- 11 Aralık 2014
- 506
- 487
- 27
-
- Konu Sahibi Hopefulnursee
o kadarda degil amcasının ogluna istiyolrYa ben mi anlamadim kizi amcasina mi verecekler yoksa kuzenine mi :O hayir ikiside korkunc bi durumda amcaysa durum daha vahim..
ama şimdi evlendrmiyolr konusunlar söz falan takarız diyolar yinede aranırmı ki kız aramaz ki yani babasna karsı gelemez biliyorumÇocuk istismarı hattı 183 .. Burayı arayın ve okumakta olan reşit olmayan arkadaşınızın zorla evlrndirilmek istendiğini söyleyin yada bizzat arkadaşınız arasın ordaki görevliler sizi en doğru şekilde yönlendirirler .. Mutlaka devletin resmi kurumlarına ulaşmaşılısınız !!!
evet lise son bu yıl . valilk falan karıştmrk istemz ki o bence ikinci dedgnizi yapıcak cocugn yakasına yapışp agzıma geleni sayacam diyor inş sogurYaşadığı yerin milli eğitim müdürüne, valisine, kaymakamına falan gitsin.ben okumak istiyorum desin. Henüz lisedesiniz anladığım kadarıyla. Üniversite okumak istediğini söylesin.
Ya da direkt çocuğa ben evlenmek istemiyorum, mecbur bırakılıyorum. Seni istemeyen biriyle evlenmek istemezsin eminim desin.
Amca çocukları mı bir de bunlar?
başlarım böyle töreyede adetlerede !!!
amin zor bi dönem heryer cıkılmazlklarla doluYuh ya devir 2015 ama yasananlara bak. Uzuldum ya allah yardimcisi olsun. Yazik
anneside kendince mantıklısı yapıyor köye gidecgne şehhrde yanımda kalsın diyor ama kimse demiyoo bu kız kücükkya hiç bir şeye şaşırmıyorum şu "kadınların kadınlara yaptığı" kadar
bir de anne olacak, kızına yaptığına bak!!!
Şuanda çocuklar gelin olmasın diye çok büyük çalışmalar yapılıyor.. En sonuncusu kız leyla adlı güler sabancının yaptığı proje netten bu vakfa bile ulaşsanız arkadasınızın hayatı kurtulur ama en pratik yol 183 ü aramak. Bu sene sözlense ne olucak 18. Yaşında evlenince büyümüşmü olucak hayatı mahvolmamış mı olucak.. Mantıklı ve soğuk kanlı düşünün, bu kız bu kadar yakın bir akrabası ile hayatının baharında evlenmek istiyor mu? Cevap hayırsa ve ailesi baskı yaparsa tek caresi devleten yardım almaktır.. Eğer 183 aradığınızda yardım alamazsanız ( ki alırsınız ) http://www.sabancivakfi.org/ tıkla burda arkadaşın gibi kızlara yardım ediyorlar iletişim bilgilerinden arayıp yardım alabilirsiniz.. Öğretilmiş çaresizlik size dayatılmasın çareler mevcut yeterki biraz cesaret küçük kızlar lütfen biraz cesaretama şimdi evlendrmiyolr konusunlar söz falan takarız diyolar yinede aranırmı ki kız aramaz ki yani babasna karsı gelemez biliyorum
çağ dışı çok yazık çok,istemediği adamla sırf aile istiyor diye evlenmek işkenceden beterdir.herkese merhaba . baslıkta bahsettigim arkadas daha 18 . bile girmedi .hemşire olucaz inşallah bu yıl ikimizde biz güneydoguda adetin törenin gectigi bi yerde okuyoruz bu arkadasıma ayse diyelim . dün beni aradı işte amcam beni istiyo diye ama biz dalgaya alıyoruz yok canım falan de gitsinler diye ama iş ciddiye biniyo gibi kız annesi istiyor yani köydeki akrabaya gidecgne şehirdeki zengine gitsin diyo ayseyi artık bırakmzlr dedesi falan tamam demiş adamda böyle aga gibi bişey yani zaten kadınların burda konusmaya pek hakkı yok hele köy yerinde . annesyle bugün konustum senin kzın hemşire olucak o işci uymazlar sen bunca yıl okuttn emek verdin onca zaman sonra elin oglu gelip belki kızını calıştrmıcak bu yasta nişanlansa milletn sözü altında kalıcak cocuguda gözüm tutmadı zaten kız peşinde kadına diyorum e yok o şaka yapıyor diyor . babasıda istmyr ama mecburyttn tamam demiş annesi ayse istemyr deyince bu saaten sonra serefimi yere mi egdiricek demişya bir ömür boyu yasıyacgn adamı secmek şerefszlk mii sırf anne baba diye hayatn tüm kuralrnı onlar mı koyacak şimdi ne yapsın bu kız beni arayıp aglıyor sürekli bide millet herkes tamam diyo sen niye yok diyosun demişler sanki herkes cocukla evlenicek . bu aksam babasıyla konucakmş ama bilmyrm zor gibi ne olucak şimdi nasıl rest cekicek herseye yok dese babsı amcası dedesi köy karısıyor tamam dese hayatı hayalleri kalıyor öyle.. ne yapalım biz şimdi ? nasıl ikna eder bu kücücük kız kocaman aşireti fikir verin akıl verin