• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

en iyi üniversite bölümü hangisi??

en iyisi de en rahatı da okuyacak olana kişinin ilgilerine ve yeteneğine bağlı

ben mesela resim mezunuyum aşırı rahattı, bana göre en rahatı buydu, ama çöp adam çizmekten aciz bi adama göre nasıl rahat gelsin ki? o da doktorluk okur mühendislik okur belki rahatça, ben de onları yapamam.

eğer bi seçim yapman gerekiyosa, istersen sen yaz ilgilerini yeteneklerini ona göre bişeyler diyelim bizde, tabi bi uzmandan yardım alman çok daha dogru olur

ama hangisinde en rahat iş bulup iyi bi maaş alırım dersen iş değişir

resim bölümüne gitmeyi istiyorum bende resim yeteneğim war ama başörtüm orada çok sorun olacakmış.. psikolog iyi meslek ve parasıda iyi. pdr okumak grekiyormuş bunun için ama puanı çok. kazanamama korkusu war. başka hangi bölümler iyidir bilmiyorum pek fazla birbilgim yok açıkcası hep bu iki bölüm karşıma çıkıyor.

resim bölümüne gitmeyi istiyorum bende resim yeteneğim war ama başörtüm orada çok sorun olacakmış.. psikolog iyi meslek ve parasıda iyi. pdr okumak grekiyormuş bunun için ama puanı çok. kazanamama korkusu war. başka hangi bölümler iyidir bilmiyorum pek fazla birbilgim yok açıkcası hep bu iki bölüm karşıma çıkıyor.

dersaneye gidiyo musun? veya okulda rehberlik hocanız yok mu? o sana daha profesyonel yardım verir
psikolog olmak için(hastanede çalışan doktor gbi olanlardan ve kendi yerlerini açanlardan bahsediyosan) pdr okuyamazsın, psikoloji ayrı bi bölümdür, pdr ayrı bi bölümdür
şirket bazında çalışırım diyosan o zaman pdr'de olur
hangilerinde bilmiyorum ama artık bazı üniversitelerde başörtüsü serbest onları arastırabilirsin
sen severek ve isteyerek yaptıktan sonra her bölüm iyidir, cünkü her alanda kaliteli elemana ihtiyac var, sen özenle okumadıktan uğraşmadıktan sonra doktorda olsan öğretmende olsan mühendiste olsan işinde başarılı olamazsın, önemli olan kendini ona yakın hissetmen
ama bölümün ne ki önce bunu göz önünde bulundurman lazım
malesef sınav süreci zorlu bir süreç, resim için özellikle, çok uğraşman lazım, seninki hobi boyutunda mı yoksa teknik boyutta mı?
resimden mezun olunca iş bulamicagını bil baştan bide.

mimarlık seç çok rahat. 7 sene çok pis yattım öle böle diil.

az önce baktım resimle ilgili birsürü konu açmışsın
yönetim farkederse onları siler
bu yüzden burdan yazıyorum
açık öğretimden veya imam hatipten mezun olman farketmez resim için
fen lisesi anadolu lisesi meslek lisesi vs herkes her şartta başvuru yapıp yetenek sınavına girebilir
eğer sorduğun şey o değil kazanma ihtimalinin ne olduguysa, onun da pek alakası yok ben alman lisesi mezunuyum, paşa paşa sınavımıza girdik, marmara tıp'ı kazandım gittim kayıt yaptırdım
bu sırada yetenek sınavına girdim, sonuc açıklandı, baktım onu da kazanmışım, marmaradan hemen kaydımı sildirdim, lise diplomamı onlardan geri aldım geldim ve mimar sinana girdim
hani tıp herkesin hayali falandır ya, bak işte genelleme yapılamıyo, ben resim'i tercih ettim
bu yüzden sen de kafanı kimsenin karıştırmasına izin verme, bana da herkes ne tıp kazandın ve gitmiyo musun dedi, ben doktor olsam türkiyede sağlam insan kalmaz dedim, o kadar teknik bilgi öğrenip onu pratikte pekiştiricek bi yapım yok cünkü kendimi iyi tanıyorum

benim bildiklerim içinde mühendisliklerde en zoru makine mühle kimya müh..en kolayları da çevre ile gıda müh, endüstri müh..tabii bunlar aynı zamanda üniversiteden üniversiteye de değişiyor..en zorlu eğitimi kim müh alanında itü veriyor..
öğretmenliklerin de çok kolay olduğunu düşünüyorum..

hangi bölüm kolay diye bir şey mi var Allah aşkına? Kime göre neye göre kolay?

hangi bölüm kolay diye bir şey mi var Allah aşkına? Kime göre neye göre kolay?

kime göre neye derken tabii ki verilen ödevlere göre, her ders yapılan habersiz süpriz sınavlara göre, bu nedenle her ders pür dikkat hocayı dinlemek zorunda kalıp derste hiç anlamadığın yerin kalmamasına göre (itüde bazı bölümlerde ay bunu dersten sonra arkadşıma sorayım yok eve gidince kitaptan bakar anlarım diye birşey yok anında anlayıp quizlere tabii tutuluyorsun), boş zamanının kalıp kalmamasına göre, ödevleri bütün sınıf birleşip hala da yapamamanıza göre, hocaların toleranslarına göre, kantinde herkes sanki kütüphanede, etüt salonunda gibi görünmesine göre (herkes devamlı ödev yetiştirmeye çalışıyor),yabancı dile verdikleri öneme göre ( ingilizce sunumlar hazırlayıp sunuyorsunuz,bazı dersler zaten ingilizce ), size verilen projelere göre , ayrıca masterda doktorada belli bir not ortalamasını tuturamayıp okuldan atılan öğrenci sayısına göre.. bilmem daha ne sayim ki walla ilk aklıma bunlar geldi..

zor bölüm kolay bölüm , zor okul kolay okul gibi kavramlar var niye şaşırdın arkadaşa anlayamadım..doğal bir soru..
emek vermeden birşey olmaz o belli ama bazılarında diğerlerine oranla daha fazla emek vermek gerekiyorsa zor bölüm, zor okul denilebilir..

Son düzenleme:
kolay bölüm istiyosan yabancı dil de sana öcü gibi gözükmüyosa turizm oku

ama ülkemizde insanlar genelde istediklerini değil puanının yettiklerini okuyolar, mesela itü makine mühendisliğine yeterken gidip sınıf öğretmenliği yazarsan o sana cok kolay gelir, ama zaten zar zor ancak sınıf öğretmenliğini kazanırsan seviyen o kadardır o da sana zor gelir

şimdi bütün turizmciler ve öğretmenler üstüme saldırmasın

resimi de kolay, gidiyoruz çiziyoruz bitiyo gibi düşünme bak ders programından minik bi alıntı;

ANATOMI
DERS KODU: RE 103
1.YIL
Insan vücudunu tanimaya yönelik genel kemik ve eklem yapilari, genel kas yapilari, artistik anatomik oranlar bu dersin içerigini olusturur.

bunu her yaş grubu için ayrı inceliyosun, kadın erkek için ayrı oo ooo daha neler neler...

birsürü böyle ders var, çizimler son yıllarda ağırlıklıdır. sanat tarihi falan gibi kolay derslerde var tabi. benim senelerimde inanılmaz geometri dersi vardı bide, haftada 4 saat, ilk 3 sene boyunca son senede kalktı, heran geri gelebilir.

kime göre neye derken tabii ki verilen ödevlere göre, her ders yapılan habersiz süpriz sınavlara göre, bu nedenle her ders pür dikkat hocayı dinlemek zorunda kalıp derste hiç anlamadığın yerin kalmamasına göre (itüde bazı bölümlerde ay bunu dersten sonra arkadşıma sorayım yok eve gidince kitaptan bakar anlarım diye birşey yok anında anlayıp quizlere tabii tutuluyorsun), boş zamanının kalıp kalmamasına göre, ödevleri bütün sınıf birleşip hala da yapamamanıza göre, hocaların toleranslarına göre, kantinde herkes sanki kütüphanede, etüt salonunda gibi görünmesine göre (herkes devamlı ödev yetiştirmeye çalışıyor),yabancı dile verdikleri öneme göre ( ingilizce sunumlar hazırlayıp sunuyorsunuz,bazı dersler zaten ingilizce ), size verilen projelere göre , ayrıca masterda doktorada belli bir not ortalamasını tuturamayıp okuldan atılan öğrenci sayısına göre.. bilmem daha ne sayim ki walla ilk aklıma bunlar geldi..

zor bölüm kolay bölüm , zor okul kolay okul gibi kavramlar var niye şaşırdın arkadaşa anlayamadım..doğal bir soru..
emek vermeden birşey olmaz o belli ama bazılarında diğerlerine oranla daha fazla emek vermek gerekiyorsa zor bölüm, zor okul denilebilir..

hiç katılmıyorum.Bir insan hangi bölümü kazanmışsa onun için zor odur.Misal beden eğitimi öğretmenliğinde okuyanlara sorsanız anatomi çok zor der.Ama biyolojiciye, beden eğitimcilerin okuduğu anatomiyi gösterseniz kolay bulur,çünkü onlar daha detaylı görüyordur.Bir tıpçıya biyolojinin okuduğu anatomi ne kadar kolay gelecektir,çünkü onlar en ayrıntılısını görecektir.Demek istediğim zaten herkes kapasitesi dahilinde bölümleri kazanabiliyor.Dolayısıyla orda gördüğü dersler zor geliyor.

hiç katılmıyorum.Bir insan hangi bölümü kazanmışsa onun için zor odur.Misal beden eğitimi öğretmenliğinde okuyanlara sorsanız anatomi çok zor der.Ama biyolojiciye, beden eğitimcilerin okuduğu anatomiyi gösterseniz kolay bulur,çünkü onlar daha detaylı görüyordur.Bir tıpçıya biyolojinin okuduğu anatomi ne kadar kolay gelecektir,çünkü onlar en ayrıntılısını görecektir.Demek istediğim zaten herkes kapasitesi dahilinde bölümleri kazanabiliyor.Dolayısıyla orda gördüğü dersler zor geliyor.

peki sonuçta tıp okumak mı zordur sence beden eğitimi mi ya da biyoloji mi ?
kime sorarsan sor bu soruya sana tıp diye cevap verir..ama bu demek değil ki biyolojide okuyanlar hiç yorulmadan sınıf geçicekler, beden eğitiminde okuyanlar zorlanmadan sınıf geçicekler bu bu demek değil yani hepsinde bir zorluk bir emek olsa da bölümleri karşılaştırdığın zaman en zoru tıptır..bunu tıpta okuyan da söyler beden eğitiminde okuyan da söyler..okunulan okula göre de bölümlerin zorluğu değişiyor..

peki sonuçta tıp okumak mı zordur sence beden eğitimi mi ya da biyoloji mi ?
kime sorarsan sor bu soruya sana tıp diye cevap verir..ama bu demek değil ki biyolojide okuyanlar hiç yorulmadan sınıf geçicekler, beden eğitiminde okuyanlar zorlanmadan sınıf geçicekler bu bu demek değil yani hepsinde bir zorluk bir emek olsa da bölümleri karşılaştırdığın zaman en zoru tıptır..bunu tıpta okuyan da söyler beden eğitiminde okuyan da söyler..okunulan okula göre de bölümlerin zorluğu değişiyor..

ah canım inanki o iş öyle olmuyo
tıptaki anatomi tabiki beden e. ö.'ye göre kolaydır
ben buna bişey demiyorum ama ben gidiym eşime soriym
bi daha sınava girip kazanıp tıp okiym der hayatta beden eğitimi öğretmenliğini bitiremez
bu biraz kafadan cok fizikte biten bişey bununla bir tutmayalım da
ben de mimarlık inşaat makine matematik olsa okurum mat ve fizik tamam ama biyoloji mi? kimya mı? gıda mühendisliği falan mı?:51:
yok kalsın lise mezunu kalmayı tercih ederim cünkü onları bitiricem diye ömrümden ömür gider muhtemelen de bitiremez atılırım :27:
senin dediğine göre gıda daha kolay ama makineden
ölsem bitmez vallahi :27:
ama arada tabiki nispeten basit şeyler de yok değil herkese göre

ah canım inanki o iş öyle olmuyo
tıptaki anatomi tabiki beden e. ö.'ye göre kolaydır
ben buna bişey demiyorum ama ben gidiym eşime soriym
bi daha sınava girip kazanıp tıp okiym der hayatta beden eğitimi öğretmenliğini bitiremez
bu biraz kafadan cok fizikte biten bişey bununla bir tutmayalım da
ben de mimarlık inşaat makine matematik olsa okurum mat ve fizik tamam ama biyoloji mi? kimya mı? gıda mühendisliği falan mı?:51:
yok kalsın lise mezunu kalmayı tercih ederim cünkü onları bitiricem diye ömrümden ömür gider muhtemelen de bitiremez atılırım :27:
senin dediğine göre gıda daha kolay ama makineden
ölsem bitmez vallahi :27:
ama arada tabiki nispeten basit şeyler de yok değil herkese göre

iki farklı üniversitede okudum, farklı bölümlerden arkadaşlarla aynı sınıfta aynı dersleri aldığım oldu, ayrıca masterda farklı bölümlerden de kendi bölümümün dışında dersler alabiliyorduk onları da aldım
yani bu konuda epey tecrübesi olan biri olarak diyebilirim ki bölümlerden zor olanı da var kolay olanı da..kişisel yetenek dediğimiz zaten farklı bir olay canım herkesin herşeye yeteneği yok..yeteneğin olmayan şeyler sana zor gelebilir ama mühendislikleri kendi aralarında karşılaştırırınca da olağanüstü yetenek gerekmiyor herhangi birinde, hepsinde aynı yeteneğe sahip olsan da sana dediğin gibi bazı bölümler zor bazıları kolay gelicektir..aslında zaten kişisel yetenek gerektiriyorsa bir bölüm o bölüme kolay ya da zor denmez..arkadaşın sorduğu soru anlaşılıyor zaten öyle birşey sormamış..
şaşıracak ne var ki bu soruya onu anlamadım küçümsenecek bir soru değil bence..

Son düzenleme:
iki farklı üniversitede okudum, farklı bölümlerden arkadaşlarla aynı sınıfta aynı dersleri aldığım oldu, ayrıca masterda farklı bölümlerden de kendi bölümümün dışında dersler alabiliyorduk onları da aldım
yani bu konuda epey tecrübesi olan biri olarak diyebilirim ki bölümlerden zor olanı da var kolay olanı da..kişisel yetenek dediğimiz zaten farklı bir olay canım herkesin herşeye yeteneği yok..yeteneğin olmayan şeyler sana zor gelebilir ama mühendislikleri kendi aralarında karşılaştırırınca da olağanüstü yetenek gerekmiyor herhangi birinde, hepsinde aynı yeteneğe sahip olsan da sana dediğin gibi bazı bölümler zor bazıları kolay gelicektir..aslında zaten kişisel yetenek gerektiriyorsa bir bölüm o bölüme kolay ya da zor denmez..arkadaşın sorduğu soru anlaşılıyor zaten öyle birşey sormamış..
şaşıracak ne var ki bu soruya onu anlamadım küçümsenecek bir soru değil bence..

bende küçümsemedim ki sorusunu
yeşil cümlen çok çok dogru da, işte ondan bi önceki cümle...
mühendisliklerde yetenek de gerekmediği halde işte bak kimisi kolay kimisi zor geliyo ama ikimize kolay ve zor gelenleri bi karsılastr daglar kadar fark var arada
kimyayla ve biyolojiyle ben pek anlaşamıyorm da, yani daha dogrusu sevmiyorum
işte bu yüzden bunlar bana inanılmaz zor gözüküyo ve sevmedğim için çalışmam, derste hocayı dinlemem bitse de gitsek diye beklerim o okul uzar da uzar
işte bizde dedikki sana bağlı
ama tabi şimdi gidip tıpla sınıf öğretmenliğini karşılaştırmak gbi bişe yapmam sevene tıp daha kolay falan demem bariz farklı şeyler tabi var
ama bana makine mühendisliği oku de de biyoloji bölüm oku deme
insana en zor gelen şey sevmediği şeydir
ben yemek yapmıyorum biliyosundur belki, cok mu zor bi hazır corbayı yapmak? hayır, ama yemek yapmayı sevmediğim için gözümde büyüdükçe büyüyo, onu bile yapmıyorum

sen biraz bilimsel mi desem nesnel mi desem öle bakıyosun bulamadım secemedim dogru kelimeyi =)
çalıştıktan sonra kolaydır gbi, ama iş o çalışabilmekte işte

bende küçümsemedim ki sorusunu
yeşil cümlen çok çok dogru da, işte ondan bi önceki cümle...
mühendisliklerde yetenek de gerekmediği halde işte bak kimisi kolay kimisi zor geliyo ama ikimize kolay ve zor gelenleri bi karsılastr daglar kadar fark var arada
kimyayla ve biyolojiyle ben pek anlaşamıyorm da, yani daha dogrusu sevmiyorum
işte bu yüzden bunlar bana inanılmaz zor gözüküyo ve sevmedğim için çalışmam, derste hocayı dinlemem bitse de gitsek diye beklerim o okul uzar da uzar
işte bizde dedikki sana bağlı
ama tabi şimdi gidip tıpla sınıf öğretmenliğini karşılaştırmak gbi bişe yapmam sevene tıp daha kolay falan demem bariz farklı şeyler tabi var
ama bana makine mühendisliği oku de de biyoloji bölüm oku deme
insana en zor gelen şey sevmediği şeydir
ben yemek yapmıyorum biliyosundur belki, cok mu zor bi hazır corbayı yapmak? hayır, ama yemek yapmayı sevmediğim için gözümde büyüdükçe büyüyo, onu bile yapmıyorum

sen biraz bilimsel mi desem nesnel mi desem öle bakıyosun bulamadım secemedim dogru kelimeyi =)
çalıştıktan sonra kolaydır gbi, ama iş o çalışabilmekte işte

küçümsedin diye sana demedim canım diğer arkadaşı kastettim.zaten resme yeteneği olmayan birinin resmi seçmesi saçmalık olur ,müziğe yeteneği olmayan birinin müziği seçmesi saçmalık olur..diğer bölümler karşılaştırılabilir ama zor mu kolay mı diye; eğer resimdeki,müzikteki ,beden eğitimindeki vs.. gibi çok özel bir yetenek gerekmiyorsa demek istediğim benim oydu..

Son düzenleme:
Back