Bebeğim iki aylık. ilk ay iyi kötü emzirip mamada verdim sütüm az diye. ikinci ayda ise memeyi bocalayınca sağıp biberonla vermeye başladım.hiç mama vermiyorum. denedim bazen alıyor mememi şaşırıyorum.ama tembellik yapıp uğraşmıyorum emsin diye.sadece bocaladı benimde sağma işi ne kadar yediğini gördüğüm için daha mantığıma yatar geldi. ha emmiş ha biberon diyorum. birazda korkuyorum ya sütüm azalırsa... oooooooooooof ne yapsam uğraşsammı aynı kapıyamı çıkar... günde 700ml alıyorum ortalama. hepsini götürüyor 100 er 100 er. 2 aylık bebeğe çokmu sizce...:
bence emzir.tembellik yapmak ne demek.canım annesin sen.emmezse sütün gelmezki .allah korusun.bebeğim çok zayıf doğdu kendini toparlasın diye gece gündüz saat başı emzirdim.3 aylık allah bağışlasın toparladı maşallah.doktorlar bile kızdı kendini harab etme diye.ama sakın ha canım emzir.bundan üşenirmi insan.dünyanın en güzel şeyi.
ay olurmu öyle şey canım yaa.. Sütün varsa emzir emin ol daha fazla emiyor çocuk memeden. Pompa 100 sağıyorsa o en az 150 emiyor. Üşenecek bişe yok ki bunda bebeğin alıyorsa memeyi bırak pompayı falan. Asıl ondan üşenmen gerekir sürekli biberon sterilliycen sağcan al bebişini kucağına koklaya koklaya emsin. Keyfini çıkarmaya bak..
sağma yöntemiyle bi müddet sonra azalır veya tamamen kesilir süt..
çünkü bebeğin emmesi, tükürük salgısı ile göğsünün uyarılması , pompayla kesinlikle aynı olamaz...
miktar hesaplamayı falan bırak bence cnm...dilediği kadar emsin yavru..robot mu bunlar saatle cc ile besliyoruz ? ağladıkça emzir en güzeli :)
tabiki de emzirmek en güzeli hem bebek ve anne inanılmaz bir deneyim kızım 9 aylık hala emziriyorum saatlerce hic üşenmeden bu nimetten mahrum edemeyiz meleklerimizi ben zorunlu kaldığımda kullandım daha uğraştırıcı bence hemde hijyen seviyesi düşüyor bırak cc ye takılma o bilir zaten emiceğini benim kızım memede uyur hala doyunca bırakır böyle muhtesem bi duygudan mahrum bırakma derim..anne bebek arasındaki bağ içinde cok önemli zaten emzirmek...