- 13 Mart 2008
- 392
- 7
Moralim çok bozuk arkadaşlar.1 yıldır midemle ilgili problemlerim vardı ama gittiğim doktorlar iyice muayane bile etmeden teşhis koyuyorlardı.Geçen hafta tanıdık bir dahiliye uzmanına gittim.Bütün tahlillerimi yaptı.Ultrason da çektirdim.Hepsi temiz çıktı.Ben ne olduğunu öğrenmek istiyorum dedim,Endeskopi için gün aldım.Neyse işte 3 gün önce yapıldı ve reflü olmuşum.Açıkcası bunu duyduğumda o an sevindim.Çünkü ben ülser falan olmaktan korkuyordum.Doktor uzun sürecek bir ilaç tedavisi verdi.Yüksek yastıkta yatmamı söyledi.Yediklerime çok dikkat edecekmişim,sık yiyecekmişim falan..
Ama akşam eve gelip netten araştırdığımda reflünün hiç de masum olmayan bir hastalık olduğunu öğrendim.Meğerse uzun yıllar sürebiliyormuş .Hatta geçmeyebiliyormuş.Üstelik tedavi olunmaz ve dikkat edilmezse kansere yol açıyormuş.Reflü rahatsızlığı olan bir hastanın,sağlıklı bir hastaya göre kansere yakalanma riski 15 kat fazlaymış...Artık bir şey yemeye korkuyorum.Napıcam ben,herşey yasak!!
Reflü olan arkadaşlar,neler yapıyorsunuz,nasıl besleniyorsunuz?
Ben nasıl bir hastalığa yakalandım böyle?mafoldumbenmafoldumben
Ama akşam eve gelip netten araştırdığımda reflünün hiç de masum olmayan bir hastalık olduğunu öğrendim.Meğerse uzun yıllar sürebiliyormuş .Hatta geçmeyebiliyormuş.Üstelik tedavi olunmaz ve dikkat edilmezse kansere yol açıyormuş.Reflü rahatsızlığı olan bir hastanın,sağlıklı bir hastaya göre kansere yakalanma riski 15 kat fazlaymış...Artık bir şey yemeye korkuyorum.Napıcam ben,herşey yasak!!
Reflü olan arkadaşlar,neler yapıyorsunuz,nasıl besleniyorsunuz?
Ben nasıl bir hastalığa yakalandım böyle?mafoldumbenmafoldumben