• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endometriozis de ağrı

Sral

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
18 yıldır endometriozis hastasıyım cinsel ilişkideki ve adet dönemindeki ağrılarım içinde her yolu denedim akapuntur,ağrı mezoterapisi,en az 4 kez laporoskopik ameliyat,4 tüp bebek denemesi,psikiyatri tedavi,hiç birinden yeterli sonuç alamadım bu hastalıkla mücadele eden buna farklı çözümler bulan var mı acaba

Merhaba öncellikle geçmiş olsun bende tam olarak bilmiyorum ama doktora çocuğum olmadığı için gittim bende endometriozis şüphesi olduğunu söyledi klomen verdi hamile kalmam için eğer hamile kalmazsam göbekten kamera ile bakılacak dedi bu rahatsızlık bazı kadınlarda kısırlığa da sebep olabiliyormuş tam olarak bilmiyorum ama korktum açıkçası sizinde mi çocuğunuz olmuyordu... iyi gunler

18 yıldır endometriozis hastasıyım cinsel ilişkideki ve adet dönemindeki ağrılarım içinde her yolu denedim akapuntur,ağrı mezoterapisi,en az 4 kez laporoskopik ameliyat,4 tüp bebek denemesi,psikiyatri tedavi,hiç birinden yeterli sonuç alamadım bu hastalıkla mücadele eden buna farklı çözümler bulan var mı acaba

Aralık 2016'da 11x10 cm Endometriozis olduğumu öğrendim bugüne dek ağrı falan yaşamamıştım büyük olduğunu duyunca çok şaşırdık, Visanne tedavisi alıyorum 4 aydır kist 10x7 cm düştü.Son bir aydır siyah-kahve lekelenmelerim var.Tekrar etme korkusuyla ameliyata elim gitmiyor, Visanne'de uzun süreli kullanacak değilim yaşım daha 20, farklı bir çözüm olarak yabancı kaynaklardan tercüme ettiğim kadarıyla anlatayım size.ABD ve İngiltere'de Endometriozis'le ilgili ciddi çalışmalar deneyler yer alıyor ve kadınlar sarı kurdele örgütü kurmuşlar bunun için ve çoğu ameliyat olmuyor hayatları boyu çekiyor bu acıyı.Omega-3'ün semptomları %64 gerilettiği tespit edilmiş, soya ürünleri-süt ve süt ürünleri östrojen hormonu içerdiğinden kistinizi daha çok besliyormuş, genellikle beyaz et tüketmenizi ve GDO'suz beslenmenizi öneriyorlar.Endometriozis'in en önemli üç bulgusu genler,beslenme şekli ve stresli yaşam şekli.Ben de 10cm olmasına rağmen pek ağrı olmuyor sadece idrarımda sorunlar yaşıyorum sürekli bir iltihaplanma durumum var.Kistimin gerilemeye başladığı dönemler kafein tüketimini kestim, şu pilates toplarından edinip karın germe hareketleri yaptım, sigara-alkol hiç kullanmıyorum, günlük olarak dengeli beslenip market tavuğu-yumurtası kullanmamaya çalışıyorum, soğan-kürü ve civan perçemi iki kürü 15 günde bir içiyorum, her gün Omega-3, Visanne ve Supradyn kullanıyorum.Gerileme var ancak 10cm'den mucize beklemiyorum, ağrılarınızı hafifletmek istiyorsanız bunlara çok dikkat etmelisiniz.Kistler üzüntüden ciddi derecede besleniyor, sanırım regl dönemi hareketsiz ve sıcak su torbası ile yaşayan biriysenizde semptomlar artıyor, doktorum sıcak su torbasının alt karın bölgesinde iltihaplara neden olduğunu söylemişti.Ben yamulup yatardım, en iyisi yavaş yavaş egzersiz yapmak tecrübelerim bu şekilde umarım iyileşirsiniz, gerçekten çevremde beni anlamayan o kadar insan varki acı çekiyorum hem fiziksel hem ruhsal.

Endometriosiz belirtileri nelerdir

Aralık 2016'da 11x10 cm Endometriozis olduğumu öğrendim bugüne dek ağrı falan yaşamamıştım büyük olduğunu duyunca çok şaşırdık, Visanne tedavisi alıyorum 4 aydır kist 10x7 cm düştü.Son bir aydır siyah-kahve lekelenmelerim var.Tekrar etme korkusuyla ameliyata elim gitmiyor, Visanne'de uzun süreli kullanacak değilim yaşım daha 20, farklı bir çözüm olarak yabancı kaynaklardan tercüme ettiğim kadarıyla anlatayım size.ABD ve İngiltere'de Endometriozis'le ilgili ciddi çalışmalar deneyler yer alıyor ve kadınlar sarı kurdele örgütü kurmuşlar bunun için ve çoğu ameliyat olmuyor hayatları boyu çekiyor bu acıyı.Omega-3'ün semptomları %64 gerilettiği tespit edilmiş, soya ürünleri-süt ve süt ürünleri östrojen hormonu içerdiğinden kistinizi daha çok besliyormuş, genellikle beyaz et tüketmenizi ve GDO'suz beslenmenizi öneriyorlar.Endometriozis'in en önemli üç bulgusu genler,beslenme şekli ve stresli yaşam şekli.Ben de 10cm olmasına rağmen pek ağrı olmuyor sadece idrarımda sorunlar yaşıyorum sürekli bir iltihaplanma durumum var.Kistimin gerilemeye başladığı dönemler kafein tüketimini kestim, şu pilates toplarından edinip karın germe hareketleri yaptım, sigara-alkol hiç kullanmıyorum, günlük olarak dengeli beslenip market tavuğu-yumurtası kullanmamaya çalışıyorum, soğan-kürü ve civan perçemi iki kürü 15 günde bir içiyorum, her gün Omega-3, Visanne ve Supradyn kullanıyorum.Gerileme var ancak 10cm'den mucize beklemiyorum, ağrılarınızı hafifletmek istiyorsanız bunlara çok dikkat etmelisiniz.Kistler üzüntüden ciddi derecede besleniyor, sanırım regl dönemi hareketsiz ve sıcak su torbası ile yaşayan biriysenizde semptomlar artıyor, doktorum sıcak su torbasının alt karın bölgesinde iltihaplara neden olduğunu söylemişti.Ben yamulup yatardım, en iyisi yavaş yavaş egzersiz yapmak tecrübelerim bu şekilde umarım iyileşirsiniz, gerçekten çevremde beni anlamayan o kadar insan varki acı çekiyorum hem fiziksel hem ruhsal.
Verdiğin bilgiler tamamen doğru. Her kelimesi bilimsel kanıtlara dayaniyor. Ben de yıllarca arasrirdim bu hastalığı. Yazanların ne kadar doğru olduğunu birebir tecrübe de ettim. Öncelikle genetik bir hastalık benim sülalemde var. Onun yani sıra ruhsal durumla da alakali. Bende yıllardır iki tane çikolata kisti var. Genelde zararsız duruyorlar ama ne zaman üzülsem hastanelik olurum agridan. Özellikle annem kalp krizi geçirdiği dönemde semptomlarım çok artmisti. Beslenmeye dikkat etmek gerekiyor çünkü bu bir bağışıklık hastaligi. Normalde her kadının adet döneminde geri kanaması olur ama bağışıklık sistemi bu endometriozis odaklarını bulup yok eder ancak bizde bağışıklık bu konuda devre dışı kaliyor. Bu yüzden bağışıklık artırıcı beslenmek ise yarayabilir. Ben bir süre karbonatlı su içtim ve immuneks kullandim. Şunu da soyleyim herşeyden önemlisi stresten uzak durmak. Bu hastalığın bas düşmanı stres. Çok stresli bir insanım. Zaten araştırırsanız bu hastalığa sahip insanların büyük bölümü de evham hastası:)) ama ruhsal dengenizi kurabilirseniz bu hastalıkla savaşı kazanirsiniz. Beslenmek çok önemli ama önemli olan ruhsal detoks. Ben gun de bir paket sigara 5 fincan kahve içerdim. Kahvaltı yok öğlen bir tost akşam da dışardan pizza döner filan yerdim. Ama mart ayında teog sınavı yaklaşmıştı aklım öğrencilerin sınava nasıl hazirlanacagindaydi bir de 23 nisan çalıştırmaya baslamistim. Bütün sorunlar hastalıklar kısa süreliğine aklından cikmisti. Bu kadar dengesiz beslenmeme rağmen o ay hamile kaldım sukur. Allah isteyen herkese nasip etsin. Ne ilaç ne ameliyat sadece ruhsal detoks:)) cunki stres bağışıklık sistemini çökerten en önemli faktör. Bir de suni soyleyim son olarak. Doktor secimi çok çok önemli. Her çikolata kisti sayfasında üstüne vurgulaya vurgulaya söylüyorum bir devlet üniversitesi hastanesi olsun ve kesinlikle uzman değil prof olsun doktorunuz. Ben özellerde hangi doktorlara gitmedim ki bir çoğu hemen ameliyat dedi bazısı önce tüp bebek yapalım dedim ama son gittiğin devlet teki prof kistlerime bakar bakmaz seni ameliyat yapmam tüp bebeğe de gerek yok hamile kalabilirsin dedi. Bu arada kistlerimin çikolata kisti olduğuna eminim çünkü gerekli tüm tetkikler yapıldı sonuçların hepsi endo hastalığını dogruluyor. Allah isteyen herkese bebek nasip etsin en iyi tedavi şekli emin olun :)

Stres konusunda çok haklısınız okul, YGS-LYS derken kendimi sıkar oldum zaten tüm bu hastalık ondan sonra kendini gösterdi.Bu sabah, sitedeki motivasyonlar sayesinde bambaşka bir doktora gittim ve ameliyat günümü aldım.Gerçekten yaşanmış hikayeleri dinlemek cesaret almamda çok yardımcı oldu, ilk ameliyatımı olacağım acı çekmekten yoruldum.Yazınız için çok teşekkür ederim, ameliyat olup sıfırdan başlayacağım elimden geldiğince stressiz ve sağlıklı yaşayacağım.Benimkinin endometriozis olduğu çıktıktan sonra belli olacak ama korkacak bir şey olmadığını söyledi, ben üç özel, bir onkoloji bir de normal devlet hastanesine gitmiştim.İki özelde de ''Ben alamam çok zor ameliyat'' demişlerdi gözüm korkmuştu, devlette onkolojik hastaneye yönlendirdi neyse ki bugün yanı başımda olan hastaneyi keşfettim ve sonuçlarımız olumlu bekar olduğum için ameliyat olmak zorundayım.Ameliyat öncesi-sonrası ne yapmam konusunda ki tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Stres konusunda çok haklısınız okul, YGS-LYS derken kendimi sıkar oldum zaten tüm bu hastalık ondan sonra kendini gösterdi.Bu sabah, sitedeki motivasyonlar sayesinde bambaşka bir doktora gittim ve ameliyat günümü aldım.Gerçekten yaşanmış hikayeleri dinlemek cesaret almamda çok yardımcı oldu, ilk ameliyatımı olacağım acı çekmekten yoruldum.Yazınız için çok teşekkür ederim, ameliyat olup sıfırdan başlayacağım elimden geldiğince stressiz ve sağlıklı yaşayacağım.Benimkinin endometriozis olduğu çıktıktan sonra belli olacak ama korkacak bir şey olmadığını söyledi, ben üç özel, bir onkoloji bir de normal devlet hastanesine gitmiştim.İki özelde de ''Ben alamam çok zor ameliyat'' demişlerdi gözüm korkmuştu, devlette onkolojik hastaneye yönlendirdi neyse ki bugün yanı başımda olan hastaneyi keşfettim ve sonuçlarımız olumlu bekar olduğum için ameliyat olmak zorundayım.Ameliyat öncesi-sonrası ne yapmam konusunda ki tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
endometriosizin olduğunu nasıl anlamıştın, ben öğrenciyim, ve hiçbişey bilmiyorum

Canim senin laparoskopi anladigim kadariyla tani amacli tedavi amacli degil. Kist var mıydı sende. Şunu soyleyim eğer kist varsa ameliyattan tekrarlama olasılığı ilk 6 ayda yüzde 60 ilk bir yilda daha yuksek. Yumurtalık kisti ameliyatı en zor ameliyatlardan biridir çünkü çok dikkatli yapılması lazım en ufak bir hata yumurtalık rezervine daha fazla zarar verir. Bu yüzden bir çok doktor bu ameliyatı yapmıyor. Sen de en iyi doktorlara emanet et kendini. Ama anladığım kadarıyla sen bekar olduğum için rahim filmi çekilip yapışıklık var mı yok mu bakılmadığı için laparoskopi olacaksın sen. Bunda bi sorun yok ama ameliyatla kist aldıracaksan emin ellere ameliyat ol. Hatta bana sorsan olma derim ben de universiteden beri çektim bu acıları iki buçuk yıl önce kist tanısı kondu ama ısrarla ameliyat olmadim. Sonuçta hamile kaldım çok sukur. Yaklaşık 10 yıllık eziyetim sona erdi. Ama senin hayat standardını çok fazla düşürüyorsa o zaman en güvendiğin doktora emanet et kendini:) şimdiden çok geçmiş olsun. Sonuçta endometriozis çıkarsa da hiç kafana takma zararsız bisey ;))

endometriosizin olduğunu nasıl anlamıştın, ben öğrenciyim, ve hiçbişey bilmiyorum
Endometriozis hastalığında ağrılar şiddetli olur özellikle adet ağrıları baya bo şiddetli olur. Ama sıcak su torbası koyarsan o ay halin harap olur. Çünkü bu kistler aynı zamanda toksin salgılıyor sıcak su torbası da bu iltihabı pisoriyor. Bu yüzden bacak arana koymalısın yada ayaklarina. Genelde adetten önce ve sonra kahverengi akıntı olur. Endo her zaman günlerce aylarca ağır yapmaz özellikle yılın belli dönemlerinde hortlar. Benimki genelde aralık şubat arası hello derdi. Ağrısı normal adet sancısından farklı. Aniden gelir olduğun yerde iki büklüm olurdun hastaneye gitmek için birilerinin kucağına alması gerekir çünkü dogrulamazsin. Hastaneye gittiğinde ağrı kesici vurular ve serum takarlar ama bana mısın demez. Sonra eve geldiğinde biraz hafiflemiş olur en azından dogrulmaya baslarsin. Ama sabittir ağrının tam anlamıyla geçmesi tam 2 gün alır
Asala asala biter. Bitene kadar da gülerken yürürken öksururken karnın ağrır ama sanki et kesiği olursun ya çok koşunca öyle bir agri. Onun haricinde dediğin gibi normal zamanlarda adet sancısı biraz fazla olur ama iki apranaks işini gorur. Eğer kist atağa geçtiyse değil apranaks diazem vursalar yok çare

Ultrasonlarımda çeperi kalın, içi simsiyah bir kist çıkıyor.Kan değerlerim, hormonlarım çok normal sadece CA 125 değerim 65 onunda normal olacağı söylendi zaten.Ben kistim olduğunu hiç anlamamıştım, 10 cm'in kendini göstermesi gerekiyordu ama hiç ağrı yapmadı.Doktoru çok araştırarak bulduk bir çok kişiye yapmış, hatta tüp bebek tedavisinde de başarılı sonuçlar almışlar.Bu hastalıkta bekar olmak çok çok kötü bir durum, keşke evli olsaydımda önümü daha rahat görebilseydim.Aralıktan beri ameliyat olmamak için inat etmiştim ama sonunda karar aldım, idrarıma çok fazla baskı yapıyor.Bebeğinize ve tüm ailenize sağlık dolu hayat diliyorum, çok teşekkür ederim beni umursadığınız için.

Canim senin laparoskopi anladigim kadariyla tani amacli tedavi amacli degil. Kist var mıydı sende. Şunu soyleyim eğer kist varsa ameliyattan tekrarlama olasılığı ilk 6 ayda yüzde 60 ilk bir yilda daha yuksek. Yumurtalık kisti ameliyatı en zor ameliyatlardan biridir çünkü çok dikkatli yapılması lazım en ufak bir hata yumurtalık rezervine daha fazla zarar verir. Bu yüzden bir çok doktor bu ameliyatı yapmıyor. Sen de en iyi doktorlara emanet et kendini. Ama anladığım kadarıyla sen bekar olduğum için rahim filmi çekilip yapışıklık var mı yok mu bakılmadığı için laparoskopi olacaksın sen. Bunda bi sorun yok ama ameliyatla kist aldıracaksan emin ellere ameliyat ol. Hatta bana sorsan olma derim ben de universiteden beri çektim bu acıları iki buçuk yıl önce kist tanısı kondu ama ısrarla ameliyat olmadim. Sonuçta hamile kaldım çok sukur. Yaklaşık 10 yıllık eziyetim sona erdi. Ama senin hayat standardını çok fazla düşürüyorsa o zaman en güvendiğin doktora emanet et kendini:) şimdiden çok geçmiş olsun. Sonuçta endometriozis çıkarsa da hiç kafana takma zararsız bisey :KK66:)
Canım sen bana umut oldun ya çok bilinçlisin bu konuda :) ben daha kistim olduğunu yeni öğrendim sayende ameliyat fikrini attım kafamdan çok teşekkür ederim

Endometriozis hastalığında ağrılar şiddetli olur özellikle adet ağrıları baya bo şiddetli olur. Ama sıcak su torbası koyarsan o ay halin harap olur. Çünkü bu kistler aynı zamanda toksin salgılıyor sıcak su torbası da bu iltihabı pisoriyor. Bu yüzden bacak arana koymalısın yada ayaklarina. Genelde adetten önce ve sonra kahverengi akıntı olur. Endo her zaman günlerce aylarca ağır yapmaz özellikle yılın belli dönemlerinde hortlar. Benimki genelde aralık şubat arası hello derdi. Ağrısı normal adet sancısından farklı. Aniden gelir olduğun yerde iki büklüm olurdun hastaneye gitmek için birilerinin kucağına alması gerekir çünkü dogrulamazsin. Hastaneye gittiğinde ağrı kesici vurular ve serum takarlar ama bana mısın demez. Sonra eve geldiğinde biraz hafiflemiş olur en azından dogrulmaya baslarsin. Ama sabittir ağrının tam anlamıyla geçmesi tam 2 gün alır
Asala asala biter. Bitene kadar da gülerken yürürken öksururken karnın ağrır ama sanki et kesiği olursun ya çok koşunca öyle bir agri. Onun haricinde dediğin gibi normal zamanlarda adet sancısı biraz fazla olur ama iki apranaks işini gorur. Eğer kist atağa geçtiyse değil apranaks diazem vursalar yok çare
Benim bu derece şiddetli ağrılarım yok adet sancısı olunca parol alıyorum geçiyor sadece ilişki sırasında eşim zorlarsa acı hissediyorum

Ultrasonlarımda çeperi kalın, içi simsiyah bir kist çıkıyor.Kan değerlerim, hormonlarım çok normal sadece CA 125 değerim 65 onunda normal olacağı söylendi zaten.Ben kistim olduğunu hiç anlamamıştım, 10 cm'in kendini göstermesi gerekiyordu ama hiç ağrı yapmadı.Doktoru çok araştırarak bulduk bir çok kişiye yapmış, hatta tüp bebek tedavisinde de başarılı sonuçlar almışlar.Bu hastalıkta bekar olmak çok çok kötü bir durum, keşke evli olsaydımda önümü daha rahat görebilseydim.Aralıktan beri ameliyat olmamak için inat etmiştim ama sonunda karar aldım, idrarıma çok fazla baskı yapıyor.Bebeğinize ve tüm ailenize sağlık dolu hayat diliyorum, çok teşekkür ederim beni umursadığınız için.
Ca225 benim de en son tahlilde 81 cikmisti. Aslında bu kistte boyuttan ziyade semptomları onemli. Sen 10cmlik kisti anlamamışsın benimkiler 3 cm idi canımdan bezdirdiler. Evet bekar olmak gerçekten çok büyük dezavantaj evli olsaydın bir çok tetkik yapılıp teşhis daha net konurdu. Ama usg ve ca125 çikolata kistini yuzde 99 teşhis ediyor. Yalnız sana tavsiyem amh değerine baktir ona göre ameliyat ol. Bir de tek yumurtalıkta olması avantaj en azından yumurtaliginin biri sapasaglam. Benim ikisi de cikolaltaliydi :)) doktoruna güveniyorsan gönül rahatlığı ile ameliyat olabilirsin çünkü kıstın 10cm mis. ameliyattan sonra bagisikligina çok dikkat etmek gerektiğini sen biliyorsun zaten tekrarlamasını engelleyebilirsin :))

Benim bu derece şiddetli ağrılarım yok adet sancısı olunca parol alıyorum geçiyor sadece ilişki sırasında eşim zorlarsa acı hissediyorum
Bu hastalık beni ve eşimi yıldırdı o günlerime açıyorum boşa yıpratmışım kendimi. Kimse yıpransın istemiyorum yoktan yere o yuzden. Ilişki sırasında ağrı bende de çok oluyordu zaten vajinismus yeni atlatmıştım bir de ağrı eklenince yapasım gelmiyordu. Habire doktor doktor geziyordum çikolata kıstın var ameliyat olmak istemiyorum bana yardım edin diye. Meğersem gün aşırı ilişki ve stresten uzak durmak yeterliymis ;)

Bu hastalık beni ve eşimi yıldırdı o günlerime açıyorum boşa yıpratmışım kendimi. Kimse yıpransın istemiyorum yoktan yere o yuzden. Ilişki sırasında ağrı bende de çok oluyordu zaten vajinismus yeni atlatmıştım bir de ağrı eklenince yapasım gelmiyordu. Habire doktor doktor geziyordum çikolata kıstın var ameliyat olmak istemiyorum bana yardım edin diye. Meğersem gün aşırı ilişki ve stresten uzak durmak yeterliymis :KK66:
Benim normal hayatım çok stresli herşeyi kafama çok takıyorum gün aşırı ilişki kısmı tamam da diğerini napıcam hiç bilmiyorum eşim yıllık izninde tatile götürecek biraz rahatlayım diye inşallah işe yarar

Benim normal hayatım çok stresli herşeyi kafama çok takıyorum gün aşırı ilişki kısmı tamam da diğerini napıcam hiç bilmiyorum eşim yıllık izninde tatile götürecek biraz rahatlayım diye inşallah işe yarar
Stresle başa çıkmak çok zor en iyi ben bilirim :) tatil çok iyi bi fikir ama tatilde stres yapmicam diye şartlandırma kendini akışına bırak. Yoğun bir tempo heyecan verici bisey olsa kafanı dolduran stresi unutursun. Benim hamile.kaldigim ay teog vardı fellek fellek deneme test cozduruyordum çocuklara çok heyecanlıydım bir yıl onları sınava hazirladigim için. Hastalık filan aklıma gelmemişti

Kizlar ben de bu hastaligin butun belirtileri var ca 125 58 cikmisti.Doktor alttan bakti bir sey yok dedi. Bunun tanisi baska turlu nasil konuyor?

Stresle başa çıkmak çok zor en iyi ben bilirim :) tatil çok iyi bi fikir ama tatilde stres yapmicam diye şartlandırma kendini akışına bırak. Yoğun bir tempo heyecan verici bisey olsa kafanı dolduran stresi unutursun. Benim hamile.kaldigim ay teog vardı fellek fellek deneme test cozduruyordum çocuklara çok heyecanlıydım bir yıl onları sınava hazirladigim için. Hastalık filan aklıma gelmemişti
Şuan evdeyim tayinim çıkmadı yeni taşındık buraya evde olunca da düşünmeden edemiyorum birde kızkardeşimin ikinci bebeği oldu bugün biraz hüzünlendim çok sevindim tabi de ne bileyim işte birde canım senin adetlerin düzenli miydi

Kizlar ben de bu hastaligin butun belirtileri var ca 125 58 cikmisti.Doktor alttan bakti bir sey yok dedi. Bunun tanisi baska turlu nasil konuyor?
kist yok mu dedi bende var ca 125 de 43 çıkmıştı benim

kist yok mu dedi bende var ca 125 de 43 çıkmıştı benim
Yok dedi ama oramda hep bir agri bir kasilma adetlerim desen agridan öluyorum alttan muayenede belli olmuyor mu nalet

Back