En iyi yatırım aracı nedir?

shineumu

Kocasını Çok Seviyor
Kayıtlı Üye
Kızlar selam..
Güzel bir hafta sonu diliyorum hepinize..

Biz eşimle evleneli 9 ay oldu.
Borçlar harçlar derken hiç aldığımız parayı bereketli bir şekilde biriktiremedik.
Artık kendimizi frenleyip geleceğimiz için yatırım yapmamız lazım.
Tam bir tutar belirlemedik ama Allah izin verirse 800-900 atabiliriz kenara sıkarsak kendimizi.

Peki bunu en iyi nasıl biriktirebiliriz? Bankalardan korkar oldum altın fonu hesabım var ama yine kazık atarlar şu vergi bu vergi düşerler paramı diye korkuyorum, kendim her ay bu kadar tutarlık gram altın alıp saklasam , eski usul yastık altı mantığı ama hırsızlardan korkuyorum onca alın terimiz Allah korusun gitmesin diye.

Altın dışında bize uzun süreli kazanç getirecek başka ne yatırımı olabilir ?
veya aldığım gibi ham haliyle bankayamı atsam örneğin: her ay 800 atım bankaya dursun , o zamanda bir getirisi olmayacak bana diye üzülüyorum.

Evadeli hesap nasıl bilen varmı?
veya sizler nasıl birikim yapıyorsunuz uzun vadeli diyorum çünkü 7-8 sene çekmem o parayı inşallahta, şuanki evimin borcu 8 sene kaldı o bitince yeni ev alırım ümidiyle yaşıyorum burayı fazla sevmediğimiz için.
Zaten zor şartlarda çalışıyoruz bide sıkarak kısarak kendimizi bu parayı biriktireceğiz hem güvenli hem kazançlı olsun istiyorum.
Desteklerinizi bekliyorum, samimiyetinize güveniyorum

Ben öğrenciyim geri ödemeli kredi alıyorum.Lazım olanı harcıyorum artanı her ay dolar yapıyorum vadeli döviz hesabım var oraya yatırıyorum 2 küsür dolar getirisi oluyo her ay.

Ben öğrenciyim geri ödemeli kredi alıyorum.Lazım olanı harcıyorum artanı her ay dolar yapıyorum vadeli döviz hesabım var oraya yatırıyorum 2 küsür dolar getirisi oluyo her ay.

vadeli sistemi anlatırmısın bana ?
bankalar bu konuda nasıl çalışıyor hiç fikrim yok,
uzun dönem yatırım için getirisi var mı?

Tam olarak bende bilmiyorum ilk başta başka bi bankadan açtırmıştım hesabı 5 yıl çekemezsin yoksa getirisi bozulur dedi.Oraya yatırmadım başka bi bankadan açtırdım 32 gün vadeli her ay üstüne katıyorum ama getirisi aynı oluyo genelde. Bi de benimki öğrenci hesabı siz açtırırsanız koşulları ne olur orasını bilemiyorum.

anladım teşekkürler

konuyla ilgili bana destek verip yardımcı olabilecekler var mı acaba
lütfennn:5:

Konu sahibesi bence bankalara git ve sor canim. Burdan sana nasil ve nerde prara birikyiriliyor soylenebilir ama sana uygun en dogru secimi bankalarin kendisine sorup arastirmak en dogrusu bence. Tabi bankaya yatirmaya kararliysan eger.

Canım söylediğin vadede sana en iyi altın kazandırır ki şu an altın çok düştü tam alım zamanı ama saklama konusunda haklısın ben kasa kiralamıştım yaklaşık 7 yıl biriktirdim ve sonunda ev aldım:) banka faizi inancıma ters olduğu için bulaşmadım 8 sene falan o paraya dokunmayacağını yani altınlarını bozmayacağını düşünürsek kendini en az 3 e katlar yani ben ille de ALTIN diyorum cevremdede beni bu konuda dinleyip kazanan arkadaşlarım çok oldu sen rabbimden korkup faize bulaşmazsan o veriyor bereketini fakat saklama konusu önemli bunu hallet canım

Hazine bonosu vadeli hesap vs bunlar faiz. Altın gene en uygun görünüyor uzun dönemli birikimlerde. Altını alıp onu unutursan ancak işine yarar. Ben tabi almıyorum çünkü ev aldım onun borcuna gidecek 4 senesi kaldı. Faizli kredi değilde bu katılım bankasından aldım faiz degil diyorlar işte fetva filan var ona güvenerek Allah affetsin en yani yapabileceğim buydu. Bitmiş evin buyuk kısmını peşin bi kısmını banka aracılıgıyla ödedim alınca hemen kiraya verdim ödediğim aylık banka kredisinin yarısını karsılıyor. Benim yatırımım bu oldu. En uygun aslında emlak tarzı yatırımlar. Hele istanbulda yasıyorsan ev zarar ettirmiyor.

yatırım konusun çok bilgim yok ama bende olsam altına yatırım yapardım .. yatırım konusunda birazcık merakım

Son düzenleyen: Moderatör:
Altin fonu değilde , yatirim adi altında altin hesabi actirmani tavsiye ederim. OzMn hic bir kesinti yapilmiyor ve alis - satista sadece 60 kuruş fark oluyor. Bankada altin almak daha mantikli ama uzun vadede bekleiceksen yoksa zararedebilirsinn

Arkadaşlar vade faiz, bireysel emekliliği de doğduğumda ailem yapmış yaşım 24 aldığım para 30.000 bile değildi. Aynı zamanda dedem kıraç ücra bir yerden toprak almış bir kenara atmış. Şu an bu zamanın parasıyla metresini 1 2 TL gibi bir rakama aldıkları yer trilyon ediyor. Ve bugünlerde satış gördü. Kıyamet alameti işte gün gelecek 1 avuç toprak para edecek. Toprak alacak paranız yoksa hiç yoktan bir mezarlık alın. O da para edecektir...

b
Kızlar selam..
Güzel bir hafta sonu diliyorum hepinize..

Biz eşimle evleneli 9 ay oldu.
Borçlar harçlar derken hiç aldığımız parayı bereketli bir şekilde biriktiremedik.
Artık kendimizi frenleyip geleceğimiz için yatırım yapmamız lazım.
Tam bir tutar belirlemedik ama Allah izin verirse 800-900 atabiliriz kenara sıkarsak kendimizi.

Peki bunu en iyi nasıl biriktirebiliriz? Bankalardan korkar oldum altın fonu hesabım var ama yine kazık atarlar şu vergi bu vergi düşerler paramı diye korkuyorum, kendim her ay bu kadar tutarlık gram altın alıp saklasam , eski usul yastık altı mantığı ama hırsızlardan korkuyorum onca alın terimiz Allah korusun gitmesin diye.

Altın dışında bize uzun süreli kazanç getirecek başka ne yatırımı olabilir ?
veya aldığım gibi ham haliyle bankayamı atsam örneğin: her ay 800 atım bankaya dursun , o zamanda bir getirisi olmayacak bana diye üzülüyorum.

Evadeli hesap nasıl bilen varmı?
veya sizler nasıl birikim yapıyorsunuz uzun vadeli diyorum çünkü 7-8 sene çekmem o parayı inşallahta, şuanki evimin borcu 8 sene kaldı o bitince yeni ev alırım ümidiyle yaşıyorum burayı fazla sevmediğimiz için.
Zaten zor şartlarda çalışıyoruz bide sıkarak kısarak kendimizi bu parayı biriktireceğiz hem güvenli hem kazançlı olsun istiyorum.
Desteklerinizi bekliyorum, samimiyetinize güveniyorum

Borçlanmadan bir şey sahibi olunmaz. Uzun vaadli yatırımlara girin tavsiyem...

Back
Yukarı