Emzirmeden önce(hamileyken) göğüslere krem kullanılmalı mı?

gazili07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
65
8
48
Merhaba arkadaşlar. ben 34+2 haftalık hamileyim. acaba doğumdan önce emzirmeye hazırlık amaçlı göğüs kremi kullanılmalı mı? siz kullandınız mı? tavsiye edebileceğiniz ürünler var mı? ve ne kadar kala başlamalı bu kreme?

ben doğumdan 1 ay önce kullanmıştım. lansınoh un . bir de ayva çekirdeklerini bir bardağa koyup üzerini geçinceye kadar su komuştum. o jöle haline gelmişti. krem gibi sürmüştüm işe yaramıştı

Canım mutlaka, sabırla kullan derim. Günde iki kere, bir sabah, bir akşam. Çünkü meme başları, hamilelikte büyümeye başlıyor, dolayısıyla fark edilmeyen ufak çatlaklar olabiliyor. Bebek doğunca, emmeye başlayınca da çatlaklar artıyor, su yüzüne çıkıyor. Ben doğumdan nerdeyse 5 hafta önce başladım. Kesinlikle meme başı sorunu yaşamadım. L*N*İ*O* krem kullandım, bebeğim 17 günlük hala da kullanıyorum. Yalnız sürerken meme başını çok fazla uyarmamaya dikkat et. Hayırlı, sağlıklı doğum dilerim...

bu kremi eczaneden mi almalıyım. genelde ebebek mağazasından alıyorum. var mıdır orada ya da başka marka kullansam fark eder mi?

ben internetten almıştım ama bebek magazalarında satılıyor hep.baska markalar nasıldır bilmiyorum ama bu kremi temizlemeye gerek yok bebegi emzirmeden önce. ismi görünmüyor sanırm * L an si noh * kremin adı

ben hastane çantama kuru soğan ve bıçak koymuştum
doğumdan sonra bebek emmeden soğanı ikiye bölüp suyunu sıka sıka göğüs uçlarıma sürdüler
çatlağım yok denecek kadar az oldu
bebek için de ilk antibiyotik oldu emince
şiddetle tavsiye ederim
doğumdan sonraki birkaç gün bunu tekrarladık
doktorun verdiği kreme de devam ettim tabi
ama soğan olmasaydı ve de yara olsaydı nasıl emzirirdim bilmiyorum
sabrım yok çünkü

ben hiçbirşey kullanmadım. dogumdan 3 gun sonra gogus uclarım yara oldu. emzirirken agrıdan cıglıklar atıyordum. cok cektm yani..
10 gunden fazla surdu yara hali.

soğan bebeğe zarar vermez mi?

soğan zararlı bile olsa, doğal olduğu için, kremden daha az zararlıdır diye düşünüyorum
bizim bebeğe bişey olmadı
hem de doktorum da gördü soğanı
o da biliyor milletin soğan sürdüğünü
"sen sür, ama ben yine de krem yazıcam, kullanırsın" dedi

yine de sen bilirsin tabi, kimse sorumluluk almak istemez

ben çevremde öyle şeyler duydum ki, kanlı kanlı emzirenler
öyle olmaktansa bi daha doğum yapsam yine soğan götürürüm

bu arada, her türlü yaraya ve kanamaya rağmen emzirenleri yürekten kutluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…