en az maliyetle bir düğün nasıl yapılır???

bizdede para suan cok önemli bi konuuu.. aahh aahh
en büyük sorunumuz suan para maaaaleseff
senağlama

ben abartıya kaçmazsak borç harç üstesinden gelinebileceğine inanıyorum.
bi hesap yaptım.20 mılyar gerekiyo,bizim gibi ailesinden destek göremeyenler için. evlenmek için cebimizde 20 milyar olmasını beklersek daha cok bekleriz diye düşünüyorum.bi de ilişkimiz 2 yıldır sürüyo.1 senedir nişanlıyız.bankadan kredi çeksek bile halledilir.sonuçta düğünde de para takılacak. onlarla ödenir bi şekilde.böyle oturup da cepte 20 milyar olmasını beklemek çözüm değil,çünkü pyango çıkmadan bu mümkün değil.
ama işte benim nişanlım borca girmeye cesaret etmiyo.sonuçta ölüm mü var sanki.yuvamız mutlu olduktan sonra birbirimizi sevdikten sonra borç batağında olsak ne çıkar.bi şekilde ödenir.ben artık yuvamı kutup cocuk sahibi olmak istiyorum..ama bunları nişanlıma dinletemıyorum..
örneğin otelde değil okul bahçesinde yapabilirz.gelinliğimi tanıdık terziye diktirip parasını daha sonra verelim diye rica ederiz diyorum..
bizim burda köy düğün yemeğini ödünç pişiren tanıdık aşcılar var.onlara da veresiye yaptırıverıriz diyorum.mobilyacı var tanıdık.taksitle 3-4 milyarlık mobilya veriyo.
örneğin gelin arbamızı kendimiz süsleyecez.
kızlar mesela başka ne gibi konularda daha ucuza kaçabiliriz?

ya alacagin seylerin daha ucuzna kacarsin artik... kaliteye bakmicaksin artik... önemli olan o dügün degil cünküü dügünden sonrasii.. dügünde sadece eglenior eglendiriyorsun 1 gecelik bisi icin aslinda bukadar para yazik diyorum ama iste.. insan bikere evlenio bide o tarafi düsünüyosun...
nebiliyim bende durmdan benimkine baski yapiom para birkmio diye.. cok az az biriktirebilioz... nasil yeter bilemiyorum..
flamingoo senin dedigin bu 20 mlyar aslinda yeterde artar bile..
hatta yemekli bile yaparsin...

ama eger yemeksiz dügn yapacksan daha ucz olur.. gelinligde kiralarsin... sende biriktir bi yandan bende öle yapmaya calisiorum..
bende kredi cekmeme tarafindayim.. ama benimkide dio cekelim..

valla en az 15 mılyarr gozden cıkartın evlendıkten sonra bıle onun kıntısı cekılıyo o bu su derken bı bakmıssınızkı ne elde bıssey kalmıs nede dolabdaaa :)
eve esya alıncaksa en ucuzundan almaya kalksanız hanı su 3 takım sadece 1999 ytl olanlardan alsanızz regalın uclu beyaz esya tkımını alsanız 1500 de o e dugun salonuda 2000 etse 3 mılyarda 3 bılezık olsa 3 mılyarda bır set olsaa dah kıvır zırvırı saymıyommm bunlar sadece bılee 15 gecerr

Son düzenleme:
merhaba flamingo,
ben 3 yıllık evliyim ve sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim.öncelikle evine kullanmayacağın süs eşyalar alma ( vitrin vs.) gerçekten güzel ve kaliteli oturma grubu al istedğin gibi ve o klasik salon takımları yerine büyük mobilya ve ev aksesuarı marketleri var bilirsin oralardan salonunu güzelleştirecek ve renk katacak masa konsol ve aksesuarlar alabilirsin ve kullanımı kolay bir halı ve salonun büyüklüğüne bağlı bir tv yada plazma tv zevkine göre (tül perde ve halı da bu yapı marketlerde çok zevkli ve ucuz
mutfak ve banyo için ise gerçekten kaliteli beyaz eşyalar artık çok uygun ödeme koşulları ile satılıyor.
yatak odası için kullanışlı bir baza ve bir gardırop alırsan komidin yada makyaj aynası yada şifonyer gibi detayları zevkine göre o bahsettğim marketlerden alabilirsin
mutfağında yada evinin her hangi bir yerinde ihtiyacın dışında hiç bir fazlalık bulundurma ben ce hem temizliği zor hem de bütçene zarar zevkine göre az ve öz aksesuar kullan
düğüne gelince gelinliğini küçüklüğünden beri hayal ettiğin şekilde yapman için elinden geleni yap bence
ama düğün salonu yerine nikahını yaptığın salon da kokteyl şeklinde bir nikah+küçük bir eğlence yapabilirsin balayı için de 5 yıldızlı bir otel yerine otontik ve doğa içinde şirin ve sıcak mekanlar seçebilirsin..
sadece nacizhane fikirlerim di detaylar var ama yazamadım
böylece hem sevgilinle mutlu bir yuvan olur hemde çok fazla borç ödemek zorunda kalazsın ilerleyen dönemlerde içine sindiği gibi istediğini alır kullanırsın evinde. ve eşinle daha lüks mekanlarda tatil yaparsın
ne kadar kolay ödenir gibi gelse de kredi çekmek sonrasın da baya külfetli oluyor bu kriz ortamında arkadaşım
sevgiler ve mutluluklar herşey istediğin gibi olsun

kesinlikle katılıyorum. rahat evlenebilelim diye düğün tarihini 1 sene uzattık. daha rahat evlenebileceğiz, bu çok güzel. peki ama 1 sene daha nasıl bekliceğim ki?

1 yıl uzatmakla naptın canım sen biliyomusun sıkıntılarını 1 yıl daha uzattın.1 yıl önce evlensen 1 yıl sonra borçlarını da bitirirdiniz sen de sevdiğin insanla bir an önce yaşardın.ben niye böle diyorum 7 yıldır beraber olduğumuz için bu yıllar insanları gerçekten yoruyo...

dugune gerek varmi sade bi nikah bence cok daha guzel aile arasi yapilsin cok daha guzel olur bence

ben abartıya kaçmazsak borç harç üstesinden gelinebileceğine inanıyorum.
bi hesap yaptım.20 mılyar gerekiyo,bizim gibi ailesinden destek göremeyenler için. evlenmek için cebimizde 20 milyar olmasını beklersek daha cok bekleriz diye düşünüyorum.bi de ilişkimiz 2 yıldır sürüyo.1 senedir nişanlıyız.bankadan kredi çeksek bile halledilir.sonuçta düğünde de para takılacak. onlarla ödenir bi şekilde.böyle oturup da cepte 20 milyar olmasını beklemek çözüm değil,çünkü pyango çıkmadan bu mümkün değil.
ama işte benim nişanlım borca girmeye cesaret etmiyo.sonuçta ölüm mü var sanki.yuvamız mutlu olduktan sonra birbirimizi sevdikten sonra borç batağında olsak ne çıkar.bi şekilde ödenir.ben artık yuvamı kutup cocuk sahibi olmak istiyorum..ama bunları nişanlıma dinletemıyorum..
örneğin otelde değil okul bahçesinde yapabilirz.gelinliğimi tanıdık terziye diktirip parasını daha sonra verelim diye rica ederiz diyorum..
bizim burda köy düğün yemeğini ödünç pişiren tanıdık aşcılar var.onlara da veresiye yaptırıverıriz diyorum.mobilyacı var tanıdık.taksitle 3-4 milyarlık mobilya veriyo.
örneğin gelin arbamızı kendimiz süsleyecez.
kızlar mesela başka ne gibi konularda daha ucuza kaçabiliriz?

Ayy ben çok dertliyim senağlama
Ama durumunuzun evli olduğunu gördüm. Nasıl başardınız? Nlur bi akıla çok ihtiyacım var.. Çok heyecanlandım...

biz eşimle ayrı şehirlerd oturduğumuz için düğünü fazla uzatmayalım demiştik tabi maliyeti en aşada tutuk..

bi kere biz eşimin ailesiyle beraber oturacaktık ve sadece yatak odası ve televizyon aldık 1200 düğün salonuna verdik 500 milyona kınalığımla gelinliimi aldım ( bu tabi büyük bi şanstı ) sempatiksalakcinni 60 milyona araba kiraladık hundayinin 2009 modeli çok güzeldi onun süslemesini ve benim kuaför masrafımı düğün salonu karşıladı.. yatak odamı annem aldığı için düğün bize 2 milyara mall oldu ve şimdi 1,5 yıllık evliyiz ve eşyalarımızı tamamladık sayılır 4-5 aya kadar kendi evime çıkıyorum zor oldu evliyken kız gibi çeyiz hazırlamak ama beraber olmanın avantajı ile birikim daha çok oldu ve mutlu son :hulya:

Back