• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket En beğendiğiniz dünya klasikleri

En beğendiğiniz dünya klasikleri

• Donkişot (Cervantes)

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    44
Çoğu etkileyici idi,ama Dostoyevski'nin ''Suç ve Ceza''sı bir adım önde benim için...:kahve:

Beni en en en çok etkileyen "İki Şehrin Hikayesi" idi.
Fransız İhtilali'nin öncesi ve sonrası hüzünlü bir aşk hikayesiyle bu kadar güzel anlatılabilirdi.senağlama

suç ve ceza, madam bovary, anna karenina, uğultulu tepeler.............100 kere okusam 101. yi okurum yinede...

unutmadan rüzgar gibi geçti yi birde.......

Kesinlikle ve kesinlikle Sefiller..

Son düzenleme:
Hayatımda okuduğum en güzel roman kesinlikle SEFİLLER,
Tüylerimi diken diken eden bir baş yapıt,

iki şehrin hikayesi ve uğultulu tepeler i okumadım içlerinden

ama en çok Sefiller ve Monte Kristo Kontu nu çok beğenmiştim

Suç ve Ceza da aynen öyle

ama nedense klasikler denildi mi aklıma ilk gelen Madame Bovary ve Monte Kristo oluyor

İki Şehrin Hikayesini tavsiye ederim, çok çok güzel bir baş yapıt

Madame Bovary Dünya Klasikleri arasında yok o yüzden yazmadım onu

:kahve:Sefilleri okuduktan sonra çok uzun süre etkisinden kurtulamamıştım.Olağanüstü bi eser.Tabi Şeker Portakalı'nı da unutmamak lazım(Yazarı:JOSE MOURA DE VASCONCELOS ).Onu okurken de ağlama nöbetlerine tutulmuştum.Kesinlikle tavsiye ederim bu iki kitabı..

Sefiller gerçektende çok etkileyeci bir kitap benim için
birde suç ve ceza iki kitap benim için dünya klasikleri arasında 1 numara

Sefiller (Victor Hugo) ben bu kitabı bitirirken 2 saat boyunca hiç durmadan ağlayan tek insanım :smiley-cool:

hepsini beğenerek bi çırpıda okumuştum, beni en etkileyen fransız ve rus klasikleridir.
Tolstoy'un ve Dostoyevski'nin bütün eserlerine hayran kalmıştım.
Victor Hugo'nun eserlerini küçükken okumuştum, hem de tam versiyonlarını, küçük bi çocuğun bile sıkılmadan zevkle heyecanla okuyabileceği klasikler ne değerlidir... tabi yaşım büyük olsaydı bazı kısımlarını daha bilinçle özümserdim..
bir de o okuduğum anları hiç unutamadığım üç klasik vardır, Kamelyalı Kadın, Goriot Baba ve Ölüler Evinden Anılar..

Anketteki klasiklerin hepsi mükemmel eserler ama "Suç ve Ceza" nın yeri apayrıdır benim için...

Listedekilerden "Kumarbaz" dışında hepsini okudum. Uğultulu Tepeler beni feci sıkmıştı. Diğer kitaplarsa başucu kitabım diyebileceğim eserler. Oyumu Notre Dame'ın Kamburu'na verdim. İlk okuduğum klasiklerden biri olduğu için ona torpil yaptım.=)

Liste dışından Ölü Canlar, Yeraltından Notlar, Goriot Baba, Babalar ve Oğullar, Dorian Gray'in Portresi, Dönüşüm, Faust ve Emma okuyup, bayıldığım diğer klasiklerden...

Back