En mutlu günümde akrabalarımın şerrinden fesatlığından nasıl kurtulacağım :( :(

bu bahsettiğiniz merasimler saat kaçta başlayacak ?
saati teyzelerinize daha geç bir saatte söyleseniz, onlar ortama sonradan dahil olsalar...
beklediğimizden erken geldiler dersiniz erkek tarafı için ve böylece geçer gider...
tam da erkek tarafı kalkmak üzere falan olur belki... çok da bir olaya dahil olamazlar teyzeler...

artık evlilik yolunda ilerliyorsunuz bunu hayatınızdaki adama da anlatmanız gerek,
bu kadar korkunun altından da tek başına kalkmak zorunda değilsiniz..

sevdiğinizle aranızın bozulmasından korkup bunları saklamanız da doğru değil,
kendinizi de zan altında bırakıyorsunuz...

Bence en mantiklisi cagirmaman. Cunku cagirdigin zaman hem gelip absurt davranislari ile sevgilinin ailesinin senin ailene bakis acisini degistirirler hem de olur olmadik laflar edebilirler.
Bence sen cagirma. Ve nisanlina 3 teyzemi cagirmayacagim onlar pek bize benzemezler insan akrabalarini secemiyor maalesef. Ve zorunlu durum olmazsa onlarla pek görüşmeyiz de. Daha da zorlarsa hayata bakış açilari ve ahlak anlayislari bizimle ayni degil de. Emin ol bu seni kucultmez tam tersi bu tarz insanlarla mesafeli oldugun icin yuceltir.
Benim isteme olayina esimin anne tarafindan kimse gelmemisti ve esim bana sozden once annem tarafi pek ortam adap bilmeyen insanlar onun icin ilk tanışmaya onlari davet etmeyecgiz demisti. Ilk basta aile baglari kopuk diye dusunduk ama ilerleyen asamada teyzelerini falan taniyinca esimin hakli oldugunu anladim. Ve annem hep der dünurum Allahtan bacilarina benzemiyor diye. Esimin kuzenler de cok absurttur ama o bunu bana basta soyledigi için ben hazirlikliydim ve hic yadirgamadim cunku insan ailesini bile secemezken kaldi ki akrabalr. Eger sen de basta nisanlina soylersen sonrasinda kafan rahat eder. Hakkinda nisanlina ileri geri seyler soyleyecek olduklarinda da en azindan nisanlim beni zaten basta uyarmisti diye dusunur. Ama sen basta anlatmazsan onlar size geldiginde teyzenin absurt davranislarini gorunce senin de aile yapin oyle zannedip 1 adim geri cekilebilirler.

Korkacak birsey yok canim kaderde varsa ayrilik bahanesi teyzelerin olur
Allah istemedikce kimse kimseyi ayiramaz merak etme sen

niye sizi ayırabileceklerini düşünüyorsun ki? erkek arkadaşına anlat. onları da çağırma. birşey de yapamazlar..

biz zaten ipleri kestik.. ama durum anllattğım gibi.. çağırmasam eger çok hırslanacaklar herkezi çağırmıslar 10 kardeşin 7 isini çağırmışlar bizi seçmişler diyecekler ayırmaya kalkacaklar ayıplarımı utanmadan göz önüne sermeye kalkacaklar allahım sen yardm et bana :KK43:
Diğer 7 kardeşten, nişan süresince sevmediğiniz teyzelerinizi kontrol altında tutmalarını isteyebilirsiniz. Çaktırmadan onları meşgul etsinler, sürekli yanlarında olsunlar. Tuhaf davranışlarını ve konuşmalarını tamponlasınlar biraz. Nişanı da biraz kısa tutun. Böylece teyzeleriniz erkek tarafından olabildiğince az insanla iletişim kuracaktır. Arada kaynayıp giderler.

X