• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirmek ve meme sarkması

PinkMermaid

👨‍👩‍👧‍👦
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
3.683
6.172
158
Merhabalar, benim de bir derdim var kızlar ! 9,5 aylık bebeğim var ve hala emziriyorum, kısmetse 2 yaşına kadar da emzirmeyi düşünüyorum ama gelin görün ki emzirmeden sonra memelerim sarkıyor hissediyorum ve aynaya bakınca bariz görüyorum da zaten.

Bu geçici bir durum mu merak ediyorum annelerden özellikle yorum bekliyorum.Henüz 2 yıllık evliyim ve hamile kalmadan önce, çok güzel dik göğüslerim vardı, göğüslerimin eskisi gibi olmamasından dolayı kendimi eskisi gibi çekici de bulmuyorum, cinsellikten de soğudum bu aralar.

Güya hergün soğuk suyla masaj yaparsan dikleşirmiş, bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bana saçma geliyor.Estetik yaptıranınız var mı bu sebepten, iz kalıyor diye okudum bir plastik cerrahın yazısından ?

küçük meme candır her daim diri :D
espri bir yana günümüzde teknoloji de tıp da çok ilerledi. sen evladını güzel güzel emzir. memeden kestiğinde muhakkak bir hal çaresi bulunur..
soğuk kompres dikleştiriyorsa bile emzirirken yapma.

biraz gerilmişsiniz ama daha erken

zaten şimdi süt bezleri aktif eskisi ile aynı boyda ve şekilde olması olağan değil

benimki 30 ay emdi

emzirmeyi bıraktıktan bir yıl sonra toparlamıştı

emzirme bitince spor da yaparsanız düzelirler

Ben dikleştirme yapmadım direk büyütme yaptım. İzsiz ameliyat yoktur elbette iz olacak, ama izler zamanla azalacak. Dikleştirme de iz biraz daha fazla ama doktorun yöntemine göre değişir.
Ama bi emzirmeniz bittikten sonra duruma bakın, spor falan deneyin önce. Baktınız olmuyor, çok rahatsızsınız. Gider ameliyat olursunuz

Sarkma emzirmeyle alakalı değil bence. Üstelik göğüslerin şuan süt dolu haliyle sarkabilir dolu oldukları için :) Kalıcı olduğunu sanmıyorum

küçük meme candır her daim diri :KK70:
espri bir yana günümüzde teknoloji de tıp da çok ilerledi. sen evladını güzel güzel emzir. memeden kestiğinde muhakkak bir hal çaresi bulunur..
soğuk kompres dikleştiriyorsa bile emzirirken yapma.
Benim memeler de çok büyük değildi , 80’di bedenim, sütler dolunca 85-90 civarı birşey oldular . Bilemiyorum moralim bozuk. Emzirmek de çok güzel bir duygu bırakmak da istemem.
biraz gerilmişsiniz ama daha erken

zaten şimdi süt bezleri aktif eskisi ile aynı boyda ve şekilde olması olağan değil

benimki 30 ay emdi

emzirmeyi bıraktıktan bir yıl sonra toparlamıştı

emzirme bitince spor da yaparsanız düzelirler
Ne güzel uzun emzirebilmişsiniz. Sarkma olayı emzirmeden sonra sizde de olmuş muydu? Sütler dolunca dikleşiyor yine ama sonra aynı. Toparlanması için neler yaptınız ? Krem vs ? Doğum öncesi kiloma dönmeme 3 kg kaldı zaten, spor şart.
Sarkma olayları genetiktir emzirmenin etkisi yok.Yani bende olmadı.
Şahsen annem 50 yaşında memeleri hala diri, bilemedim.

Benim memeler de çok büyük değildi , 80’di bedenim, sütler dolunca 85-90 civarı birşey oldular . Bilemiyorum moralim bozuk. Emzirmek de çok güzel bir duygu bırakmak da istemem.

Ne güzel uzun emzirebilmişsiniz. Sarkma olayı emzirmeden sonra sizde de olmuş muydu? Sütler dolunca dikleşiyor yine ama sonra aynı. Toparlanması için neler yaptınız ? Krem vs ? Doğum öncesi kiloma dönmeme 3 kg kaldı zaten, spor şart.

Şahsen annem 50 yaşında memeleri hala diri, bilemedim.
Tamam işte annenize benziyorsanız sizinkide onun gibi olur.Ben üç çocuk emzirdim.Oğlum 21 ay gece gündüz full emdi yine sarkmadı.İnşallah sizinkide sarkmaz :KK66:

emzirmenin etkisi yok bence, en azından ilk çocukta yok, çok kilo alıp verdiysen onla alakalı olabilir, ya da göz yanılması olabilir, sütle dolunca silikon takılmış gibi oluyordur haliyle:KK53:

PinkMermaid PinkMermaid bende de var aynı düşünceler asla kızıma kıyamıyorum 18 aylık şuan ve 2 yaşına kadar emzirmek hedefim dişlerini tamamlasın diye düşünüyorum.
bir yandan eskiden 80 beden olan göğüslerim 70 filan oldu herlde :)) sarkma da oldu baya ama işe geldiğimde bile biraz kendi haline kalınca farkediyor dikleşiyor. emzirme bitince biraz toparlanır ama eskisi gibi olacağını düşünmüyorum.
ekleme: ama ben hamile kalmadan önceki halime göre 8 kilo eksideyim küçülme ondan da olabilir bilemedim.

Tamam işte annenize benziyorsanız sizinkide onun gibi olur.Ben üç çocuk emzirdim.Oğlum 21 ay gece gündüz full emdi yine sarkmadı.İnşallah sizinkide sarkmaz :KK66:
Maşallaaaaaah inşallah sarkmaz, peki emzirmeden sonra süt boşalınca bi yumuşaklık hissetmediniz mi memenizde ? Bunun için bişey yaptınız mı ?

Maşallaaaaaah inşallah sarkmaz, peki emzirmeden sonra süt boşalınca bi yumuşaklık hissetmediniz mi memenizde ? Bunun için bişey yaptınız mı ?
Ben emzirmeyi kesince diyet yaptım yaklaşık 16 kilo verdim göğüslerimin içindeki doku gitti öyle üzüldüm ki resmen pörsüdü eşim üzülme toplayacak onlar dedi inşallah dedim hiç bir şey yapmadım oğlum 28 aylık şimdi göğüs lerim harbiden toplandı eski formuna döndü.Bekarkenki bedenine ve şekline döndü.Öyle kalsaydı çok üzülürdüm ama ilk iki çocuğumda öyle bir olay olmadı.Zaten zayıftım sanırım o yüzden.Sizinde bir şey olmaz merak etmeyin.

PinkMermaid PinkMermaid bende de var aynı düşünceler asla kızıma kıyamıyorum 18 aylık şuan ve 2 yaşına kadar emzirmek hedefim dişlerini tamamlasın diye düşünüyorum.
bir yandan eskiden 80 beden olan göğüslerim 70 filan oldu herlde :)) sarkma da oldu baya ama işe geldiğimde bile biraz kendi haline kalınca farkediyor dikleşiyor. emzirme bitince biraz toparlanır ama eskisi gibi olacağını düşünmüyorum.
Seni çok iyi anlıyorum. Zaten doğumdan önceki halime dönmem ütopik olur, illa bir fark olacak ama en azından ciddi bir sarkma olmasın moral bozmayanından. Meme başındaki renk bile değişiyor hamileyken , benim pembeyken, daha koyu bişey oldu açık kahveye bakan. Bazen de diyorum ki boşver PinkMermaid PinkMermaid senin yerinde olmak isteyen milyonlarca kadın var hamile kalamayan, çocuk hasretiyle yanıp tutuşan...Gülü seven dikenlerine katlanır, analık böyle birşey belki de, fedakarlık...Güzelliğinden ödünler vermek...

benim cok fena sarkti cok uzucu bi durum gercekten. simdilik operasyonda dusunmuyorum ilerde olursa ikinci bebekten sonra dusunebilirim. psikolojisini cok etkiliyo insanin

emzirmenin etkisi yok bence, en azından ilk çocukta yok, çok kilo alıp verdiysen onla alakalı olabilir, ya da göz yanılması olabilir, sütle dolunca silikon takılmış gibi oluyordur haliyle:KK53:
Olabilir canım haklısın , süt dolunca taş gibi oluyor füze gibi :halay:

Ben emzirmeyi kesince diyet yaptım yaklaşık 16 kilo verdim göğüslerimin içindeki doku gitti öyle üzüldüm ki resmen pörsüdü eşim üzülme toplayacak onlar dedi inşallah dedim hiç bir şey yapmadım oğlum 28 aylık şimdi göğüs lerim harbiden toplandı eski formuna döndü.Bekarkenki bedenine ve şekline döndü.Öyle kalsaydı çok üzülürdüm ama ilk iki çocuğumda öyle bir olay olmadı.Zaten zayıftım sanırım o yüzden.Sizinde bir şey olmaz merak etmeyin.
Ben de 16 kiloyla doğuma girdim. Şu an 3 kilo fazlam kaldı, diyet hiç yapmadım ama yediklerime dikkat ediyorum. İnşallah dediğin gibi olur, toparlar.

benim cok fena sarkti cok uzucu bi durum gercekten. simdilik operasyonda dusunmuyorum ilerde olursa ikinci bebekten sonra dusunebilirim. psikolojisini cok etkiliyo insanin
Soğuk suyla masaj yapma sence mantıklı mı ? Bişeyler yapıyor musun düzelmesi için ?

Seni çok iyi anlıyorum. Zaten doğumdan önceki halime dönmem ütopik olur, illa bir fark olacak ama en azından ciddi bir sarkma olmasın moral bozmayanından. Meme başındaki renk bile değişiyor hamileyken , benim pembeyken, daha koyu bişey oldu açık kahveye bakan. Bazen de diyorum ki boşver PinkMermaid PinkMermaid senin yerinde olmak isteyen milyonlarca kadın var hamile kalamayan, çocuk hasretiyle yanıp tutuşan...Gülü seven dikenlerine katlanır, analık böyle birşey belki de, fedakarlık...Güzelliğinden ödünler vermek...
aynen öyle düşünüyorum :)) karnımda biraz çatlak kaldı krem bile sürmüyorum seviyorum bende bıraktığı her izi ve öyle bikini giymeye devam ediyorum mesela :))
cinsel yönden soğuma arada olur ama bunlara bağlama bence..eşinle ikinizin evladının izleri onlar :KK200:

Back