size detaylica hikayemi anlatmak istiyorum kizlar. 31 yasinda 3,5 senelik evli bir kadinim. Evlendigimiz ilk sene ayyy kalsin su an hic dusunmuyoruz dedigimiz bebek konusu 2.5 yildir bizi istemiyorilk alti ay deneyip hamile kalamayinca solugu doktorda aldim. Rahmim tersmis ama gebelige engel degil dendi. Tum hormonlarima bakildi amh gayet guzeldi hicbir sorun yoktu. Alti ay daha deneyin olmazsa hsg cekelim dendi. İcimiz rahat etmedi bir de esime spermiyogram ve hormon testleri yaptirdik onda da keza hivbir sorun yoktu. Alti ay sonra hsg cektirdim. Malesef arkuat uterus yani kalp seklinde rahim tanisi aldim. Uc ay daha deneyin olmazsa gebelik bu septumu yani perdeyi histereskopiyle alalim dedi doktorum. Ameliyat dendigi noktada korkudan uc ayi bes ay yaptim:) son iki ayinda da anlam veremedigim ekstra bir sag tarafimda agrim oluyordu. Ameliyat muayenesine gittigimde 4 cm lik bir over kisti yani cikolata kisti ekrandan bana el salladi. Hikaye burdan sonra arapsacina dondu zaten. Ameliyatim bitti uc ay gebelik yasagi dendi ve cyclo kullandim adet olmak icin. Bunlar da bitti esime yine bir spermiyogram bakildi bu sefer biraztablo daha farkliydi ama doktoru ustunde durmadi. Hormonlarindan fsh ve lh dusuktu emar cekildi yine bir sey olmaz deyip gonderildik. Endo dan kaynaklidir diyip denemeye devam ettik ve uc ayri kez klomen tedavisi aldim. Bir ay iki bir ay uc ve bir ay yine iki yumurtam catladi. Doktorum senin bu kosullarda kalman gerekirdi coktan diyerek esimden tekrar bir sperm testi istedi ve iki sonra ivf icin doktor geziyorduk. Esimin spermiyograminda morfoloji 2 cikmisti ve ileri hareketlilik yok denecek kadsr azdi. Sorunun bu oldugundan artik cok emindik ve kahrolduk. Hic vakit kaybetmeden istanbulda en iyi denen tam alti yerle tek tek muayene olarak gorustuk. En son canim doktorumda karar kildik. Onun ilk istedigi bit hsg daha cektirmemdi tuplerde bir hasar vs olmadigindan emin olmakti. Sukur temiz cikti. Ve ilk adetimle tedavime basladik. 9 gun boyunca gunde iki kez duphaston ve gonalf 300 vuruldum. İgnelerimi esim yapti hep. Regl iken 10 yumurta saydi doktorum. Opu oncesi son kontrolde 5 olgun kalmisti malesef ve sebebi endoydu. Moral bozmadim hic. Opu oncesi iki tane gonapeptly bir tane de ovitrelle vuruldum. Opu sorunsuz gecti. Tam 9 olgun yumurta toplandi. Doktorum da cok mutluydu. Embriyolog 9 ununda olgun oldugunu soyleyince havalara uctuk. Ertesi gun arandigimizda 8 i dollenmisti. 4 u cok iyiydi 4 u geriden geliyordu. 5.gun 4 tane cok iyi durumda embriyomuzdan biyopsi alindi ve donduruldular. Diger dordu altinci gune gozlemlendi fakat istenen gelisme yok diye imha edildi. Doktorumuzun neden israrla pgt istedigini anlamamistik ama tamam dedik ve hepsi genetik merkezine gonderildi. Bilinen hicbir rahatsizligimiz olmadigi gibi ailemizde de genetik hastalik max tansiyon oldugu icin hic huzursuz degildik umut doluyduk. Ta ki bir gun sonra rapor gelene dek. Sadece bir tane 3ab embriyomuz icin transfer edilebilir dendi. Diger 5aa 4bb ve 5ab embriyolarimin hepsinde ayri trizomi ve mozaik cikmisti. Yikildik acikcasi. Simdiye dek harcadigimiz 170-180 bin e mi uzulelim embriyolarimin ucununde hasta olmasina mi bilemedik. Benzer durum yasayanlariniz var mi icinizde? 3ab embriyom icin inanin pek umutlu degilim cunku orta kalite yaziyor heryerde bu skala icin. Ya bir tur daha yapmamiz gerekirse diye cok endiseliyim. O stres her gun telefonla aranmak, genetigin sonucunu duymak filan o kadar demoralize etti strese soktu ki bizi bu surecte ilk kez bu denli caresiz hissettim. 2.5 sene dile kolay tum hayatimizi buna adadik ama elimizde bir tanecik embriyomuz ile kalakaldik. Lutfen fikir verin burada yeniyim