşallah olacak inanın ben inanıyorum 😇😍😍

5aa embriyo tutsa benm tutardı asla garantisi yok 3 ler 4 ler tutuyor görüyoruz var Allahın bir bildiğide durr bakalımmm..... 😊

Transfer muayene gibi hiçbirşey anlmadan koyulacak fakat mümknse 1 saat kdr uzanın ve çok aşırı sıkışık olmayın bende 17 si arkada kalan tek embriyomu Transfer olacağım 3 günüm kaldı buda tutmazsa bizde sıfırdan çok iyi anlıyorum birsürü para emek gidiyor ama ne yapalım işte yaşımız dhada ilerlemeden halletmemiz lazım aynı yaştayız 32 yim bende. Elmzdeki embriyo neyse onu denicez gerisi taktiri ilahi ben ilerde keşke deneseydm demek istemiyorum o yüzden borç harç ne olursa uğraşcağım olmazsa ne yapalım demekki ondada var hayır diyeceğiz umutlu olun her zaman 3 güne geldyse neden rahimdede büyümesin inşallah olacak inanın ben inanıyorum 😇😍😍
Sizin icin apayri heyecanlandim su an. Bu surecler bizi kader ortaklarimizla asiri empati kurar hale getiriyor sanirim. Cok az kalmis bebeginize kavusmaniza. Allah tamamina da erdirir umarim ve bir daha hic ugrasmazsiniz🩷 siz de cok gencmissiniz sorun neydi sizdeki ?

5aa embriyo tutsa benm tutardı asla garantisi yok 3 ler 4 ler tutuyor görüyoruz var Allahın bir bildiğide durr bakalımmm..... 😊
Evet haklisiniz ama basa gelmeyince cok anlasilmiyor bu infertilitedeki gelismeler. Bu yola ciktik ve yolda hic umulmayan talihsizlikler basa geliyor malesef🥲allah derdi veriyor sabrini ve dermanini da verecek insallah hepimize

Sizin icin apayri heyecanlandim su an. Bu surecler bizi kader ortaklarimizla asiri empati kurar hale getiriyor sanirim. Cok az kalmis bebeginize kavusmaniza. Allah tamamina da erdirir umarim ve bir daha hic ugrasmazsiniz🩷 siz de cok gencmissiniz sorun neydi sizdeki ?
Benm amh 1.70 lerde yumurta az oluyıor ama oluyor bunun dışında rahime yapışık polip varmış ve rahim filmim temiz verildi 6 ay deneyin dediler denedik tabi olmadı. Sonra doktorm filmde bşey gördü transfer öncesi histereskopi yapmak istedğini söyledi meğer solucan şeklnde rahime yapışık polip varmış geçen yıl onu alıp sonra transfer etti. Sonra benim teki tuttu o da 8. Hafta düşük oldu sonraaaaaa kan pıhtılaşmasına bakalım dedi onu yaptırdım 2 ayda sonuç çıktı kan pıhtılaşması yatkınlğm varmş ki ilk transferde kan sulandırıcı kullanmamıştım belkide o yüzden düştü yani çok enteresan bu işlerde elimizi nereye atsak bşeyler çıkıyor...... ben 7 yıllık evliyim ve ilk kez tüp ile hamile kalmıştım tutup düşmesi mi hiç tutmaması mı daha büyük travma bilemiyorum gerçekten hepimize sabırlar diliyorummm

Benm amh 1.70 lerde yumurta az oluyıor ama oluyor bunun dışında rahime yapışık polip varmış ve rahim filmim temiz verildi 6 ay deneyin dediler denedik tabi olmadı. Sonra doktorm filmde bşey gördü transfer öncesi histereskopi yapmak istedğini söyledi meğer solucan şeklnde rahime yapışık polip varmış geçen yıl onu alıp sonra transfer etti. Sonra benim teki tuttu o da 8. Hafta düşük oldu sonraaaaaa kan pıhtılaşmasına bakalım dedi onu yaptırdım 2 ayda sonuç çıktı kan pıhtılaşması yatkınlğm varmş ki ilk transferde kan sulandırıcı kullanmamıştım belkide o yüzden düştü yani çok enteresan bu işlerde elimizi nereye atsak bşeyler çıkıyor...... ben 7 yıllık evliyim ve ilk kez tüp ile hamile kalmıştım tutup düşmesi mi hiç tutmaması mı daha büyük travma bilemiyorum gerçekten hepimize sabırlar diliyorummm
Siz de neler yasamissiniz 🙁 yillar gecip gidiyor gercekten de.. benim hic gebeligim olusmadi bugune dek,bebek denerken sekil bozuklugundan tutun kiste her sey ilave oldu eklene eklene bir suru problemimiz varmis gorduk ki. Hic gebe kalamadigim icin ekstra gerginim vucudum asla kabul etmiyor sanki diye😭 cevrem bir iki denemede gebe kalanlarla dolu, artik canim cok yaniyor

Siz de neler yasamissiniz 🙁 yillar gecip gidiyor gercekten de.. benim hic gebeligim olusmadi bugune dek,bebek denerken sekil bozuklugundan tutun kiste her sey ilave oldu eklene eklene bir suru problemimiz varmis gorduk ki. Hic gebe kalamadigim icin ekstra gerginim vucudum asla kabul etmiyor sanki diye😭 cevrem bir iki denemede gebe kalanlarla dolu, artik canim cok yaniyor
Evet birini yapyrz biri çıkıyor benm 42 yaşında yengem 4. Çocuğuna hamile kaldı İSTEMEDENMİŞ. Şu cümleyi benm yanımda kurabildi inanamıyorum 42 yaşında hamile kalbiliyorsn nasl bir lütuf bu farknda değil. Hepimiz aynı duygulrı yaşıyoruz sanki menepoza kdar adet hep gelecek gibi gelior hiç hamile kalamazmışım imkansızmış gbi bir his sürekli içimi kemiriyor. Düşünsene hayatmda ilk kez hamile kaldım ondada ani bir kanama ile düşük yaptım tüm sevincim içimde kaldı paramparça oldum ama 3 gün snra bir ton makyajla işe gittim hiçbirşey olmamış gibi biz hepimiz büyük bir sınavdan geçiyoruz bırakırsak ucunu ya 45e gelince keşke devam etseydik dersek bunu düşünüyorum pişman olmak istemiyorum elimizden geleni gücümüz yettği kadar yapalım gerisini yaşayarak göreceğiz

Bu arada aynen senin gibi düşünerek vucudum embriyo kabul etmiyor herhalde diye düşünerek anti sperm antikor adında tuhaf bir test yaptırmışlığım dahi var 😆

2 gün öncede embriyomu aldım medicalparkın başka şubesine taşıdım post açtm bakabilirsin sırf olumsuz duyumlar aldm diye yani şuraya yazsam sayfalar yetmez neler neler yaşdım şu 2 yılda ve elde var sıfır

Evet birini yapyrz biri çıkıyor benm 42 yaşında yengem 4. Çocuğuna hamile kaldı İSTEMEDENMİŞ. Şu cümleyi benm yanımda kurabildi inanamıyorum 42 yaşında hamile kalbiliyorsn nasl bir lütuf bu farknda değil. Hepimiz aynı duygulrı yaşıyoruz sanki menepoza kdar adet hep gelecek gibi gelior hiç hamile kalamazmışım imkansızmış gbi bir his sürekli içimi kemiriyor. Düşünsene hayatmda ilk kez hamile kaldım ondada ani bir kanama ile düşük yaptım tüm sevincim içimde kaldı paramparça oldum ama 3 gün snra bir ton makyajla işe gittim hiçbirşey olmamış gibi biz hepimiz büyük bir sınavdan geçiyoruz bırakırsak ucunu ya 45e gelince keşke devam etseydik dersek bunu düşünüyorum pişman olmak istemiyorum elimizden geleni gücümüz yettği kadar yapalım gerisini yaşayarak göreceğiz
Benim cevremde yanlislikla kaldim deyip kurtaj olanlar dolu.. bir insanin bu devirde bu cagda yanlislikla kalmasi bile hic inandirici gelmiyor ya bana neyse. Yillarim adet gunumu yumurtlama gunumu hesaplamakla geciyor cunku. Su an en buyuk korkum transfer igneleri🙁 sanirim onlar cok daha buyuk ignelermis

2 gün öncede embriyomu aldım medicalparkın başka şubesine taşıdım post açtm bakabilirsin sırf olumsuz duyumlar aldm diye yani şuraya yazsam sayfalar yetmez neler neler yaşdım şu 2 yılda ve elde var sıfır
Esimin berbat haldeki hormon ve spermiyogramina sorun yok diyen hastane kendisi…

Benim cevremde yanlislikla kaldim deyip kurtaj olanlar dolu.. bir insanin bu devirde bu cagda yanlislikla kalmasi bile hic inandirici gelmiyor ya bana neyse. Yillarim adet gunumu yumurtlama gunumu hesaplamakla geciyor cunku. Su an en buyuk korkum transfer igneleri🙁 sanirim onlar cok daha buyuk ignelermis
Transfer iğneleri ne hangi iğne kalın uclu iğne ucu değişiyor eczaneden iğne ucu aldım ince uç taktım orası kolay tutsunda iğneyi hapı düşünme onlar geçiyo şmdi vajinal progesteron ftil kullanyorum orama bir hap girmemişti o da oldu artık

Esimin berbat haldeki hormon ve spermiyogramina sorun yok diyen hastane kendisi…
Bende embriyo çözdürme esnasında kaliteli olan embriyoların çözme sırasında bozduklarını duydum doktorm dşardan o hastaneyi kullanıyor bunu öğrenince hemen bahçelievler şubesine taşıdım umuyorum orada işini düzgn yapan embriyolog denk gelir şansım

Transfer iğneleri ne hangi iğne kalın uclu iğne ucu değişiyor eczaneden iğne ucu aldım ince uç taktım orası kolay tutsunda iğneyi hapı düşünme onlar geçiyo şmdi vajinal progesteron ftil kullanyorum orama bir hap girmemişti o da oldu artık
Ben ameliyat oncesi cok hazirliksiz yakalandim o duruma. Hemsire bir anda gelip vajinal bir ilac ittirdi icime. Rahim agzini genisletmek icinmis, hic dogum yapmadigimdan vermisler… orda bile icim ciz etmisti unutamiycam😔 ben ignelerden cok korkuyorum malesef, gonalf cok kolaydi ok ama gonapeptly oldunuz mu siz bilmiyorm da onun acisi berbatti mesela

X