Emzirmeyi azaltarak kesen tecrübeli anneler

Brcbrcbrc84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
2.965
3.424
133
2 yaşından sonra emzirmeyi azaltarak kesen anneler tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ne gibi zorluklar yaşadınız bu süreçte?

Merhaba ben tam 28 aylık kestim gündüzleri bor şekilde oyalayıp emzirme aralarındaki süreyi uzattık önce baya bi memeye düşkündü oglum bu cocuk asla bırakmaz diyorduk.birkac gün gündüz azalttım 3 saatte bir 4 saatte bir geceleri istediğinde devam ettik bir süre sonra gündüz hic emmedi gece birkaç gün emdi sonra kendiliğinden gecede kalkmadı ve bıraktık.kolay gelsin size

Merhaba ben tam 28 aylık kestim gündüzleri bor şekilde oyalayıp emzirme aralarındaki süreyi uzattık önce baya bi memeye düşkündü oglum bu cocuk asla bırakmaz diyorduk.birkac gün gündüz azalttım 3 saatte bir 4 saatte bir geceleri istediğinde devam ettik bir süre sonra gündüz hic emmedi gece birkaç gün emdi sonra kendiliğinden gecede kalkmadı ve bıraktık.kolay gelsin size
Ne güzel inşallah bizimki de bu şekilde bırakır. Zor oldu mu süreç çok ağladı mı? 21 aylık ama 2 yaşında bıraktırmak istiyorum. Ne kadar sürede bıraktı? Bir de emerek uyuyor, siz bu süreçte emerek uyumasını nasıl bıraktırdınız?

Benimkide emerek uyuyordu yatağa yattık birlikte poposuna hafif hafif vurdum şarkılar açtım ninniler vs müzikle uyuduk.Inanirmisiniz o kadar memeye düşkün cocuk neredeyse hiç ağlamadı ama gündüz kafasını çok dağıttık ve emme süresi uzadıkça daha az ister oldu neredeyse saat başı gelirdi:) istediğinde gerekirse dışarı çıkarın emzirme aralarını uzatırken azaltarak bırakınca ağlamıyorlar sanırim haftasonuna denk getirdim eşimde evdeydi çok zorlanmadık değişik sevebileceği bir meyve vs de verebilirsiniz.Ilk günler gece istediğinde emzirdim hem bana da iyi oldu göğüslerimde agri vs olmadı az emzirdigim için süt üretimi de azaldı çok istediğinde annecim süt bitmiş bak dedim geldi baktı süt yok gibi birşey bıraktı.Gece de uyandığında sarıl bana oglum uyuyalım vs dedim sarıldık uyuduk.Bu süreç yaklaşık 1 hafta sürdü ama rahat geçti.Emzirmeyi bırakınca çok rahatladım ama:)

8nşalkah benimki de rahat bırakır, cok sevindim adınıza. Ben en çok uykuya geçerken direnir ağlar diye korkuyordum.

Back