‘En yüksek asgari ücret Türkiye’de’

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye, OECD üyesi yaklaşık 40 ülke içinde milli gelirine oranla en yüksek asgari ücreti veren ülkedir. Bunu iddialı bir şekilde söylüyorum” dedi.

EKONOMİ SERVİSİ milliyet

Bakanı Zeybekci, Denizli’de iki fabrikayı ziyaret ederek işçilerle kahvaltı yaptı. Asgari ücretin Türkiye’de 1500, 3 bin veya 5 bin lira olması vaadinin devleti ilgilendiren bir konu olmadığını ifade eden Zeybekci, şunları söyledi:

“Asgari ücret ne kadar artarsa, vergi gelirleri ve SSK gelirleriyle Hazine’ye denge anlamında pozitif katkısı olur. Bundan Maliye Bakanlığı memnun olur. Bunun tarafı hükümet değildir. Hükümete talip olanlar ve bu vaadi verenler, Türkiye’de Asgari Ücret Tespit Komisyonu olduğunu herhalde hiç bilmiyor. Bu kadar konunun uzağındalar, hayal dünyasında yaşıyorlar. Bu herkesin koşuna gider, ben de asgari ücretle çalışıyor olsaydım, hoşuma giderdi ama bunun tarafı işçi ve işveren sendikalardır.”
http://www.milliyet.com.tr/-en-yuksek-asgari-ucret-turkiye-de-/ekonomi/detay/2060185/default.htm

Bakana biri açlık sınırının kaç lira oldugunu hatırlatsın. Böyle bol keseden sallamak kolay.

Milli gelirimiz düşük müymüş?
Uretmeyen bir ulkede ne olur? Ne tarim kaldi ne hayvancilik.. Sanayide bir cok fabrika satildi veya kapandi. Herseyi ithal edip disa bagimli bir hale gelirseniz parayi ureten dis ulkeler kazanir, siz kaybedersiniz. Milli gelir de duser tabii.

Uretmeyen bir ulkede ne olur? Ne tarim kaldi ne hayvancilik.. Sanayide bir cok fabrika satildi veya kapandi. Herseyi ithal edip disa bagimli bir hale gelirseniz parayi ureten dis ulkeler kazanir, siz kaybedersiniz. Milli gelir de duser tabii.

Tohumculuk yasası vardı. Yerli tohum üretmek yasak. Onu bırak tavuk beslemek bile yasak.. Şikayet edilse hepsi götürülüyor.

Tohumculuk yasası vardı. Yerli tohum üretmek yasak. Onu bırak tavuk beslemek bile yasak.. Şikayet edilse hepsi götürülüyor.
Iste bunlar gibi bir suru yasaklar, duzenlemeler yapip Turkiye'nin ellerini havaya kaldirdilar, bizi disa bagimli yaptilar, bunlarin yaptigini dusman yapmaz bu ulkeye aslinda.. Butun diger ulkelerin kendi urunlerini korumak icin kanunlari var, bizim ise dis ulkelerin mallarini korumak icin kanunlarimiz var. Bu nedir?

Sanirim Yahudilige ustun hizmet madalyasini da bosuna vermediler bunlara.. Vardir boyle sebepler..

amerikayı beğenmezler amerikanın izinden giderler, amerikada da tohum tek şirektin elindeymiş, ve çiftçilerin peşine detektif takıyorlarmıi acaba kendi tohumunu yapıyor mu diye, kendi tohumunu yapmak doğal tohum yapmak suç, GIDA AŞ. belgeselinde izlemiştim

Aşk olsun Chess biz mi beğenmiyoruz
Altlarımızdaki arabalardan, ceplerimizdeki telefonlara, yediğimiz burgerdan kullandığımız işletim sistemlerine kadar Amerika, yarı ABD'li sayılırız
Ekonomilerine o kadar katkımız var ama hala bizden pasaportla vize istiyorlar, bozuluyorum
Obama'ya çıtlatsalarda kaldırsa şu gereksiz prosedürleri artık, tükettiğimiz gazlı içeçeklerinin hatrına Obama

Aslinda adamcaaz burda baska bir noktayada el atmis. Yillik milli geliri gore en yuksek askeri ucret diyoo. Dogru deyooo. Dusunsenize Türkiyenin yillik milli geliri (10000$) Okadar DUSUK ki, haliyle askeri ucrette (350$)onun yaninda bayaaaaa bi yuksek sayiliyor.

her şeyimiz bu kadar iyiyken bu kadar şikayet ediyoruz nankörüz işte vesselam

İthal tohumlar GDO lu hep.
Zehirleniyoruz yani.
Sağlıklı beslenme adına zehirleniyoruz.
Ithal tohumlardaki gdo tespit edilmis gumrukden alinmamis bu ay.Tavuk beslemek niye yasak onu anlamadim.Burada butun ciftliklerde var izinli yumurta uretimi hersey var.

tavuk beslemek yasak degil çünkü bizim burada pek çok çiftlik var hatta biz bile açmayı düşünüyoruz köytavuğu yani organik tavuk çiftliği olacak maliyeti çok geliri az olacak ama hayırlısı bir de tarım ülkesiiolmamıza rağmen buğday ayçiçeği mısır gibi ürünler hem gdo lu hem de ithal ediyoruz çocuklarımı bazen kendi elimle zehirliyormuşum gibi hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…