Emzirmeyi sevmeyen var mı ?

Bende şu an emzirirken yazıyorum. En sevdiğim şey, bebeğimle öyle güzel bi bağ varki aramızda bu anlatılmaz yaşanır. Aksi durum olmadığı müddetçe emzirin bence

Her bebek emmek istemiyor ne kadar uğraşsanda etmiyor mesela kızım ağzını bile sürmedi memeye sağanak verdim 6 ay sonra süt kesildi zaten mama ve süt devam ettim onda oğlumda çok rahat emdi 1 yaşına kadar emdi mama vermedim emzirmek çok güzel bisey bence o günleri özlüyorum

Emmemesi bağ kurmayı etkiliyor mu

Aynen inek gibi çok tuhaf geliyor cidden bakalım nasıl hissedicem

3 yıl emzirdim her saniye dişimi sıktım… benm için çok zordu. Duygusu güzel evladını kendi bedeninle beslemek ona ilaç olduğunu bilmek… başka türlü dayanılcak gibi değil bence

Günlerce böyle düşünüp ağlamıştım kafamda neler kurmuştum.. Ama hepsi boşunaymış. 2 3 aylıktı yanına uzandığımda benden önce uyanırsa yüzümü okşardı, kucağıma aldığım an hemen başını omzuma yaslardı. Şimdi 2.5 yaşında annem annem diye geziyor evde. Emsin emmesin sizin yavrunuz, o bağı hiç bişey etkilemez.

Bağ kurmaktan daha önemlisi bebek duygu regülasyonunu sizi emerken sağlıyor. Sadece sizinle değil tüm dünya ile kurduğu güven duygusunu pekiştiriyor. Bu konuyu araştırın. Uzmanlar sütten kesilirken bebeğin acı sürülerek ya da tiksindirilerek yapılmasını önermiyor. Bence çok önemli bir konu.

Doğum yapalı 16 ay oldu halen emziriyorum Ama yavaştan azaltıcam artık

Zaten emzirmiycem ya da erken kesicem demedim emdiği kadar emer sadece garipsiyorum

Zaten emzirmiycem ya da erken kesicem demedim emdiği kadar emer sadece garipsiyorum
Emzirmezseniz ya da erken kesersiniz diye söylemedim yanlış anlamayın. Annelerin bebekleri emzirmeyi sonlandırmakta sorun yaşadığını okumuştum. Kadınların kullandığı bu yöntemlere değinmişti. Oradan bir örnek verdim. Konunun önemini açıklayabilmek için.

Ben Allah izin verirse 24 martta doğum yapacağım Ve en çok istediğim şey bebeğimi göğsüme dayayıp emmesini izlemek Allahım nasip etsin inşallah sütüm olur

Bekarken ben de garipserdim. Evlilik hamilelik dogum emzirme gibi seyler bana cok cok uzaktı.
Ama nasil hamile kalinca hersey olagan seyrinde olmasi gerektigi gibi hissettiriyor, emzirirken de oyle oldu benim. Dogumdan sonra bir anda emzirme moduna giriyorsunuz. Birkac saat once oyle bir sey mumkun degil gibi dusunurken hem de..
Ben basta biraz mama da verdim. Hatta lohusalik depresyonuyla, bebegim emmese artik falan diye dusundum. Ama simdi cok sukrediyorum iyi ki bebegim mama sevmemis emmis diye. Emzirdikce sevdim ben bu durumu. Farkli guzel bir his.
Ama her anne sevmeyebiliyor. Ben de sevecegimi tahmin etmezdim.
Arkadaslarim bana o kadar sasiriyor ki. Bekarken bu tarz seylerden utanan ilgilenmeyen biriyken simdi memem acik geziyorum resmen

Banada hamileyken tuhaf geliyordu. Kızım 36+6 da doğdu. Erken doğduğu için çok zorlandım ilk başlarda tutamıyordu tutsa bile tam cekemiyordu ama hiç pes etmedim hep ilk meme teklif ettim. Sarılıkta oldu ama mama takviyesiyle hallettim ama hiç sadece mamaya yönelmedim. Suan 8 aylık olacak sadece meme+ek gıda devam ediyoruz.Tabi lohusayken insan o kadar hoşlanmayabiliyor emzirmeden. Memelerin acıyor sürekli meme cıkarma vs. ama zamanla alışıyorsun memelerinde alışıyor ve onun meme emerken yaptığı surat ifadeleri hareketleri falan insanın hoşuna gidiyor

Emzirmeyi çoook seviyorum. Ama emzirirken boştaki memeden süt boşalmasından tek kelimeyle nefret ettim. Pompayı ayarla, düştü mü diye kontrol et derken emzirmeye başlamak da emzirme esnası da çok zorlaşıyor. Sadece emzirdiğim memeden ne zaman süt gelecek merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…