en cok istedigim seyi artk istemiyorum

18 yasindasiniz daha birakin ne istemesi. Iyi olmus ayrilmaniz. Evlenmeye genc yasta bu kadar merakli olmayin ilkten okuyup ayaklarinizin üstünde durun. Üc gündür 18 yas konulari var. Biri 18 im cocuk istiyorum der biride 17le evlenmeyi planlar. Yapmayin kizlar. Anneniz hic mi tembihlemedi sizi?

emin ol, seni o güzel annen baban elalemin serefsizleri ezsin hor görsün diye buyutmedi hayatım. Aklını kullanmissin ayrilmissin. Emin ol çok daha iyilerine daha güzel ailelere de layiksin. Icin ferah olsun. Doğru olan yoldasin.

Ailemi gercekten uzmek istemiyorum. Yeterince uzdum ve kimse icin gerekmez uzmeye. InsAllah hepte uzmem. Cok sagol canımmm.

Daha en basında böyle yapan aileyle olmaz ya.tabi sevgilinizde aranız çok iyiyse düşünün tabi ama,kaynana değil de kayınpeder bile böyleyse kaynana da eklenince ilerde daha zor olabilir

Annesi zaten benlee az ugrasmadı degil zaten . Benimle ilgili bana kotu davranyr bile demisti. Snra beni kıyaslar hep kendiyle ona kızmyn bana kızıyon ona bisey alıyon bana almıyon gibi . Bunlar 1 ay once yasanan seyler cok degil,

Bende istemiyorum sevmistim seviyorum da bi anda bitmedi ama en hayrlsı boyle.
Canım evlenince aileyle de evleniyorsun malesef ve seni istemediklerini her zaman belli ederler.Ama tersi durumlar da var.Mesela annemle babam..Dedemler annemi istemeye gelmemişler.Köyde oturuyorlarmış ve şehirli kız almayız demişler.Babam da almış dayısını,gitmiş istemiş annemi.Annem de sırf bu yüzden çok defa vazgeçmiş amam babam ikna etmiş annemi.Öyle ki,dedem kınadan önce gelmiş yanlarına,sırf babamı vazgeçirmek için..Babam da vazgeçmeyince kına günü basmış gitmiş köye..Annemlerin düğününde babamlardan sadece dayısı varmış..Sonra bizimkiler yurtdışına gitmişler,10 yıldan sonra geri dönmüşler ve babam annemi köye götürmüş.Düşünsene düğünden 10 yıl sonra tanışıyorlar.Dedemle babaannem annemi öyle sevdiler ki,babaannem hep pişmanlık duydu.Annem vefat edince hepimizden çok da babaannem ağladı..
Ne olacağını bilemiyoruz hayatımızda,sen hep hayırlısı için dua et..

Canım evlenince aileyle de evleniyorsun malesef ve seni istemediklerini her zaman belli ederler.Ama tersi durumlar da var.Mesela annemle babam..Dedemler annemi istemeye gelmemişler.Köyde oturuyorlarmış ve şehirli kız almayız demişler.Babam da almış dayısını,gitmiş istemiş annemi.Annem de sırf bu yüzden çok defa vazgeçmiş amam babam ikna etmiş annemi.Öyle ki,dedem kınadan önce gelmiş yanlarına,sırf babamı vazgeçirmek için..Babam da vazgeçmeyince kına günü basmış gitmiş köye..Annemlerin düğününde babamlardan sadece dayısı varmış..Sonra bizimkiler yurtdışına gitmişler,10 yıldan sonra geri dönmüşler ve babam annemi köye götürmüş.Düşünsene düğünden 10 yıl sonra tanışıyorlar.Dedemle babaannem annemi öyle sevdiler ki,babaannem hep pişmanlık duydu.Annem vefat edince hepimizden çok da babaannem ağladı..
Ne olacağını bilemiyoruz hayatımızda,sen hep hayırlısı için dua et..

Aynen canım herseyin hayırlısı. Allah rahmet eylesin Bu arada canm.s ya oylede yıpranıyo insan gercekten ne biliyim ya yaslarmz buyuk degil universiteye gidiyorum. Insanlar cok degisik. Aileler cok ilginc ya neden boyleler neden boyle hareketler yapyrlar anlamyrm

Aynen canım herseyin hayırlısı. Allah rahmet eylesin Bu arada canm.s ya oylede yıpranıyo insan gercekten ne biliyim ya yaslarmz buyuk degil universiteye gidiyorum. Insanlar cok degisik. Aileler cok ilginc ya neden boyleler neden boyle hareketler yapyrlar anlamyrm
Ah bi anlasak zaten büyükleri..Bi bildikleri var hep ama onları biz de bilsek..Umarım hakkında hayırlısı olur.Yaşın da küçükmüş zaten,bence kendini çok da yıpratma derim.Ben hep şuna inanırım "Rab ol derse olur". O yüzden sen hayırlısı için dua et,Rabbim hayırlısını verecektir.Gönlün ferah olsun :)

Ah bi anlasak zaten büyükleri..Bi bildikleri var hep ama onları biz de bilsek..Umarım hakkında hayırlısı olur.Yaşın da küçükmüş zaten,bence kendini çok da yıpratma derim.Ben hep şuna inanırım "Rab ol derse olur". O yüzden sen hayırlısı için dua et,Rabbim hayırlısını verecektir.Gönlün ferah olsun :)

Zaten hayırlısıysa olsun ben hep bunu istemisimdir. O benm icin degil sadece bende onun icin hayırlısıysam oluyum zaten. Kendi açımdan degil bitek. :)

Sevgilin herhangi bir çaba harcamıyor mu babasını ikna etmek için? Bir de o da üniversitede mi senin gibi? Belki yaşlarınız çok genç olduğu için sıcak bakmıyordur babası evliliğe?

iyi düşün karar ver derim yazık etme kendine bence, gencecik yaşında kayınpeder derdiyle konu açmanı istemem doğrusu

Canim o defteri kapat ve bir daha hic acma en iyisi..
ben gelmem demek de ne demek yaa?? Sanki sen cocukla yattin,hamile kaldin..adam da ben boyle birini istemem diyor.. cok ayip gercekten,benim ailem olsa cok bozulurdu. Ben de senin dedigini der,birakirdim..
Hic kimse insanin kendi ailesinden daha degerli degildir.. ben evleneli 3yıl oldu. Esimin ailesi beni sevmeseydi,oglum sevmis mecburen ewlendirelim napalim deselerdi kesinlikle ewlenmezdim onla. Ayni sey kendi ailem icin de gecerli, biz bu cocugu sewmedik kizim deselerdi yine ayrilirdim.. cok sukur aileler iyi anlasiyor, esimi de beni de seviyorlar.. aileler anlasinca eşler de anlaşır,cunku kimse kimseyi kışkırtmaz,cocuklarin yuvasi bozulmasin diye herkes elinden geleni yapar,senin ailen sunu yapti benim ailem bunu dedi,kardesin soyle bakti bana muhabbeti olmaz.. demem o ki ailelerin birbirini onaylamadigi ewlilik yurumez. Seni sevmeyen birine nasil anne baba dersin? Her gordugunde sinirlendigin birinin ogluna icinden gelerek nasil 'kocacim' dersin? Ha diyelim ki ewlendin, bi kac yila yakin bosanmak uzereyim diye topic acman da yakindir..
Ardına bakmadan kaç derim benn, sana koca mı yok bee ; )))

X