• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Enayi mi, Merhametli miyiz.? Bana fikir verin lütfen..

Freegril

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2007
1.727
23
683
İstanbul
Bir dükkan devraldığımı diğer topiclerde duyurmuştum.Devreden arkadaşta işi bize öğretmek için 2 ay bizimle çalışacaktı.Ve ona karşılık günlük para alacak + Bağkurunu (300tl) yatıracaktık. İlk ay öylede yaptık hatta 15 günlük beraber çalıştığımız halde biz 1 aylık bağkurunu yatırdık.Ama şimdi 15 gündür işe gelmiyor.Ama gelecekmiş.Eminim gelincede Bağkuru yatırın diyecek.Eşim yatıralım söz verdik diyor.Biz sözü çalışırsa yatıracağımıza karşılık vermiştik.Zaten günde ona para verecek bir halide yokmuş dükkanın.Her devreden gibi abartmışta abartmış.Hadi bakalım siz olsanız ne yaparsınız...Bu konu acayip benim sinirimi bozmaya başladı.Direk çağırıp konuşsam mı, işe gelmesinimi beklesem..

ben olsam işe gelmesini bekler gelince de biz kendimi hallediyoruz sana gerek kalmadı sağol derdim.
sonuçta 15 gündür kendi başınıza idare ettiyseniz artık ona ihtiyaç kalmamıştır.
bağ-kur'unu da hiç yatırmazdım bu ay.

ben olsam işe gelmesini bekler gelince de biz kendimi hallediyoruz sana gerek kalmadı sağol derdim.
sonuçta 15 gündür kendi başınıza idare ettiyseniz artık ona ihtiyaç kalmamıştır.

alkisalkisalkisaynen katılıyorum.hem yalanda söylemiş utanmadan:kedi:

15 gun ıse gelmıs ama sız 1 ay bagkurunu odemıssınız
ayrıca geldıgı gunler uzerıne para da vermıssınız

15 gun gelmemıs ve sız gayet guzel halletmıssenız daha gelmesıne gerek yok
geldıgınde ıslerın kendısının bahsettıgı gıbı olmadıgını ve kendısıne gerek kalmadıgını soylersınız ve gonderırsınız
bunun ıcın sız aramayın kendısı keyfı yerıne gelıpte ısyerıne geldıgınde soylersınız

15 günde işi öğrendiğinizi mi düşündü ne, bence çağırıp, ona nasıl olcak bu nasıl olcak diye en gereksiz detayları bile sorun, onu yapamadık bunu yapamadık diye çalışmaya teşvik edin.
madem siz sözünüzü tutmakta kararlısınız, onada zorla sözünü tutturtun

iş bu çocuk oyuncağımı canım

bencede aynen böle yapılması gerek

ödemeyeceksiniz tabii.. iş hayatı bu birşeyin karşılığını alıyorsanız siz de verirsiniz..

anlaşmaya sadık olmayan insanın bağkurunu ödemek de neymiş..

içiniz rahat olsun bence..

bencde böyle yap tatlım,15 gün çalışsın sonra yolla gtsin,bidaha bağkur yatırma 1 aylığa saysın:)

bencede yatırma bundan sonra . . . 15 gün yanlz çalıştıysanız bundan sonrada yaparsınız

konuna baktımda şirinevlerde almışsın dükkanı.annem şirinevlerde oturuyor.nerede aldın acaba.))hayırlı olsun..kendinde idare edebilirsin canım ne var ki..mayo içgiyim dükkanı almışsın zaten..teferruat gerektiren bir iş olmasa gerek
bu arada bende olsam bende yatırmam parayı..adam zaten çalışmıyorki..kaç gün geldi ise sizde onun parasını yatırın

Aynen katılıyorum, kişi verdiği sözü tutmadıysa poposuna tekmeyi hak etmiştir. Sizde ödemeyin bağkurunu, kimse enayi değil ve enayi yerine de konulamaz.
Allahın akıllısı o mu? Ohhh ne ala sen söz ver tutma sonrada kendi çıkarını düşün.

ödemeyin arkadaşım o size verdiği sözü tutmamışki siz tutacaksınız..15 gündür sizi yanlız bırakmış haber bile vermeden sorumsuz insan işte..bu zamanda insanalrdaki güvenme duygusunu yok ediyorlar böyle tipler.......mecbur degilsiniz canım....

Bir dükkan devraldığımı diğer topiclerde duyurmuştum.Devreden arkadaşta işi bize öğretmek için 2 ay bizimle çalışacaktı.Ve ona karşılık günlük para alacak + Bağkurunu (300tl) yatıracaktık. İlk ay öylede yaptık hatta 15 günlük beraber çalıştığımız halde biz 1 aylık bağkurunu yatırdık.Ama şimdi 15 gündür işe gelmiyor.Ama gelecekmiş.Eminim gelincede Bağkuru yatırın diyecek.Eşim yatıralım söz verdik diyor.Biz sözü çalışırsa yatıracağımıza karşılık vermiştik.Zaten günde ona para verecek bir halide yokmuş dükkanın.Her devreden gibi abartmışta abartmış.Hadi bakalım siz olsanız ne yaparsınız...Bu konu acayip benim sinirimi bozmaya başladı.Direk çağırıp konuşsam mı, işe gelmesinimi beklesem..

canım ya böyle insanlara güvenip ortada kalmak beni çok üzüyor ve sinirlendiriyor :oklava::mymeka:bence kesinlikle ara ve konuş yani bu şekilde anlaşmadık biz diye:olmaz::olmaz:

Back