Endeskopi yaptırdım,Reflü olmuşum:(((

nadirem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
392
7
Moralim çok bozuk arkadaşlar.1 yıldır midemle ilgili problemlerim vardı ama gittiğim doktorlar iyice muayane bile etmeden teşhis koyuyorlardı.Geçen hafta tanıdık bir dahiliye uzmanına gittim.Bütün tahlillerimi yaptı.Ultrason da çektirdim.Hepsi temiz çıktı.Ben ne olduğunu öğrenmek istiyorum dedim,Endeskopi için gün aldım.Neyse işte 3 gün önce yapıldı ve reflü olmuşum.Açıkcası bunu duyduğumda o an sevindim.Çünkü ben ülser falan olmaktan korkuyordum.Doktor uzun sürecek bir ilaç tedavisi verdi.Yüksek yastıkta yatmamı söyledi.Yediklerime çok dikkat edecekmişim,sık yiyecekmişim falan..
Ama akşam eve gelip netten araştırdığımda reflünün hiç de masum olmayan bir hastalık olduğunu öğrendim.Meğerse uzun yıllar sürebiliyormuş .Hatta geçmeyebiliyormuş.Üstelik tedavi olunmaz ve dikkat edilmezse kansere yol açıyormuş.Reflü rahatsızlığı olan bir hastanın,sağlıklı bir hastaya göre kansere yakalanma riski 15 kat fazlaymış...Artık bir şey yemeye korkuyorum.Napıcam ben,herşey yasak!!
Reflü olan arkadaşlar,neler yapıyorsunuz,nasıl besleniyorsunuz?
Ben nasıl bir hastalığa yakalandım böyle?mafoldumbenmafoldumben

korkma bende de var mide koruyucu içiyorum
başlangıç aşamasındaymış
yediklerine dikkat edince bişey olmuyor
özellikle bu mevsimde dikkat etmen lazım
hazır gıdalardan sakınacaksın
asitli şeyler yasak
çiğ soğan sarmısak yasak
çikolata yasak malesefki :KK43:( ama ara sıra yiyorum ben :)
hee bide mevsimi yaklaşıyor hazır dondurmalar yasak
eski usül külah dondurma ye :)
çok soğuk yada çok sıcak yasak
aslında reflüsü olan kişi sağlıklı besleniyor bi nevi
yani bardağın dolu tarafını gör üzme kendini :KK66:

Canım geçmiş olsun,belirtilerini paylaşırmısın ?... Benim midemdede yanma var kaç zamandır,doktora gittim bana protonex verdi,birşey söylemedi,bittiğinde eğer yanma devam ediyorsa detaylı bakarız dedi,tekrar gelmemi söyledi.... Yanlız ben yurt dışına çıkmak zorundaydım onun için bitince gidemedim,bir iki haftadır ilac kullanmıyorum... Ama yanma hissi bir türlü gitmiyor bilmiyorumkismile senin belirtilerini de merak ettim şimdi,ona göre adım atarım bende inşallah....
Ayrıca kendinizi yıpratmayın,inşallah sizinki geçicidir,sıkıntı mide için iyi değil sizde bilirsiniz..
ıyi olursunuz inşallaah... yerimseniben

reflünün belirtisi bende aşırı gaz,şişkinlik,mide girişinde yanma bazende ağzıma acı su gelmesi şeklinde oluyor. ama her yanma reflü olmayabilir. yediğin yemeklerden kaynaklanıyor olabilir yada gastirit falan da olmuş olabilir

ha bide bahar ayında mide şikayetleri çoğalır demişti doktorum :KK66:
geçmiş olsun

korkma bende de var mide koruyucu içiyorum
başlangıç aşamasındaymış
yediklerine dikkat edince bişey olmuyor
özellikle bu mevsimde dikkat etmen lazım
hazır gıdalardan sakınacaksın
asitli şeyler yasak
çiğ soğan sarmısak yasak
çikolata yasak malesefki :KK43:( ama ara sıra yiyorum ben :)
hee bide mevsimi yaklaşıyor hazır dondurmalar yasak
eski usül külah dondurma ye :)
çok soğuk yada çok sıcak yasak
aslında reflüsü olan kişi sağlıklı besleniyor bi nevi
yani bardağın dolu tarafını gör üzme kendini :KK66:

Aaa..Hazır dondurmanın yasak olduğunu bilmiyordum.Hatta yedim az öncebilmiyorumkismile.Sıcak çorba bile içmiyorum zaten.Çikolata konusunda bende çok bozuğum:KK43:(Ama tatlı falan yasak mı acaba?

geçmiş olsun canım
bende 2004 yılında baktırdımda hem gastrıt hemde reflu cıktı
o donem cok strestlı ve uzuntulu zamanlar gecıyordum
agrılarım cok oluyordu
geceleri bir sey yememek gerekıyor ama ben dayanamıyorum gece yemek yıyorum hep
kısacası ben hıc bırseye dıkkat etmıyorum
cok sukur cok ıyıyım
sabahları ac karnına kahve ıcerdım onu kestım cok ıyı geldı
ancak cok sınırım bozulunca,uzulunce gırıyor kramplar
en onemlı etkenı strest buna dıkkat etmenı tavsıye ederım canım

Canım geçmiş olsun,belirtilerini paylaşırmısın ?... Benim midemdede yanma var kaç zamandır,doktora gittim bana protonex verdi,birşey söylemedi,bittiğinde eğer yanma devam ediyorsa detaylı bakarız dedi,tekrar gelmemi söyledi.... Yanlız ben yurt dışına çıkmak zorundaydım onun için bitince gidemedim,bir iki haftadır ilac kullanmıyorum... Ama yanma hissi bir türlü gitmiyor bilmiyorumkismile senin belirtilerini de merak ettim şimdi,ona göre adım atarım bende inşallah....
Ayrıca kendinizi yıpratmayın,inşallah sizinki geçicidir,sıkıntı mide için iyi değil sizde bilirsiniz..
İyi olursunuz inşallaah... yerimseniben

Benim sıkılınca,stresle mide ağrım başlıyor.Bu yüzden ülser teşhisi koymuştu doktor.En belirgin belirtileri:
1.Ayda bir yada birkaç kez sağ göğsümde şiddetli ağrı,sıkışma ve yemek borumda kuruluk hissi.
2.Yemeklerden sonra geğirmekle hıçkırmak benzeri bişey oluyor.Yediklerim boğazıma kadar çıkıyor.
3.Endoskopiden son bir hafta öncesine kadar her sabah bulantıyla uyanıyordum.
4.Boğazımda bir türlü geçmeyen enfeksiyon,kızarıklık,ses kısıklığı,yutkunma zorluğu
5.Mide ekşimesi ve yanması..
Bende bütün bu belirtiler var.

reflünün belirtisi bende aşırı gaz,şişkinlik,mide girişinde yanma bazende ağzıma acı su gelmesi şeklinde oluyor. ama her yanma reflü olmayabilir. yediğin yemeklerden kaynaklanıyor olabilir yada gastirit falan da olmuş olabilir

ha bide bahar ayında mide şikayetleri çoğalır demişti doktorum :KK66:
geçmiş olsun

İşte bu yüzden mide rahatsızlığının teşhisi için en önemli uygulama endeskopi.Gastritle birbirine çok benziyorlar ama farklıymış.

geçmiş olsun canım
bende 2004 yılında baktırdımda hem gastrıt hemde reflu cıktı
o donem cok strestlı ve uzuntulu zamanlar gecıyordum
agrılarım cok oluyordu
geceleri bir sey yememek gerekıyor ama ben dayanamıyorum gece yemek yıyorum hep
kısacası ben hıc bırseye dıkkat etmıyorum
cok sukur cok ıyıyım
sabahları ac karnına kahve ıcerdım onu kestım cok ıyı geldı
ancak cok sınırım bozulunca,uzulunce gırıyor kramplar
en onemlı etkenı strest buna dıkkat etmenı tavsıye ederım canım

Evet sana katılıyorum.Zaten çoğu hastalığın başlıca sebebi stres!!Ama yinede reflüde diyet çok önemliymiş.Hastalığın ilerlememesi açısından.Ya da günlük şikayetleri azaltmak için.
Ben ilaçlarımı düzenli kullanınca,yediklerime dikkat edince iyiyim.
İlaçlara destek olarak da Kudret Narı Macunu aldım.Her türlü mide rahatsızlıklarını tedavi ediyormuş.

Bugün Derya Baykal'ın programında bir doktor konuşuyordu reflü ile ilgili.Kızıma çizgi film ararken denk geldi,çok az dinleyebildim.Reflü tedavisinin ömür boyu süreceğini söyledi.ılaçları ömür boyu kullanmak gerekliymiş.mafoldumben

evet bende 6 senedir proton pompasını kullanıyorum

ilk 30 mg. başladım günde 2 tane

şimdi 15 mg. sabahları aç karnına içiyorum.

benim midemde bide sarkma var o düzeldiğinde reflümde düzelirmiş ama bi türlü sarkma düzelmedi mafoldumben

Reflünün şişman hastalığı olduğunu biliyordum ama ben çok zayıfım.Üstelik daha zayıflamazsam iyi yani.Korkudan yiyemiyorum ki bişey.Özellikle domates ve çilek çok sakıncalıymış.
Çiğ patates suyu geçiriyormuş.Bilen var mı?

ben reflü olduğumda 65 kiloydum şimdi 53 kiloyum

domates ve çilek bana bişey yapmıyor( çok yememek şartıyla bide domatesin kabuğu soyulmuş olcak)

çiğ patatesi bilmiyorum
denemem de korkarım öyle şeylerden

ben mesela bazen hamur işi yediğimde içim kaçıyor gibi oluyor elim ayağım boşalıyor yığılcak gibi oluyorum.

bazende sanki tamamen geçmiş gibi hiç bişey hissetmiyosun .
bu aralar kötüyüm biraz midemde yediklerim mayalanıyor sanki.

Sana da Allah şifalar versin kanaviçe..Bu hastalıkta en önemli şey,yaşam tarzında köklü değişiklikler yapmakmış.Üstelik reflü hiç geçmiyebiliyormuş.

Benim sıkılınca,stresle mide ağrım başlıyor.Bu yüzden ülser teşhisi koymuştu doktor.En belirgin belirtileri:
1.Ayda bir yada birkaç kez sağ göğsümde şiddetli ağrı,sıkışma ve yemek borumda kuruluk hissi.
2.Yemeklerden sonra geğirmekle hıçkırmak benzeri bişey oluyor.Yediklerim boğazıma kadar çıkıyor.
3.Endoskopiden son bir hafta öncesine kadar her sabah bulantıyla uyanıyordum.
4.Boğazımda bir türlü geçmeyen enfeksiyon,kızarıklık,ses kısıklığı,yutkunma zorluğu
5.Mide ekşimesi ve yanması..
Bende bütün bu belirtiler var.

canım teşekkür ederim verdiğin bilgi için... Yalnız bende bunların hepsi yok çok şükür,sadece acayip yanma var bilmiyorumkismile özellikle sabah kalktığımda birşeyler yemezsem bir yanma başlıyor ki adeta başımı bile döndürüyor,ayakta duramıyorum:1no2: buda genelde açkende başıma geliyor ... bilmiyorumkismile Devamlı nette reflü ve gastirit i araştırıp duruyorum...Hayır olsun... Buraları iyice tanıyıp gitsem iyi olur sanırım,herseyin erken öğrenilmesi kar... Hepinize çok geçmiş olsun...

Endoskopi deyince kimisinin ödü kopuyor ama artık eskisi gibi değil.Önceden hiç uyuşturmadan yapıyorlarmış.Annem ünv. hastanesinde olmuştu.Onu 15-20 dk. uyutmuşlardı.Ben devlet hastanesinde oldum.Uyutmadılar,bilincim açıktı.Sadece kolumu kıpırdatacak halim yoktu.Sersemledim yani.10 dk. sürdü zaten.Mide rahatsızlıklarının kesin teşhisinde endoskopi şart.Çoğu insan şikayetlerine rağmen korktuğu için yaptırmıyor.

endoskopide korkulcak bişey yok bayılmayada gerek yok bence

bi iğne vuruyolar sakinleşiyosun zaten

bide boğazına bişey sıkıyolar 10 kere sıktılar o biraz kötü tadı falan

10 dakkada bitiyor herşey

Acaba kirazın mideye zararı var mı?Malum kiraz mevsimi,ben de bayılırım kiraza..Hiç duymadım ama merak ediyorum.Bilgisi olan var mı?

selam kızlar. çok çok geçmiş olsun.şikayetlerinizi okudumda aklıma geldi sigara kullanıyormusunuz? ben yeniiçmeye başladım ve sanırım bende de reflü var. kilo desen o da var.birde mide sarkmasının nasıl sıkıntıları oluyor?bilgi verirseniz sevinirim. allah kimin neye ihtiyacı varsa ona göre şifasını versin.

selam kızlar. çok çok geçmiş olsun.şikayetlerinizi okudumda aklıma geldi sigara kullanıyormusunuz? ben yeniiçmeye başladım ve sanırım bende de reflü var. kilo desen o da var.birde mide sarkmasının nasıl sıkıntıları oluyor?bilgi verirseniz sevinirim. allah kimin neye ihtiyacı varsa ona göre şifasını versin.

Merhaba canım.Ben 1,5 aydır sigara kullanmıyorum.Zaten sigara içmeyi kesinlikle yasaklıyorlar.Yeni içmeye başlamışsın,bence biran önce kurtul.Sigara bırakma topiği bu konuda çok yardımcı oluyor.
Neyse,benim mide sarkması problemim yok.Kanaviçe arkadaşımızın var,onunla ilgili topik de açmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
Sana da çok geçmiş olsun.Allah dermansız dert vermesin a.s.

X