- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
-
Bende şu an emzirirken yazıyorum. En sevdiğim şey, bebeğimle öyle güzel bi bağ varki aramızda bu anlatılmaz yaşanır. Aksi durum olmadığı müddetçe emzirin benceDaha doğum yapmadım daha bilgi amaçlı videolar vs izliyorum okuyorum vs ama emzirmek bana çook tuhaf geliyor çok garip sevmesem bile emdiği kadar emzircem o ayrı kesmeyi düşünmüyorum ama kendimi düşününce bile çok garip hissediyorum çok tuhaf bişeyyaşadıgımda ne hissederim sever miyim sevmez miyim bilmiyorum tabi sadece merak ettim sizlerde de aynısı oldu mu
Emmemesi bağ kurmayı etkiliyor muBenim oğlum doğduğu andan itibaren asla tutmadı memeyi. İlk 2 gün mama verdim sonrasında sütümü sağarak verdim 2 yaşına kadar. Emzirme bana hep çok uzaktı, ne zaman denesem çığlık çığlığa ağlama krizleri, üstüne senin memeni sevmiyor diye diline dolayan bi kaynana. Bi ara diş döneminde 1 ay kadar kendi emmek istedi emzirdim. Aramızda o bağ yinede oluşmadı o kısa sürede. Bi arkadaşım var 2.5 yaş çocuğu hala emziriyor keyif aldığını söylüyor.
Aynen inek gibiAnne olmadan önce bana da tuhaf geliyordu hala da tuhaf . Sütüm dogru duzgun gelmedi , kizim hafif sarilik atlatti. Mamaya basladik simdi de kesildi zaten , bir de Cok emzirmisim gibi utanmadan sarktilarsagdim yine de sütüm cogalsin diye ama insan kendini inek gibi hissediyor.
Öyle iste…
Günlerce böyle düşünüp ağlamıştım kafamda neler kurmuştum.. Ama hepsi boşunaymış. 2 3 aylıktı yanına uzandığımda benden önce uyanırsa yüzümü okşardı, kucağıma aldığım an hemen başını omzuma yaslardı. Şimdi 2.5 yaşında annem annem diye geziyor evde. Emsin emmesin sizin yavrunuz, o bağı hiç bişey etkilemez.Emmemesi bağ kurmayı etkiliyor mu
Bağ kurmaktan daha önemlisi bebek duygu regülasyonunu sizi emerken sağlıyor. Sadece sizinle değil tüm dünya ile kurduğu güven duygusunu pekiştiriyor. Bu konuyu araştırın. Uzmanlar sütten kesilirken bebeğin acı sürülerek ya da tiksindirilerek yapılmasını önermiyor. Bence çok önemli bir konu.Emmemesi bağ kurmayı etkiliyor mu
Doğum yapalı 16 ay oldu halen emziriyorumDaha doğum yapmadım daha bilgi amaçlı videolar vs izliyorum okuyorum vs ama emzirmek bana çook tuhaf geliyor çok garip sevmesem bile emdiği kadar emzircem o ayrı kesmeyi düşünmüyorum ama kendimi düşününce bile çok garip hissediyorum çok tuhaf bişeyyaşadıgımda ne hissederim sever miyim sevmez miyim bilmiyorum tabi sadece merak ettim sizlerde de aynısı oldu mu
Zaten emzirmiycem ya da erken kesicem demedim emdiği kadar emer sadece garipsiyorumBağ kurmaktan daha önemlisi bebek duygu regülasyonunu sizi emerken sağlıyor. Sadece sizinle değil tüm dünya ile kurduğu güven duygusunu pekiştiriyor. Bu konuyu araştırın. Uzmanlar sütten kesilirken bebeğin acı sürülerek ya da tiksindirilerek yapılmasını önermiyor. Bence çok önemli bir konu.
Emzirmezseniz ya da erken kesersiniz diye söylemedim yanlış anlamayın. Annelerin bebekleri emzirmeyi sonlandırmakta sorun yaşadığını okumuştum. Kadınların kullandığı bu yöntemlere değinmişti. Oradan bir örnek verdim. Konunun önemini açıklayabilmek için.Zaten emzirmiycem ya da erken kesicem demedim emdiği kadar emer sadece garipsiyorum
Ben Allah izin verirse 24 martta doğum yapacağımDaha doğum yapmadım daha bilgi amaçlı videolar vs izliyorum okuyorum vs ama emzirmek bana çook tuhaf geliyor çok garip sevmesem bile emdiği kadar emzircem o ayrı kesmeyi düşünmüyorum ama kendimi düşününce bile çok garip hissediyorum çok tuhaf bişeyyaşadıgımda ne hissederim sever miyim sevmez miyim bilmiyorum tabi sadece merak ettim sizlerde de aynısı oldu mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?