Endometrioma-Çikolata kisti ameliyatı

tulaydemir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
6
1
1
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce bu konuyla ilgili size yazmıştım. Belki yardımı dokunur diye paylaşmak istedim.
26 yaşındayım. Sancılı adet dönemlerim haricinde hiç bi şikayetim yokken iki ay önce kasıklarımda korkunç bi acıyla uyandım. Hiç bi şeye benzemiyordu ölüyorum sandım. Hemen acile gittik kist olduğunu aöylediler ve pek önemsemediler. Bu olaydan bir ay sonra bu kez gündüz aynı sancı başladı ve tekrar gittik, çikolata kisti olduğunu ve 6 cm olduğunu söyleyip ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Mr vs. derken aradan bir ay geçti. İstanbul Samatya Hastanesinde tedavim sürüyordu ve süründürüyorlardı resmen... Daha sonra doktor ameliyat için gün verdi fakat o gün bi yakınının vefat ettiğini, ertesi gün laparoskopi cihazının temizlenmesi gerektiğini sonraki gün de cihazın tamamen bozulduğunu söyleyip beni Haseki hastanesine sevk etti. Hem acı çekip hem bebeğimin olma ihtimalinin düşük olduğu gerçeğiyle yüzleşmeye çalışırken, bir yandan bu rezillikle uğraşmak beni mahvetti. Kistim 10 cm ye yükseldi. Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundum fakat onlar da hastaneyi savunup, size gerekli açıklamayı yapmışlar dedi. Kötü hissetmesem peşini bırakmazdım bu olayın...
Her neyse, bunca badireden sonra 8 Temmuz'da Haseki hastanesinde laparoskopi yöntemiyle ameliyatımı oldum. Doktor yumurtalığımı almadığını, kisti mümkün olduğu kadar temizlediğini, fakat bu hastalığın tekrar edeceğini ve bir daha ameliyat tavsiye etmediğini söyledi. He bir de altı ay içinde hamile kalmalıymışım ki evli değilken ve henüz evlilik düşünmezken bu durum benim için de erkek arkadaşım için de içinden çıkılmaz bir hal aldı...

Bir gün geçti ve şu anda aşırı bulantım, ağrım var. Laparoskopinin açık ameliyata göre daha konforlu olacağını söylemişlerdi ama anlayamıyorum, ya ben çok nazlıyım ya da onlar abartmış :)
İlk kez ameliyat olmanın verdiği stres vardı üzerimde, kesinlikle korkmamanızı tavsiye ediyorum. Sadece sonrasındaki sancı, gaz sıkıntısı bir de şu "diren" denen vücutta kalan kirli atıkları atmaya yarayan hortum can sıkıcı Onların da geçeceğini düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.

Daha önce bu ameliyatı olan bayanlara danışmak istediğim konu, sonrasında cinsel ilişki nasıl oluyor, ne kadar beklemek gerek, acı hissediyor musunuz, bir de bu hastalığı olup da gebe kalabilen var mı ? Umarım vardır da bana bir umut olur

Cumartesi anneleri için...

selam canim

bendede cikolata kisti vardi ve ayni sekilde aldirdim ben ameliyatan 2 ay sonra hamile kaldim. ve bu ameliyatin bi önemli faydasida iliski sirasinda cok agri hissediyordum ameliyatan sonra bütün agrilarim gecti hepsi kisten dolayi oluyomus meger. ameliyatan sonra kendimi iyi hissetikten sonra esimle iliskiye girdim yani bu ameliyat kürtaj gibi degil 1 ay falan beklemek gerekmiyo ne Zaman insan kendini iyi hisederse esiyle birlikte olabilir

Canım çok sevindim hamile kalmana :) Hep olumsuz örneklerle karşılaşmıştım daha önce. Ağrı benim de çok oluyordu ilişkide onun geçmesi de iyiymiş. Allah bebişini sana bağışlasın canım :)

Cumartesi anneleri için...

Canim hic Takma kafana... Bende samatyada laparoskopi yontemiyle endometrioma ameliyati oldum.. ameliyattan bikac ay sonra kist cikti tekrar.. bu seferde evlilik dusunmelisin dedi.. ilk 1 sene korunma Ve Hamile kalmaya calis.. olmassa infertitite bolumune gell dedi.. ne aglamistimmm benim bebegim olmicakmi diyeee.. su an 7 aylik hamileyimm... Bu arada ameliyatimdan 4 sene sonra evlendim... Cocuk dusundugumuz an Rabbim aratmadanda nasip etti...

Arkadaslar mrb.benim sizlere bi sorum olacak? Ben de 2cm lik cikolata kisti oldugunu soyledi iki ayro prof. Bugun sabahda hsg cekildim.tupler acikmis.yumurta rezervim cok iyiymia fakat bu kistle hamile kalmam cok zor dedi bugungu dr.ya lakoroskopi ile alinacak kist yada tup bebek dediler? Merak ettigim cikolata kisti olup dogal yolla hamile kalan varmi aranizda?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

laproskopi sonrası ilişki 10 gun sonra kurulabiliyor
bende yaklaşık 1,5 yıl önce çikolata kisti çıktı 3,5 cm di myralon diye bir hapı 1 yıl nerdeyse kullandım sonuc olarak 8 kg aldım. ağustos 2014 de doktorum dedi ki kist 7 cm olmuş yumurtalık zaten 7 cm miş. Hamile kalırsan hayati riskin oluşur dedi. Hsg çektiler tüpler açık cıktı. Sonrasında laproskop yapıp kisti alalım dendi ve şimdi laproskopi oldum 3-4 gun oldu laproskopi olalı. Doktorumun şimdi izleyeceği yol kist tekrarlamadan tüp bebek yapacakmışız 2 ay sonra tedavisine başlayacagız.
çikolata kisti yasminle ya da dogum kontrol hapıyla gitmiyo bosuna hormonla şişiriyorlar sizi

tatlım ben ameliyat olmadan hamile kaldım 2 yumurtalığımdada vardı. öğrenince doğum kontrol hapı kullandım bekarken evlenncede bıraktım hapı 7 haftalık hamileyim çok şükür sıkma canını..

bu arada büyümesin diye kist yasmin kullandım bana bi yan etkisi olmadı tam tersine adet sancılarım yok oldu

Kızlar merhaba. Bende 24.04.2012 tarihli endometrioma kistinden dolayı laparoskopi oldum.5 ay sonra evlendim.Allaha şükür doktor müdahalesi olmadan istediğim zaman hamile kalabildim.Ne ilaç ne tedavi.Moral bozmayın.Bende çok canımı sıkmıştım ya olmazsa ne yaparım diye.Allah dualarımı kabul etti çok şükür

Merhaba, ben de bu yazıları okuduktan sonra yaklaşık 19 yaşımdan beri savaşmakta olduğum bu hastalık ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak istedim. Biri kapalı, 2. si açık olmak üzere 2 operasyon geçirdim. Ve her seferinde de ameliyat sonrası 1-2 ay gibi kısa bir sürede kistlerim tekrarladı. 3. seferde doktorum 6 cm büyüklüğe ulaşana kadar tekrar operasyon önermedi. 10 yılı aşkın süre sürekli doğum kontrol hapı kullandım. ve 3. kistim 7 yıl boyunca 3 cm seviyesinde kaldı.

Bu hastalık kadınların yaşam standardınız etkileyen ve en önemlisi kısırlığa sebep olan bir hastalık. Hastalık özellikleri kadından kadına değişen bir konu olduğu için diğer hastaların yaşadıklarına bakarak kendi gidişatımız hakkında yorum yapmak zor ama olumlu deneyimler ile birbirimize moral olabiliriz diye düşünüyorum.

3. kistim ile 7-8 yıl geçtikten sonra 31 yaşında evlendim. Zaten yıllarca doktorum bir an önce evlenip çocuk sahibi olmam gerektiği konusunda uyarıyordu ama kısmet tabii. Fsh değerim 13.5 çıkmıştı yaşım 33 olmuştu. Evlendikten 2 yıl sonra daha fazla beklemeden tüp bebek yöntemini denemem konusundaki tavsiyeyi dinledim. Ama daha tedaviye başlayamadan hamile olduğumu öğrendim.

Bebeğim doğduktan sonra halk arasındaki bebek olursa bu hastalıkta biter söylemlerinin aksine hemen tekrarladı. Ve kısa sürede 8 cm ulaştı. 1 ay sonra diğer yumurtalığımda da 2.5 cm büyüklüğünde oluştu. Yani 4. ye tekrarlamış oldu. Şimdi doktorların önerisi eğer 2. çocuğu istiyorsam acilen tüp bebek denemem (ki şansımın çok fazla olmadığı söyleniyor) ya da ameliyat olup kisti aldırmam gerektiği söylendi. Tabi operasyondan sonra her zaman olduğu gibi yine tekrarlayabilir. Ve 3. kez operasyon olacağım her operasyonun yumurta rezervini azalttığı, yaşım da 37 ye yaklaştı ve yumurta rezervimde azaldığı için ameliyattan sonra çocuk sahibi olma şansımın kalmayacağını ilettiler.

Şimdi tüm bunlara rağmen yine de bir çocuğum olduğu için şükrediyorum. Ve ben değil bu hastalık benden korksun diyorum. Allah daha büyük dertler vermesin diyorum.
Endometrioma hastalığında moral ve inanç bence çok önemli.

Şu an da çikolata kisti olup hamile kalmaya çalışan arkadaşlarıma Allahtan sabır diliyorum. İnancınızı hiç kaydetmeyin. Eğer şansa bırakmak istemiyorsanız ve maddi durumunuzda uygun ise vakit kaybetmeden tüp bebek deneyin. Diğer yorumlarda bir arkadaşın uyarısını okudum ve kesinlikle hak verdim. Yaş ilerledikçe şans azalıyor. Sonradan pişman olmayın. Deneyin.

Allah her isteyene bebeğini kucağına almak nasip etsin.

Sevgiler.

Hanımlar acil yardım lütfen yardımcı olun. aranıza yeni katıldım. Mart 2014 de şiddetli sancı ile doktora gittim.7-8 doktorun ortak kararı ile dermoit kist denilip riskli ameliyat olman gerekiyor dendi.Nihayetinde fakülte hastenesinde açık ameliyat oldum.3.5 cm çikolata kisti olduğu anlaşıldı iki kist birbirine çok karışır dendi.Çoçuk olmazsa tüp bebek olur dendi.O dönem bekardım.Şimdi 25 yaşında 7 aylık evliyim çoçuk için uğraşıyoruz fakat olmadı.Aranızda bu şekilde çikolata kisti aldırıp hamile kalan var mı?Birde bana rahim filmi önerdiler acaba bu ameliyattan sonra rahimde yapışıklık kalma ihtimali olur mu başına gelen var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…