• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

en güzel kitap cümleleri...

ahilla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2013
1.191
12
46
merhaba arkadaşlar...
kitap kurtlarının buluşacağı bu topikte,o anda okuyor olduğumuz kitapta okurken etkilendiğimiz veya beğendiğimiz cümleleri sayfa sayısı,kitap adı ve yazarı belirterek burada biriktirebiliriz.belki de sizin etkilendiğiniz o cümle içimizden birine daha o kitabı okutturacak.belki içinden cümle seçip beğenmediniz ama kitabı beğendiniz ve tavsiye etmek istiyorsunuz.o zaman da isteyenler kitabı bitirdikten sonra da kısaca özetini geçebilirler.bu sayede kitabın geneli hakkında bilgi edinip yine okumaya yeltenebiliriz.

herkese keyifli okumalar :)

Fahişeler diyarındaydılar.
Her çeşit.Beyazından siyahına,uzak doğulusundan güney amerikalısına kadar- kesinlikle Fahişe Birleşik Devletleri.Çoğu genç,hatta küçük denebilecek yaşta,üzerlerine yaşlarına göre fazla kadınca kıyafetler giymiş,yüksek topuklarının üzerinde sendeleyen sürüyle fahişe.İncecik kolları yüzlerce minicik sineğe benzeyen iğne delikleriyle dolu.Elmacık kemiklerine o kadar fazla allık sürmüşler ki,hepsi birer hortlak gibi.Gözlerinin altları mosmor ve boş boş bakıyorlar.saçları sağlıksız,saman gibi.
Myron ''zaten ölülerle seviştiklerini bilmiyorlar mı?'' diye fısıldadı.

(211,oyunbozan,Harlan COBEN)

win içini çekti."BIR INSAN KARANLIKTA DURMAYI TERCIH EDENLERI BILE AYDINLATMAYA ÇALIŞMALIDIR.Bir plan yaptın mı bari?"

(246,Oyunbozan,Harlan COBEN)

Herkes kendi derdinde,ben senin...
Cehennemine düşen bir kar tanesi bile olmaya razıydım.
Kahraman Tazeoğlu/Kıyısızlar

erkekler çikolata gibidir.başlangıçta tatlı gelirler.ancak yedikçe onların sütsüz acı cinsinden olduklarını anlarsınız.

Erkekler çikolata gibidir / TİNA GRUBE

gözbebekleri her şeyi görür de kendilerini göremez.

OD/İskender Pala

''Hayat seni öyle bir noktaya getirir ki; kendini sevdiklerinle savaşırken, nefret ettiklerinle sevişirken bulursun.'' [Hakan Günday/ Piç]

Okurken keyf aldım müthiş bir konu olmuş. bende yakın zamanda paylaşımlara başlayacağım :)

"dünyada bir tek insana inanmıştım. o kadar inanmıştım ki, bunda aldanmış olmak, bende artık inanmak kudreti bırakmamıştı. ona kızgın değildim. ona kızmama, darılmama, onun aleyhinde düşünmeme imkân olmadığını hissediyordum. ama bir kere kırılmıştım. hayatta en güvendiğim insana duyduğum bu kırgınlık, adeta bütün insanlara dağılmıştı; çünkü o benim için bütün insanlığın timsaliydi. sonra, aradan seneler geçtiği halde, nasıl hâlâ ona bağlı olduğumu gördükçe, ruhumda daha büyük bir infial duyuyordum."
Kürk Mantolu Madonna/ Sabahattin Ali

“Ben aynı ben ama eksildim biraz, kısacası senin dönecek yüzün olsa bile benim seni koyacak bir yerim yok.”

Ahmet Batman - Soğuk Kahve

O kadar gittin ki, içimden bile gelmiyorsun artık... Hissetmiyorum.

Hâlâ bir umut varsa sevgili; O’nu öldürmek sana düşer... Kan benim hakkım olsa da umut sensin. Dönme!

Halis Karabenli/"Dudağımdaki İs"

“Akşam havasını çektim içime, sanki böyle bir şeyler yanmış da hoş bir koku bırakmış gibiydi arkasında, derin bir nefes aldım. Şeytan diyordu ki vefasızın birine âşık ol o tatlı havada, ondan sonra da kollarını göğsünde kavuşturup hayatını bombok edişini gülümseyerek seyret bir kenardan.”

—Emrah Serbes / Deliduman

''Ve sen gelmiyorsun. Çünkü gelmeye kendin ihtiyaç duyana kadar bekliyorsun.'' Franz Kafka- Milena'ya Mektuplar

Back