Arkadaşlar merhaba... Ben uzun zamandır hipotroidi hastayım ve tiroid bezlerimde uzun zamandır nodül var. Bu nodüllerin iltihaplanmaması için ilaç kullanıyordum fakat, doktorum tahlil sonucuna göre ilacı kesebileceğimi söyledi. Sık sık kan tahlili yaptırmama rağmen sırf tsh normal değerlerde görüldüğü için ultrasona gerek duymayan doktorlar sebebiyle nodüller iltihaplanmış ve haşimato olduğumu 1 hafta önce öğrendim Tesadüf eseri... Çünkü kan tahlilimdeki değerler normal gözüküyor ama haşimato böyle bir hile yapabiliyor arkadaşlar... Neyse kısacası doktor ilgisizliğinden çok şikayetçiyim ve ben doktora haşimato olup olmadığını sormasam hiçbir açıklama yapmadan sadece ilaç yazıp gönderecekti. Haşimato iyot eksikliği veya fazlalığından da olabilirmiş yada D vitamini ve B12 vitamini eksikliğinden (bu benim edindiğim bir bilgi). Peki ama merak ettiğim neden hiçbir doktor da haşimatoyu tetikleyen değerlere bakmıyor. Mesela benim vücudumda eğer iyot fazlalığı varsa ve ben iyot kullanmaya devam edersem rahatsızlığım artacak. Arkadaşlar yok mu şöyle hem bu hastalığı hemde etkileşimlerini önemseyen bizlere aynı zamanda neleri hayatımızdan çıkarırsak yada neler tüketirsek hastalığın gerileyeceğini söyleyecek doktor??? Sadece ilaç yazıp gönderiyorlar ne yemelisin ne yememelisin diyen bir doktora rast gelmedim...
Bu arada istanbul' da oturuyorum. İşinde uzman bir doktor, yukarıda söylediklerimi inceleyen bir endokrin arıyorum.
Güncelleme:
ARKADAŞLAR ENDOKRİN VE DAHİLİYE, DİABET UZMANI OLAN DR. MİNE ADAŞ İLE İLGİLİ BİLGİ VERECEK OLANINIZ VAR MI? KENDİSİ OKMEYDANI ARAŞTIRMA HASTANESİNDE ÇALIŞIYORMUŞ FAKAT ÖZEL MUAYENEHANESİ VARMIŞ. BİLENİNİZ VAR MI? MUAYENE ÜCRETİ NE KADAR?