• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirmeyi nasıl öğrendiniz

kyrenias

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2022
34
14
18
31
Merhaba

Ben yenidoğan bebeğimi emzirmeye çalışıyorum ama pozisyon konusunda pek başarılı olamıyorum.

Bir danışmanla görüştüm. O varken hiç sorun olmadı ama tek başıma yapamıyorum.

Benim gibi olanlar var mı, nasıl çözülür bu durum?

Merhaba güzel anne,
Bebeğiniz ile geçireceğiz güzel günler diliyorum. Ben Dilruba Demirezer'in videolarını izleyerek öğrendim. Gerisini zaten bir şekilde bebek hallediyor.
Siz stres yapmayın ve biberon kullanmayın yeter. Ayrıca gümüş kapak ve organik meme ucu kremlerinden mutlaka alınız.

Bana dimdik oturup emzirmek çok zor gelmişti. Beceremiyordum,ister istemez bebeğin üstüne eğiliyordum. Herkes de ısrarla dik dur diye uyariyordu beni. Emzirme yastigiyla denedim o da hiç olmadı,sevemedim. En son en rahat olacağım pozisyonu tesadüfen buldum. Ayaklarımı düz uzatabilecegim bir yere oturuyorum ve bir bacağımı kendime doğru çekip o bacağımı bebeğe daha doğrusu koluma destek yapıyorum çok rahat oluyor. Bebek memeyle tam hizalaniyor ve kendisi rahatlıkla memeyi tutuyor. Dışarda falan emzirmek o pozisyona alıştığım için zor oluyor evet ama yenidogandaki o neresinden tutacağınızı bilemediginiz dönem geçince o da halloluyor. Çok geçici bir dönem ve çok normal bir süreç endişe etmeyin. Allah analı babalı büyütsün.

Ya sinir harbi yaşıyorum.. Emziremediğim için suçlu hissediyorum. Psikolojik olarak çok zorluyor. İlk çocuk, henüz 8 günlük. Sürekli sağdığım sütle takviye ediyorum. Şu an yazarken de ağliyorum mesela

Herkes için mi zor bu kadar bir ben mi beceremiyorum diye düşünüyorum

Merhaba güzel anne,
Bebeğiniz ile geçireceğiz güzel günler diliyorum. Ben Dilruba Demirezer'in videolarını izleyerek öğrendim. Gerisini zaten bir şekilde bebek hallediyor.
Siz stres yapmayın ve biberon kullanmayın yeter. Ayrıca gümüş kapak ve organik meme ucu kremlerinden mutlaka alınız.ww
İlgili tüm videqolaeı izledim. Yok beceremiyorum

Bana dimdik oturup emzirmek çok zor gelmişti. Beceremiyordum,ister istemez bebeğin üstüne eğiliyordum. Herkes de ısrarla dik dur diye uyariyordu beni. Emzirme yastigiyla denedim o da hiç olmadı,sevemedim. En son en rahat olacağım pozisyonu tesadüfen buldum. Ayaklarımı düz uzatabilecegim bir yere oturuyorum ve bir bacağımı kendime doğru çekip o bacağımı bebeğe daha doğrusu koluma destek yapıyorum çok rahat oluyor. Bebek memeyle tam hizalaniyor ve kendisi rahatlıkla memeyi tutuyor. Dışarda falan emzirmek o pozisyona alıştığım için zor oluyor evet ama yenidogandaki o neresinden tutacağınızı bilemediginiz dönem geçince o da halloluyor. Çok geçici bir dönem ve çok normal bir süreç endişe etmeyin. Allah analı babalı büyütsün.
Neler deniyorum.. Yok öğrenemedim.

Kizimda ilk gunler kafasi kaysa duzeltemiyordum, zamanla oluyor. Ben yan yatarak emzirmeyi kolay bulmustum boyun agrilarindan sonra..
Ikizlerim olunca tandem emzirmeyi ogrenmem gerekti emzirmedanismaniNihal'i tavsiye ederim Gazi Uni. Hastanesinde emzirme merkezinde calisiyor. Cok memnun kaldim, gunde 2 kez mama destegi ile ikizleri kolaylikla 26ay emzirdim :))

Kizimda ilk gunler kafasi kaysa duzeltemiyordum, zamanla oluyor. Ben yan yatarak emzirmeyi kolay bulmustum boyun agrilarindan sonra..
Ikizlerim olunca tandem emzirmeyi ogrenmem gerekti emzirmedanismaniNihal'i tavsiye ederim Gazi Uni. Hastanesinde emzirme merkezinde calisiyor. Cok memnun kaldim, gunde 2 kez mama destegi ile ikizleri kolaylikla 26ay emzirdim :))
Evet zaten onunla görüştük aslında. Sorun bende diye düşünüyorum artık.

Kucağınıza alarak emzirmek zorunda değilsinizki bi sakin olun
Bebeği yüzü size dönük yatırın, sırtına bir battaniye koyun arkaya yuvarlanmasın, sizde yüzünüz ona dönük yatın, sokun memenizi ağzına emsin
Yada hafif meyilli sırt üstü yatın, bebeği dümdüz üzerinize yüz üstü yatırın, sokun memeyi ağzına, kafası memede bacakları göbeğinizden aşağı doğru olacak yan değil
Yada kafası memenizde gövdesi koltuk altınızdan arkada olacak şekilde emzirin, çanta gibi koltuk altınıza alıp
Yada bebeği sırt üstü yatırın siz üzerine eğilin yukarıdan sokun memenizi ağzına, bu pozisyonda sütünüzde artar
Yani bir sürü yöntem var

ilk bebeğim ve bu video ile öğrendim, doğar doğmaz da emzirdim hemşireler şaşırmıştı. çok dikkatli izleyin, birçok arkadaşımda faydasını gördü, umarım sizin de işinize yarar.
sağlıkla büyütün ❤️

Sizin durumunuzu ben halen yaşıyorum, bebeğim on buçuk aylık. Halen çok eğilirim yapışırız. Ben de aynen sizin gibi bir arkadaş grubunda Allah aşkına sizler nasıl yaptınız diye sormuştum 🙃 herkes ne yöntemler gösterdi de ben beceremedim. Emzirme yastığı biraz işime yaradı, onu denediniz mi?
Eşim benimle çok eğlenir, Ayvalık tostu oldunuz iyice diye, bazı akşamlar öyle uyuya bile kalmışım
Yaşadığınız şey çok normal, hiç üzmeyin kendinizi, ben çok can sıktım gerek yokmuş , Allah sağlıkla sıhhatle büyütmek nasip etsin mis kokulu yavrunuzu.

İnce bir yastığın üzerine çocuğu yatırıp,yastığı dizime koyarak emziriyordum çocuğu. Emme pozisyonunda ama yastıkta oluyordu.

Ya sinir harbi yaşıyorum.. Emziremediğim için suçlu hissediyorum. Psikolojik olarak çok zorluyor. İlk çocuk, henüz 8 günlük. Sürekli sağdığım sütle takviye ediyorum. Şu an yazarken de ağliyorum mesela

Herkes için mi zor bu kadar bir ben mi beceremiyorum diye düşünüyorum
Üzülmeyin lütfen bende beceremedim ve kızım 3 aylık şuan emmiyor😞 maalesef bende biberon ile verdim sütümü ve bebeğim memeyi reddetti çok uğraştım ama dönmüyor da 🥲 biberon kullanmayın ve asla ve asla silikon uca bulaşmayın yeterli diye düşünüyorum bunun için bi emzirme eğitimi alabilirsiniz

Back