• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En Son İzlediğiniz Tiyatro Oyunları

Berith

Dalgalara koşmak...
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
293
3
116
38
Ben en son "Ne dersin Azizim?" adlı oyunu izledim. Aziz Nesin eserlerinin derlenmesi ve tiyatroya uyarlanmasıyla sahneye konmuş. Çok eğlenceli, çok komik, 2,5 saatlik süresine rağmen sıkılmadan izleyebileceğiniz bir oyun.

Aziz Nesin'in klasik nükteleriyle bezeli olduğunu da eklemeliyim yerimseniben

Bu dönem Şehir ve özellikle Devlet Tiyatroları'nın sıkı takipçisiyim. En son hangi oyunları izlediniz? Görüşleriniz ya da tavsiyeleriniz nelerdir?

Ne Dersin Azizim?

Günlük yaşamımıza, bugünden düne Aziz Nesin’ in buruk mizahı ve eleştirisiyle bir bakış atan oyunu Yücel Erten sahneye koyuyor. Nesin’ in Kütüphaneler dolduran geniş külliyatından, hiç eskimeyen taşlamalar ve öyküler, müzik ve dansla bir arada sunuluyor.

Yazan: Aziz Nesin
Uyarlama ve Reji: Yücel Erten
Dekor Tasarımı: Nurettin Özkönü
Kostüm Tasarımı: Mihriban Oran
Işık Tasarımı: Yakup Çartık
Müzik: Sabri Tuluğ Tırpan
Dans Düzeni: Salima Sökmen
Dramaturg: Selen Korad Birkiye

Oyuncular:
Atsız Karaduman
Ali İpin
Hakan Vanlı
Burak Şentürk
Mahmut Gökgöz
Hülya Çelik
Ozan Uçar
Aylin Uzunlar

*Alıntı*

Eskici Dükkanı

Bir ağa torunuyken savaşta bir bacağını kaybedip döndüğünde hayata yeniden başlamak durumunda kalan Topal Eskici ve ailesinin çevresinde anlatılan olaylar, bir ailenin değişen şartlar karşısında bir arada tutulmasının güçlüğü ve kurulan hayaller ile toplumsal gerçekliklerin tezadı çerçevesinde anlatılır.

Çukurova'da pamuk toplamaya giden büyük oğulla karısının peşine düşen aile bireylerinin yaşadıkları, bir umut ışığının peşi sıra giden insanların yaşadıklarıyla anlam kazanır.

Orhan Kemal
Eskici Dükkanı

Yöneten: Ergün Işıldar
Dekor Tasarımı: Rıfkı Demirelli
Kostüm Tasarımı: Gamze Kuş
Işık: Özcan Çelik
Efekt tasarımı: Levent Akman
Yönetmen Yardımcısı: Caner Bilginer
Asistan: Nagehan Erbaşı

Oynayanlar:
Metin Çekmez (Topal Eskici),
Ş.Ayşin Atav (Topalın Karısı),
Özgür Kaymak Tanık (Topalın Kızı),
Mehmet Avdan (Büyükoğul),
Tolga Yeter (Küçükoğul),
Sibel Topaloğlu (Gelin),
Şevket Avşar (66 Ziya / Berber),
Hakan Güner (Kasap),
Caner Çandarlı (Kahveci),
Haşmet Zeybek (Manav),
İbrahim Şirin (Irgatbaşı),
Mert Turak (Ünal),
Zeki Yıldırım (Göçmen),
İbrahim Can (Memur),
Caner Bilginer (Şampiyon),
Emre Narcı (Genç Doktor),
Dinçer Çekmez (Duvarcı Celal),
Nagehan Erbaşı (1.Yabancı), Ergun Üğlü (2.Yabancı),
Nagehan Erbaşı (Yeni Gelin)

*Alıntı*

Hoş bir Orhan Kemal oyunu Eskici Dükkanı.. Makineleşme - sanayileşme sürecine ayak uyduramamış bir ailenin dramı, yer yer komedi öğesiyle sunulmuş. Emperyalizme karşı milli duyguların ayaklanmasına da şahit oluyorsunuz, özellikle finalde.

Oyunculuklara da sözüm yok. Binbir Gece'nin Burhan Evliyaoğlu'su Metin Çekmez ve ufak bir rolle de olsa kardeşi Dinçer Çekmez (Kemal Sunal filmlerinden bilirsiniz) tanıdık oyuncular arasında.

Gidin, görün yerimseniben

En son Kağıthane Sadabat Sahnesinde, Keşanlı Ali Destanı'nı izledim..
Ondan önce de Lüks Hayat
ikisi de gerçekten çok güzel oyunlardı alkışlamaktan ellerimiz patladı resmen :)

En son Kağıthane Sadabat Sahnesinde, Keşanlı Ali Destanı'nı izledim..
Ondan önce de Lüks Hayat
ikisi de gerçekten çok güzel oyunlardı alkışlamaktan ellerimiz patladı resmen :)

Lüküs Hayat'ı 2 yıl önce izlemiştim, gerçekten ayakta saatlerce alkışlanmayı hakeden bir oyun. Keşanlı Ali Destanı'nı izleme fırsatım henüz olmadı ama Mart biletleri satışa çıkar çıkmaz kapmalıyım bir tane ..

Teşekkürler a.s.

bende en son sevgililer gününde kokana yatoyor/geveze berber e gittim aşkoşum oynadığı için
ama cok güzeldi :lepi:

Bir Şehnaz Oyun (Müzikli Oyun)

En derin acıların bile zamanın yoğurduğu hamur içinde giderek bir gülümsemeye dönüştüğüne, hepimiz – kendi hayatımız içinde de – tanık olmuşuzdur. Yüzyılların imparatorluğunun perdesini bir daha açılmamak üzere kapatacak olan sürprizlerin yaşandığı İstanbul’ dayız. İstanbul’ daki son büyük cümbüşte.. “Şu Çılgın Türkler” in yazarından bir tiyatro başyapıtı.. “Güzel hanımlar, zarif beyler.. hoş geldiniz.. Herkes yerini alsın, başlıyor gösterimiz.İki perde, tekmili birden.. Saz, caz, bando, mızıka, raks, dans, pantomima,. Yaşasın müdüriyet.. Bir de cabadan ön oyun.. Bugün her şey bol kepçe.. Ne hikmetse.. Sözü özü güzel hanımlar, zarif beyler; sürmeli, gamzeli, işveli, cilveli, inanmazsanız buyrun..”

Yazan: Turgut Özakman
Müzik: Cem İdiz
Reji: Şakir Gürzumar
Sahne Tasarımı: Ali Cem Köroğlu
Kostüm Tasarımı: Gülhan Kırçova
Işık Tasarımı: Enver Başar
Dans Düzeni: Yeşim Alıç
Dramaturg: Şafak Eruyar
Powerpoint Tasarım: Vural Çınar

Oyuncular:
Simay Küçük
Okday Korunan
İsmail İncekara
Seda Yıldız
Gülseren Gürtunca - Funda Eskioğlu
Erdal Bilingen
Deniz Gönenç Sümer
Neslihan Kolaylı
Burcu Tansı Kavaklıpınar
Selahattin Töz
Ebru Kaymakçı
Şirin Kılavuz
Yasemin Atasu
Namık Ersayın
Rezzak Aklar

7 Kişilik Orkestra-Osmanlı Erkekleri-Alman Askerleri-Yosmalar-İstanbullular

*Alıntı*

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde sahnelenen "Mustafam Kemalim"i seyretmiştim. Birçok duyguyu 2 saat içinde insana yaşatan, yer yer tüyleri diken diken eden, gözleri nemlendiren; yer yer gülümseten, kahkaha attıran... a.s

gelileo nun yasamı
cayyolu cüneyt gökcer sahnesinde izledim
pek beğenmedim
oyuncuların performansalrı takdire layıktı ama
dialoglar sıktı beni
anlamsız ve noktası bit türlü gelmeyen uzun cümleler

haftaya da genc osmana gidicem
bakalım pek övdüler bu oyunu
görücez inşallah güzeldir

gelileo nun yasamı
pek beğenmedim
dialoglar sıktı beni

Ben de pazar günü "Üç Kızkardeş" adlı oyunu izledim. Çehov oyunu olmasından dolayı ya çok beğeneceğimi ya da çok sıkılıacağımı bilerek gittim. Maalesef çok sıkıldım, beğenmedim demek istemiyorum, haksızlık olur emeğe..

Üç Kızkardeş

Yazan : Anton Çehov
Çeviren : Ataol Behramoğlu
Yönetmen : Nikita Milivojeviç
Müzik : Dimitris Kamaratos
Dekor : M. Nurullah Tuncer
Kostüm : Duygu Türkekul
Koreografi : Amalia Bennett
Işık : Mahmut Özdemir
Efekt : Ersin Aşar

Oyuncular
Aslı İçözü, Bennu Yıldırımlar, Yeliz Gerçek, Haldun Ergüvenç, İbrahim Gündoğan, C. Ahhan Şener, Can Ertuğrul, Ozan Gözel, Yiğit Sertdemir, Ayşegül Devrim, Hüseyin Köroğlu, Cengiz Tangör, S.Bora Seçkin, Özge Özder, Turgut Arseven

Konu:
Geleneksel değerlerinin çözülüşünü işler. Tiyatromuzda farklı sezonlarda farklı yorumlarla sahnelenmiş olan “Üç Kız Kardeş” değişen koşullara ayak uyduramayan bir ailenin çaresizliğini anlatır. Geçmiş özlemi yeni koşullarda değersiz gelince umutsuzluk belirir. Aile fertleri gerçek dünya ile iç dünyaları arasında sıkışır.

*Alıntı*

gelileo nun yasamı
pek beğenmedim
dialoglar sıktı beni

ben beğenmiştim ilk bahsettiğin oyunu, evet uzun bir oyundu o konuda skılabiliyor insanalr ancak keyifli vakit geçirmişitm geçtiimiz sezon
b useozn da genç osmana gitmeyi bend e çok istiyorum, bir de fosforlu cevriye
ancak ikisine de bilet bulmak oldukça zorCADIARZU

bu arada aklıma gelen en beğendiğim oyunları hemen yazayım: tek kişilik şehir (ödüllü bir oyun), ağaçlr ayakta ölür, aşk-ı memnu, yıldız olmak kolay mı

tüm tiyatro severlere iyi seyirler dilerimma.s.

Back