Aralık 2016'da 11x10 cm Endometriozis olduğumu öğrendim bugüne dek ağrı falan yaşamamıştım büyük olduğunu duyunca çok şaşırdık, Visanne tedavisi alıyorum 4 aydır kist 10x7 cm düştü.Son bir aydır siyah-kahve lekelenmelerim var.Tekrar etme korkusuyla ameliyata elim gitmiyor, Visanne'de uzun süreli kullanacak değilim yaşım daha 20, farklı bir çözüm olarak yabancı kaynaklardan tercüme ettiğim kadarıyla anlatayım size.ABD ve İngiltere'de Endometriozis'le ilgili ciddi çalışmalar deneyler yer alıyor ve kadınlar sarı kurdele örgütü kurmuşlar bunun için ve çoğu ameliyat olmuyor hayatları boyu çekiyor bu acıyı.Omega-3'ün semptomları %64 gerilettiği tespit edilmiş, soya ürünleri-süt ve süt ürünleri östrojen hormonu içerdiğinden kistinizi daha çok besliyormuş, genellikle beyaz et tüketmenizi ve GDO'suz beslenmenizi öneriyorlar.Endometriozis'in en önemli üç bulgusu genler,beslenme şekli ve stresli yaşam şekli.Ben de 10cm olmasına rağmen pek ağrı olmuyor sadece idrarımda sorunlar yaşıyorum sürekli bir iltihaplanma durumum var.Kistimin gerilemeye başladığı dönemler kafein tüketimini kestim, şu pilates toplarından edinip karın germe hareketleri yaptım, sigara-alkol hiç kullanmıyorum, günlük olarak dengeli beslenip market tavuğu-yumurtası kullanmamaya çalışıyorum, soğan-kürü ve civan perçemi iki kürü 15 günde bir içiyorum, her gün Omega-3, Visanne ve Supradyn kullanıyorum.Gerileme var ancak 10cm'den mucize beklemiyorum, ağrılarınızı hafifletmek istiyorsanız bunlara çok dikkat etmelisiniz.Kistler üzüntüden ciddi derecede besleniyor, sanırım regl dönemi hareketsiz ve sıcak su torbası ile yaşayan biriysenizde semptomlar artıyor, doktorum sıcak su torbasının alt karın bölgesinde iltihaplara neden olduğunu söylemişti.Ben yamulup yatardım, en iyisi yavaş yavaş egzersiz yapmak tecrübelerim bu şekilde umarım iyileşirsiniz, gerçekten çevremde beni anlamayan o kadar insan varki acı çekiyorum hem fiziksel hem ruhsal.