Emzirmeyi sevmeyen var mı ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.972
1.470
133
32
Daha doğum yapmadım daha bilgi amaçlı videolar vs izliyorum okuyorum vs ama emzirmek bana çook tuhaf geliyor çok garip sevmesem bile emdiği kadar emzircem o ayrı kesmeyi düşünmüyorum ama kendimi düşününce bile çok garip hissediyorum çok tuhaf bişey yaşadıgımda ne hissederim sever miyim sevmez miyim bilmiyorum tabi sadece merak ettim sizlerde de aynısı oldu mu

Benim bebeklerim tutmadı memeyi, 8 aylık doğmuşlardı. Birkaç gün zorladım, olmadı. Sarılık oldular açlıktan, mamaya döndük. Açıkçası bana zulüm gibi geliyordu memeyi tutturup emzirmeye çalışmak. Lohusa depresyonu da yaşadım, belki ondandır, belki direkt emselerdi daha farklı hissederdim bilmiyorum ama ben istememiştim hiç. Sütümü sağıp veriyordum, çok sık uyanıyorlardı bu defa. 50 gün sonunda sütüm çok azalmıştı, kendi irademle sağmayı bırakmıştım.

Bu arada benim tepemde “gelin emziremediğinden sarılık oldular” diye telefonda millete anlatan kaynana vardı. İnat etmiş de olabilirim.

Bu arada ben ikiz doğum yapıp tek başıma bakmıştım. Kayınvalidem öyle bez değiştirip yemek pişirmezdi, odada misafir gibi oturup tv izledi 20 gün, hazır sofraya oturdu. Belki her şeye yetişmem gerektiği için emzirmek fuzuli gelmiş de olabilir

Zaten karışan insanlar ayrı sinir bozucu ısrarla emzirirken yanında durmak isteyenler falan oluyo gitme nolcak diyorlar herseye karışanlar soru soranlar yeni nesil anneler olarak bunları bizler yapmayarak geride bırakırız inşallah

Benim ablamda kadınlar arasında o kadar alışmıştı ki artık çıkarıp emziriyodu çocuğu hepimiz garipsiyoduk
Saldım çayıra oluyo demekki sonra amaan diyorsun geçen bi yakınımız doğum yaptı bebeği emziriyor yanında 3-4 kişi bizde hayırlı olsun demek için aramıştık çevirdi gösteriyor emzirirken annemden bile çekinirm galiba ben ya bilmiyorum

Bizim de yeni doğduğu sıralar meme reddi vardı bide lohusa depresyonu da eklenince zorlanmıştım. Ama sonra hepsi geçince mükemmel bir duygu. Çünkü bebekler için anne göğsü her şeye ilaç. Gazı olur ona sarılır, uykusu gelir ona sarılır, ağrısı olur ona sarılır. Şuan diş çıkarıyor yine memeye sığınıyor. Ya bunları düşününce çok güzel bir duygu. Olaya böyle bakmanı tavsiye ederim

Valla o durumda çekinme fırsatın olmuyo galiba, görümcem falan pata küte yanımda emzirdiler hep. Ablam yemek sofrasında kadınların yanında emzirdi, araba hareket halindeyken arka koltukta emzirdi. Yani alıştım ben artık meme görmeye

Benim oğlum doğduğu andan itibaren asla tutmadı memeyi. İlk 2 gün mama verdim sonrasında sütümü sağarak verdim 2 yaşına kadar. Emzirme bana hep çok uzaktı, ne zaman denesem çığlık çığlığa ağlama krizleri, üstüne senin memeni sevmiyor diye diline dolayan bi kaynana. Bi ara diş döneminde 1 ay kadar kendi emmek istedi emzirdim. Aramızda o bağ yinede oluşmadı o kısa sürede. Bi arkadaşım var 2.5 yaş çocuğu hala emziriyor keyif aldığını söylüyor.

Şuan emzirirken yazıyorum, bana kalırsa dünyanın en mucizevi şeyi budur. Kızımla aramdaki önemli bağlardan birisi olduğunu düşünüyorum

Çok zor bir süreç evet benimki de memeyi alana kadar ağlıyor ama biraz meme birazda sağıp veriyorum öyle geçiyor çünkü bir şekilde en az 6 ay o sütü alması gerek bebeklerimizin iyiliği için ama memeyi kaptıktan sonra rahatlama geliyor bebişe sen de rahatlıyorsun doğal olarak ve böyle bağda oluşur en kötü göğsünde yatır emzirmesen bile

Yok emzirmeyi düşünüyorum düşünmüyor değilim zaten sadece garip geliyor

Bekarki ben anne olduktan sonraki beni gorse diz coker tevbe eder

Emzirmek çocuk ve anne arasındaki müthiş bir bağ. Bir de anne sütü bebek için her derde deva. O yüzden bebeğin şifa bulsun istiyorsun.

Ben sevmemistim. Baya ugrastim emzirmeye devam etmek icin ama mental olarak benlik bir sey degildi

Şu an emzirirken yazıyorum emzirmeyi sevmiyorum. Sosyal medyadaki o gülümseyen anne bebek görselleri gerçeklikten uzak geliyor
Canım acıyor
Ama bebeğim için hiç sevmesem de emziriyorum

Anne olmadan önce bana da tuhaf geliyordu hala da tuhaf . Sütüm dogru duzgun gelmedi , kizim hafif sarilik atlatti. Mamaya basladik simdi de kesildi zaten , bir de Cok emzirmisim gibi utanmadan sarktilar sagdim yine de sütüm cogalsin diye ama insan kendini inek gibi hissediyor.
Öyle iste…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…