Emzirmeden dolayı deforme olmaması için göğüslerin bakımı

1BukeT

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2006
1.453
28
[B]Çatlakları engellemek için:

# Emzirirken iyi yerleşmek ve bebeğin memenin etrafındaki kahverengi halkayı tümüyle ağzına alıp emzirim boyunca ağzında tutması sağlanmalıdır.
# Uzun süreli emzirimlerden sakınmalıdır. İlk günlerde 24 saatte ortalama 6 ila 8 defa, kısa sürelerle emzirmek daha doğrudur.
# Emzirmelerde temizlik kurallarına dikkat gereklidir. Göğüslere değen her şeyin temiz olması çok önemlidir. Göğüsler için normal gündelik temizlik kafidir.
# Sutyen pamuklu kumaştan olmalıdır. Sentetik kumaşlar çatlakların oluşmasına yol açar.
# Soğuk almamaya özen gösterilmelidir. Emzirirken yeterli şekilde örtünülmeli ve giyinilmelidir.
[/B]

buna bir madde de ben eklemek istiyorum ki bu madde hem annenin göğüs ucu yara olmasın diye hemde bebeğin ağzının içinde pamukçuk olmasın diye...
her emzirmeden önce göğüs ucu karbonatlı suya batırılmış bir pamukla silinmeli...bunu ben 11 ay boyunca yapmıştım ve ne bebeğimin ağzında pamukçuk çıktı nede göğüs uçlarım yara oldu...betün emziren annelere tavsiye ederim...
sevgiler...

iyi günler arkadaşlar ben ağustos annesi olucam umarım.
eczanelerde satılan göğüs ucu silme mendillerinden almayı düşünüyorum birde krem almalımıyım sizce önerileriniz için şimdiden tşk

sağsalim gelir inşallah ALLAH kolay doğup nasip etsin...

alabilirsiniz ama bence o kadar da gerekli bişey değil,

ben her emzirmeden önce pamuğu suya bandırıp göğsümün uçunu iyice silerdim,

krem ise bildiğimiz bepanthene bana gerekmedi ama o meme çatlakları için iyidir hemde pişik için yani hem ucuz hemde bisürü faydası var :)

X