benim oğlum şu anda 15 aylık.aynen oda çok hareketli.anneme ara sıra bırakabiliyorum avantajlıyım o konuda ama tabikide normalde benimleyken yeter diye bağırasım geliyor bazen.ama bağırmıyorum bağıramıyorum.şimdiye kadar hiç olmadı diyemem.kendine zarar vereceği bazı durumlarda sesimi yükselttim ama o çok küçük ve gerçekten sesimi yükselttiğim an ne olduğunu anlamıyor şaşkınlık ve korkuyla ne yapacağını bilemiyor.çünkü kendine zarar vereceğinin farkında bile değil.hiçbirşeyden haberleri yok.durup düşününce bizim iki katımız boyda bir insan gelip tepemizde bize bağırıyor olsa neler hissederdik?
çocuk bakmak gerçekten çok zor.tamamen sabır istiyor.annem hep derdi sabrı olmayan çocuk doğurmasın diye şimdi çok iyi anlıyorum.sabır sabır...
canım sende yapabilirsin.yada imkanın varsa yardım almayı dene.ve eşin çocuğunuzla ilgileniyorsa kendine biraz zaman ayır.çok iyi gelecektir. umarım yardımcı olmuşumdur :teselli:
canım çok teşekürler inan bu sözleri hepimiz biliyoruz ama başka birinden duymak insanı daha çok motive ediyor,
dün doktora gittim birazda onunla konuştum,sakinleştirici bir hap verdi
kullanmadım ama psikolojik olarak daha rahatlamış ve katlanabilir hissediyorum kendimi
bırakabileceğm hiç kimsem yok,en zoru da bu
bebeğini güle güle büyüt
ne yapalım anne olduk bikere
bakacağiz bebeklerimize ve en iyi şekilde büyütmek isitiyorsak sabır sabır sabır
biliyorum bunu ama çok zorlanıyorum a.s.
benimkilerde öyle sen yine tek çocuklasın ben ikizlerle neler çektim şimdi 4 yaşındalar ama sana tavsiyem hem kendini hem çocuğunu bağırmaya alıştırma ipin ucunu bırakırsan sen de kendini dizginleyemezsin çocuk ta biyerden sonra arsızlaşır normal gelmeye başlar bağırmak.kolaylıklar dilerim herkeseopuyorumnanaktan
çocuk büyütmek gerçekten zor ve meşakkatli bir iş çalışmayan anneler çalışan annelere hep şunu söylerler " sen 24 saat geçirde bak gör nasıl oluyor ilişkiniz" diye çünki benimde sizin gibi bir arakadaşım var yakın bir dostum ve ben ona çok kızarım henüz iki yaşına girecek olan ve 1 yaşından beri disiplin adı altında o bebeğin anneye en muhtaç olduğu dünyayı anneden ibaret sandığı savunmasız muhtaç ve her şeyden önemlisi kanınız canınız Allah'ın kullarına emaneti düşünün o bebeğe sahip olmak için anne-baba olmak için nelerini feda edecek yüzlerce insan var bu duyguyu tatmamış uzmanlar çocuklarla göz hizasına inerek konuşun der hep yukarıda bir arkadaş yazmış kendisinin iki katı bir insan ona avazı çıktığı kadar bağırıyor o minicik ruh dünyasını bir düşünün lütfen ve bu kötülüğü yapmayın bebeklerinize biz çalışan bayanlar evet tüm gün bebeklerimizle birlikte olamıyoruz ama o açığıda emin olun kapatmak için iki misli çaba sarfediyoruz bende tam tersi bir durum var ben haftalarca uykusuzda kalsam bebeğimi bir büyüğüme bırakıpta dinlenmeyi tercih edemiyorum içim elvermiyor veya oğlum doğduğundan beri ne eşim ne arkadaşlarımla iş çıkışı çok önemli zamanlar dışında keyfiyetten kesinlikle yemek veya eğlence tarzı yerlere gitmiyorum içim içimi yiyor oğluma karşı büyük bir suç işlemişim gibi geliyor yani şu hayatta ki tek önceliğim herşeyim o benim nasıl kızabilir onun o minicik boncuk gözlerinde o minicik suratında hüzün ifadesi yaratabilirim benim oğlumda çpok zor bir çocuk inanılmaz hareketli ama varsın sağlığı yerinde olsunda geri kalan herşey hallolur sizde lütfen ama lütfen bağırmayın bebeğinize annesi o daha çok küçük karşı binamda bir kadın var onunda 1.5 yaşlarında bir oğlu sanırım oda sizin gibi sinirleri çok hassas bir bayan o bebeğe nasıl bağırıyor o bağırdıkça bebeği " anneee" diye ağlıyor ben kendimi zor tutuyorum yüreğim parçalanıyor bir anne öz evladına nasıl bu kadar bağırabilir üzebilir anlayamıyorum benim bebeğim bazen bir şeyi onlarca kez soruyor ard arda 20-30 kez belki kızmak yerine hoşuma gidiyor ne olur cevaplamsam dilim mi eskiyecek diye düşünüyorum lütfen sizlerde sağlıklı bireyler yetiştirmek adına kendinize biraz hakim olmaya çalışın yoksa karşısında sürekli bağırıp çağıran tepinen bir anne gören çocuk bir süre sonra hem bu duruma alışıp sizi tınlamaz hem kendisi sağlıksız bir biray olur hemde sizin psikolojinizs yerlere vurur düşünün insanlar başkalrının çocuklarına bakıyor o sizin öz ve öz evladınız Allah sizlerden ayırmasın
çocuk büyütmek gerçekten zor ve meşakkatli bir iş çalışmayan anneler çalışan annelere hep şunu söylerler " sen 24 saat geçirde bak gör nasıl oluyor ilişkiniz" diye çünki benimde sizin gibi bir arakadaşım var yakın bir dostum ve ben ona çok kızarım henüz iki yaşına girecek olan ve 1 yaşından beri disiplin adı altında o bebeğin anneye en muhtaç olduğu dünyayı anneden ibaret sandığı savunmasız muhtaç ve her şeyden önemlisi kanınız canınız Allah'ın kullarına emaneti düşünün o bebeğe sahip olmak için anne-baba olmak için nelerini feda edecek yüzlerce insan var bu duyguyu tatmamış uzmanlar çocuklarla göz hizasına inerek konuşun der hep yukarıda bir arkadaş yazmış kendisinin iki katı bir insan ona avazı çıktığı kadar bağırıyor o minicik ruh dünyasını bir düşünün lütfen ve bu kötülüğü yapmayın bebeklerinize biz çalışan bayanlar evet tüm gün bebeklerimizle birlikte olamıyoruz ama o açığıda emin olun kapatmak için iki misli çaba sarfediyoruz bende tam tersi bir durum var ben haftalarca uykusuzda kalsam bebeğimi bir büyüğüme bırakıpta dinlenmeyi tercih edemiyorum içim elvermiyor veya oğlum doğduğundan beri ne eşim ne arkadaşlarımla iş çıkışı çok önemli zamanlar dışında keyfiyetten kesinlikle yemek veya eğlence tarzı yerlere gitmiyorum içim içimi yiyor oğluma karşı büyük bir suç işlemişim gibi geliyor yani şu hayatta ki tek önceliğim herşeyim o benim nasıl kızabilir onun o minicik boncuk gözlerinde o minicik suratında hüzün ifadesi yaratabilirim benim oğlumda çpok zor bir çocuk inanılmaz hareketli ama varsın sağlığı yerinde olsunda geri kalan herşey hallolur sizde lütfen ama lütfen bağırmayın bebeğinize annesi o daha çok küçük karşı binamda bir kadın var onunda 1.5 yaşlarında bir oğlu sanırım oda sizin gibi sinirleri çok hassas bir bayan o bebeğe nasıl bağırıyor o bağırdıkça bebeği " anneee" diye ağlıyor ben kendimi zor tutuyorum yüreğim parçalanıyor bir anne öz evladına nasıl bu kadar bağırabilir üzebilir anlayamıyorum benim bebeğim bazen bir şeyi onlarca kez soruyor ard arda 20-30 kez belki kızmak yerine hoşuma gidiyor ne olur cevaplamsam dilim mi eskiyecek diye düşünüyorum lütfen sizlerde sağlıklı bireyler yetiştirmek adına kendinize biraz hakim olmaya çalışın yoksa karşısında sürekli bağırıp çağıran tepinen bir anne gören çocuk bir süre sonra hem bu duruma alışıp sizi tınlamaz hem kendisi sağlıksız bir biray olur hemde sizin psikolojinizs yerlere vurur düşünün insanlar başkalrının çocuklarına bakıyor o sizin öz ve öz evladınız Allah sizlerden ayırmasın
canım kuzeycim bu söz beni çoook etkiledi ,gözlerim dolu dolu şu an
oğlum şu an uyuyor ve ben ona biraz önce şampuanları devirdiği ve döktiğü için kızdım
nerden bilsin o henüz 14 aylık
offff offff çok ağladı ben bağırınca
söz veriyorum kendime yinede aniden parlıyorum
nasıl olacak bu iş,,
Bunun arkasından artık bişey yazılmaz ne denilebilir ki vereliniortak
arkadaşlar ben biraz sinirli bir yapıya sahibim ama
bu sefer çok ileri gidiyorum
oğlum 1 yaşında ve ben ona katlanamaz hale geldim
aşırı hareketli ve mızmız bir çocuk oldu
banada aşırı bağımlı
bırakabileceğim ve yalnız yada eşimle vakit geçirebileceğim hiç vaktim olmuyor
hayırdan anlamıyor oğlum
VE BEN ONA HER HATASINDA AVAZIM ÇIKTIĞI KADAR BEĞIRIYORUM
ÇILDIRMIŞ GıBı TEPıNıYORUM
VEEE OĞLUM ÇOK KORKUYOR VE ÇOK AĞLIYOR
ne olur yardım edin
sinirimi kontrol altına alamıyorum
sizlerde böyle şeyler oluyormu???????:bbo::bbo:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?