endol fitil kullanan var mı

badenur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2009
1.372
82
merhaba arkadaşlar

22 haftalık hamileyim. karnımdaki erken kasılmalar nedeniyle dr. endol fitil verdi. fakat bunun yan etkilerinden korkuyorum.
lütfen kulllananlar tecrübesiyle korkuma derman olsun.

ben kullandım canım. 31 haftalık gebeyim, bir kaç kez kasılmalar nedeniyle doktorum verdi. ağrıyı da azaltır. bir yan etkisini bilmiyorum. bana olmadı en azından. kasılma karında sertleşme hissediyorsan uzanmaya çalış. bu fitilin gebelikte kullanıldığını başkalarından da duymuştum. geçmiş olsun.

merhaba canım bende 20 haftalıkken kullanmıştım yan etkisini görmedim korkma bişey olmaz faydalı bi ilç o kasılmayı engelliyor azaltıyor inşaALLAH faydasını görürsün bebeğine birşey olmaz kullandığın her ilacın öyle yan etkisine falan takılma boşver zaten çoğu olmuyor bir ihtimal onlar kendini rahat tut ALLAH yardımcın olsun

çok sağolun arkadaşlar,
bebeklerimi çok zor elde ettim, başından bu yana hep sorun yaşadım şimdi birde kasılma çıktı, çok koruyorum.
sizlerin hangi haftada başladı kasılmalar, özel bir tedavi uygulandımı

Bana bugun (29+4 teym) suyum fazla oldugu icin verdi.suyu azaltmasi icin.1 hafta sonra gel suyuna tekrar bakalim dedi endol fitil in prospektusnde hamilelikle ilgili hiiicbise yazmio korkuom bnde (

Lutfen bi yorum yapin,bu ve bnzeri bi durumla karsilasan varsa..
Merhaba. Yazmiyor evet ama benim doktorumda verdi bana. Benim agrilı kasılmalarım olduğu icin vermişti. Suyu azaltmak icin verildigini daha once de okumustum. Belli bir haftadan sonra su azalması yaptıginı soylemisti doktorum. Ben henuz 18.hafta icinde oldugum icin bi sorun olmaz demisti su açisindan. Kullanıyormusun peki endolu. Eger kullaniyorsan bi sorum olacakti

Canim ben snra bi dr.a daha gittim o kullanma dedi onermedi.cok kasilirsan bi tane yerlestr kasilmani azaltir ama suyu azaltmaz dedi bnde hic kullanmadm o yuzden.

24 haftalikken servikal yetmezlik başladı. Ayrıca suyum da çoktu. Aninda hastaneye yatirildim 4 tane gunde endol aldim. Bebegin suyu azaldı çok krtik seviyeye gelince iki tane almaya devam ediorum. Uzun zamandir kullaniyorum. Cok paket bitirdim. Bebegin suyunu toparladik çok şükür. Ama insallah bebek dogdugunda yan etkileri olmaz Bebek icin.
31. Haftaya gelmeme ragmen kötü bi gidisat yok. Cok da guzel gelisio. Ama endol kullandiktan sonra efsane uykum geliyor. Uyumamak icin cin olmak lazım.

Endol bebegin suyunu cok net azaltıyor. Fakat vucut alışınca veya endolu birakinca bebek suyunu geri toparlıyor. Bende öyle oldu. Ayrica endol ile ilgili bir iki araştırma makalesindede bunları görmüştüm. İlacın hamileler icin yan etkileri bulunuyor yazıyordu. Suyu azaltıp bebek de küçük kalp damar problemlerine yol açabiliyor yazıyordu. Fakat bu problemler doğumdan hemen sonra toparliyormus.

Benim de 19.haftada rahim agzi uzunluğu 2.6 çıktı.perinatolog endol başlayacağız dedi.10 gündür kullanıyorum.umarim bir sıkıntı yaratmaz bebekte.bastan beri kanamaları olduğumdan serklaj da önermedi.

Geçmiş olsun durumunuz nedir benim de 20. Haftamda 1.8 cm di

24. Haftada 0.9 a kadar düştü benimki. Hemen endol tedavisine başladılar. Bir de ben hastanede yattim. Ama hic kalkmamacasina yattım. En son 34. Haftada halen endol kullaniordum ve rahim kendini toparlamisti. 27 milimetre oldu rahim ağzı uzunluğu. 36 da dogum yaptim. Saglikli bir bebek oldu çok şükür. Ama endol suyu azalttigi için su azalirken surekli armut yedim havuc suyu ve bolca su içtim. Ondan midir bilemem ama cocugun suyu riskli seviyelere inmeden bitirdik bu dönemi. Tabi herkese endol vermiolardi. Tedavi yontemini doktor belirliyor

Bebekte de bendede hiçbir sıkıntı olmadı. 34. Haftada endolu kestik. 36+2 de çocuk normal doğumla doğdu. Endolden bi zarar görmedik. Tek dert çocuğun suyuna dikkat etmeli. Doktor kontrol altinda tutmali. Başka endolun hic zararini gormedim çok şükür. Yavrum 8 aylik oldu yatior şimdi yanimda :) rabbim herkese nasib etsin. Evlatlarinizi korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…