Emzirme...

audrey2016

" oğlum ,eşim herseyim... "
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
1.127
634
648
Arkadaslar ne olur yardım edın 2 ay once doğum yaptım yuksek tansıyondan dolayı 36 hastalık doğdu bebegım doğdugunda kuvoze koydular emme refleksı gelısmedıgı ıcın gunlerce sagarak bıberonla doyurdum sarılıgı yuksek oldugu ıcın almadıgı zaman hıc zorlamadan sagarak vermeye devam ettım 1 ay boyunca boyle gectı ılk baslarda el pompasıyla cekıyordum bu sure ıcınde sureklı gogsumu vermeye calıstım ama ılk basta bıberona alıstıgı ıcın hıc bırsekılde almadı ac bıraktım agladı yıne almadı bı muddet sonra el pompasına sut gelmemeye baslayınca sut sagma makınesı aldık ama oğlumun sut ıhtıyacı arttıkca daha emmedıgı ıcın mı muddet sonra sutum gerı gıtmeye basladı makınenın en son ayarında bıle gelmıyor artık toplasan 10cc anca gelıyordur ıkı gogsumden kayınvalıdem sureklı emzır emzır cok bunaldım anlatamam ben ıstemıyorum sankı sut vermeyı ne zaman gogsumu versem ya 2-3 dk emıyor aglamaya baslıyor yada hıc emmıyor ınanın denemek ıcın aglata aglata emzırmeye calıstım yemın ederım kan ter ıcınde kaldım catlayasıya agladı almadı yıne mama verıyorum artık ıcım nasıl acıyor anlatamam sıze bende mama vermek ıstemıyorum tek cocugum var belkı tansoyondan baska olmayacak bagısıklık sıstemı gucsuz buyuyecek neden sut vermeyeyım ama gogsum kanıyor yıne sut yok bırde sureklı emzır emzır sen aglayınca pes edıyorsun cocuk senı yenıyo laflarına cumlelerıne delırıyorum gecen kayınvalıdem gozuyle gordu 15-20 dk ınat ettım yıne gelmedı makıneye bebegım daha cok kucuk basına boyle bırsey gelmıs olan arkadaslar boyle bırsey nasıl atlatılır nasıl sutum eskısı gıbı gelır bırsey soyleyın cok uzuluyorum bebegıme onerılerınızı beklıyorum...

canım kıyamam öncelikle geçmiş olsun malesef bebek emmediğinde süt de gelmiyor yada çok azalıyor o makinelerde ayrı dert canımdan can koparıyordu süt arttırıcı bitki çaylarını dene bebğinde biranönce toparlanır umarım .bu kadar ağır olarak yaşamadım ben ama görümcemden biliyorum kızı 7 aylık doğdu ve inanırmısın bebeğin damakları yoktu bırak emmeyi sağabildiği kadar sağıp şırınga ile içiriyordu sonra tamamen sütü kesildi bu sefer mecburen keçi sütü ve hazır mamalara başladı ama çokkk şükür harika bir kız oldu çıktı şimdi allah sabır versin

Canım gecmis olsun. İnsallah bebisin öğrenir ve sever emmeyi. Kayınvalidene kızma canım ne yazık ki dogru söylüyor. Ağlasa da başka türlü alışması mümkün degil ama özellikle birsey belirtmek isterim. 2 oglum var. Büyüğü 2 yasına kadar emdi. Küçüğü 18 aylık, hala emıyor. Ama valla ben su anne sütunun faydaları, bağışıklık sistemi güçlendiriyor filan cokta inanmıyorum artık, eskidenmis o. Simdi ne kadar korusakta hormonlar, mikroplar vs cocuklarımız hep hasta, grip vs. Hastanelerde boş yer yok inan. Olmazsa da uzup bitirme kendini arkadasım. İki çocuğunu da severek, cok ugrasarak emzirmis bir annenin son fikri bu..

selamlar arkadaşım,

bebişiniz hayırlı olsun. sağlıkla sıhhatle analı babalı büyüsün.

yaşadıklarınızın ayyynısını birebir yaşadım. bebeğim 35+6 da doğdu. emme refleksi yoktu, ememiyordu, ağzını bile açamıyordu. ben de çok direndim, aç kaldı sarılık olmasın diye mamaya başladım ama yine de sarılıktan hastanede yattık. her emzirmede 25-30 dakika uğraşıyordum. o ağlıyordu, ben ağlıyordum, terliyordum. memelerimin sızısından yatamıyordum geceleri ama sonunda başardım.
o dönemde bana gelip te salak saçma "neden mama veriyorsun, neden emzir miyorsun?"diyen anlayışsız insanlar yüzünden çok ağladım.

öncelikle rahat olun. benim eşim hiç anne sütü emememiş ama maşallah aslan gibidir. öksürmez bile :) tabi ki anne sütü çok önemli ama sütünüz yoksa çocuğu aç bırakmak daha tehlikeli değil mi? siz emzirmeye devam edin ama mamayı da bırakmayın bence. hem o mamalarda çöplükte üretilmiyor sonuçta bilim insanları ince eleyip sık dokuyorlardır. içimiz rahat olabilir bence.

ben yan yatarak başardım emzirmeyi. 18.günde becerdik sonunda, siz bir yanınıza yatın mesela sola yattınız sol meme hizasına da bebişi koyun ağzı meme başınıza gelecek şekilde daha kolay alacaktır. gerçi 2 aylık olmuş ama denemeye değer bence.

sütüm azaldı diye kesmeyin süt sağmayı, emzirmeyi. "sütüm tatile gitti" deyin dereotu, humana çayı, malt içeceği ve su ile kendinizi toparlamaya çalışın.

stres yapmayın. kaynananız sizden çok istemez yavrunuzu emzirmeyi. kulaklarınızı tıkayın ve emzirin. doymazsa mama ile tamamlayın ama emzirin, vazgeçmeyin.

güle güle büyütün. sevgiler.

Çok fazla hırs yapıyorsun. Emzirme anne sütü mevzusunu bu kadar taktığın müddetçe sütün artmaz. Sen zaten olan sütünü sağıp veriyorsan vicdanın rahat olmalı. Bağışıklık sistemi zayıf olacağını nereden biliyorsun, bu kanılara varıp hayatını kendine zehir etme. Kendini sıkma bebeğini emzirdikten sonra kalan sütü pompayla çek, göreceksin artacak bol sıvı al. Ve kafandan olumsuz düşünceleri sil...

benm oğlum 9. aya kadar emdi sonrasında da sütüm kesildi mama verdim
yapacak birşey yoktu en azından 9 ay emzirebildim
emiyorsa bebeğiniz emdikten sonrada sağın sütünüzün gelmesine yardımcı olacaktır
ve süt yapıcı şeyler yemeye bakın inş bebeğiniz emmeye devam eder sütünüzde bolca gelir...

Canım öncelikle geçmiş olsun anne sütü çok önemli bu tartışılmaz bile hele de şimdilerde
aldığımız hiçbir gıda doğal değilken ama sen kendine stres yapmışsın bu bence daha kötü
ben kızım 3 aylıkken bir kaza geçirdik bundan dolayı sütüm kesildi emziremedim bende anne
kızıma anne sütü vermeyi çok istedim olmadı canım kısmet değilmiş dedim hastalık konusuna gelince
kızım sadece 1 kere antibiyotik kullandı şu ana kadar (kızım 6 yaşında) ben ek gıdaya başladığımda
güvendiğim kasaptan hergün et alıp etsuyuyla yapmıştım çorbalarını sende elinden geleni yap ama
olmuyorsa da bu kadar takma derim.

Amın canım cok tesekkur edıyorum ınsallah dedıgın gıbı olur .

Doktorum 2 aylıkken emmeye baslayan bebekler var dedı ama bıberona alıstıgından mıdır nedır bılmıyorum gogsumu verıyorum 5-10 sanıye sonra emerken bacaklarını cekerek aglamaya baslıyor gogsumu hemen bırakmıyor ama emmekte ıstemıyor sureklı pıspıslayarak hoplatarak vermeye calısıyorum

Doktorum 2 aylıkken emmeye baslayan bebekler var dedı ama bıberona alıstıgından mıdır nedır bılmıyorum gogsumu verıyorum 5-10 sanıye sonra emerken bacaklarını cekerek aglamaya baslıyor gogsumu hemen bırakmıyor ama emmekte ıstemıyor sureklı pıspıslayarak hoplatarak vermeye calısıyorum.

Amin canım cumlemızınkını bagıslasın Allah ım
bızde maalesef sarılıktan hastanede yattık cok zordu anlatamam neden mama verıyorsun mevzusuna gelınce gozumden yas dınmıyor desem yalan olmaz 1 değıl 2 değıl 3 degıl ınsanın sınır sıstemı bozuluyor halıyle soyledıgın gıbı emmıyor dıye acta bıraktım sesı kısılana kadar aglattım ıcım acıya acıya denedım ama tam doyacak kadar emmıyor emmıyor emmıyor tovbe dedım oldureyım mı kucucuk bebegı gogsumu almıyor dıye mecburen ıstemedende olsa verıyorum mamayı, soyledıklerın ıcın cok tesekkur ederım sende gule gule buyut bebegını ...

Takmıyordum. Ama etraftan o kadar cok baskı laf duyuyorum kı ınat et mama verme essek gıbı alcak ac bırak pes etme nasıl sıkıldıgımı anlatamam sana ınsan bı muddet sonra ben yeterı kadar ugrasmıyorum demekkı emzırmek ıcın dıye dusunmeye baslıyor,emmedıgı ıcın makıneyede gelmıyor artık 10cc anca emse gelecek o kadar emmemesıne ragmen emdıgı zaman bakıyorum gogsumden sut gelıyor.Şişman zayıf meselesını ınan takıyorum kafama saglıklı olsun yeter kı soyledıklerını dıkkate alacagım cok tesekkur ederım.

Insallah yavas yavas alıstırmaya calısıyorum canım

Bu kadar baskı hıısetmesem şu sucluluk duygusunu ustumden atabılsem sutum gelecek belkıde ama hergun duyunca ınsanın sınırlerı bozuluyor kafasına takıyor bende cok ıstıyorum anne sutu vermeyı neden vermek ıstemeyeyım hangı anne ıstemez

Gecen aksam kayınvalıdemın yanında pompayla sut sagıyordum gelmedıgını gorunce (sol gogsumden daha az gelıyor) yağlanma yapmıs olabılır sagarak acılır dedı yanı bu sut damarlarının tıkandıgı anlamınamı gelıyor yada boyle bırsey olabılır mı sankı gogsumden sut cıkacakta cıkamıyormus gıbı bır hıs var gıbı sut damarlarım tıkandıysa sıcak su torbası fılan ıse yarar mı?
Eskıden sutyenı cıkardıgım anda akardı resmen sımdı nıye boyle oldum ben ...

Büyük olasılık süt damarların tıkanmıştır kızarıklık var mı sertleşen yerlerde ? Tıknmışsa süt sıtması yapar cnm feci bir şekilde aman dikkat et ben çok fena olmuştum sıcak duşun altında göğüsünde sütün toplandığı sert yeri mesaj yapa yapa dağıtmaya çalış biranda olmuyo hergün sıcak duşa girebilirsen çok iyi olur. Doktor sıcak olmaz buz torbası koy dedi ama ben sıcak duşta hallettim.

Süt olayına gelince herşey morale ve dinlenmeye bağlı ama fizyolojikde olmuyorsa olmuyordur benimde 1,5 aylık kızım var 4 kilo doğdu ama ikinci hafta yarım kilodan fazla kaybetti meğersem sütüm azmış yetmiyormuş açlıktan mış uykusuzluğu ağlamaları mamaya başlayacaksın dedi doktor hem emecek hem mama alacak dedi ilk başlarda içim acıyodu iki haftalık çocuk mama yiyordu ama şimdi çok şükür diyorum sağlığında sorun yok kusursuz noksansız bize geldiler mama alabilecek gücüm var çok şükür anne sütünün değerine yakın çok iyi mamalar var şimdi kızım toparlandı ve her mamadan sonra gülücükler saçıyoki dünyalara bedel oluyor :) azda olsa sütüm gelio antibiyotik niyetine bi kaç damla alsa bile kardır . Önemli olan bence tamm anne sütü iyidir mükemmeldir ama daha önemlisi bebeğin her ağladığında her sıkıntısında bağrına kollarına alan annesinin olması kendini güvende hissedebilmesi gerisi yalan zaman teknoloji çağı Rabbim dermansız dert vermesin gerisi olur yeter ki bebişlerimiz ve anneler iyi sağlıklı olsun sevgiler

Canim herseyden once moral. Kim ne derse desin rmtakma hatta tersle. Onun anneai sensin neyle besleyecegine sen karar vereceksin. Azda olsa anne sutu alsa bile kafi mama vermekte sikinti gormuyorum sahsen. Cesitli nedenlerden dolayi emziremeywn anneler var onlar mecbur mama veriyor ya onlar gibi olsa hic veremesen sutunu? En azindandan boyle dusunup olumlu olmaya calis. Kiyamam yipratma kendini hirs yapacal bi durumda yok.

Benim oglum iki bucuk aylik dogumdan 1 gun sonra mama vermek zorunda kaldim. Emzirmeyi bilmiyordum panik yaptim emmiyor sandim mamaya basladim. Benim kayinvalidemde sitin yok dedi cocuk cok araniyor ac dedi doymuyor emdikten sonra mama yap dedi ve her sıkismada mama verdim uyandiramadim mama verdim sinirlendim mama verdim doktor bile sorunca niye mama diye kizdim. Sonuc oglum emmek istiyor ama biberon ariyor memeden cekmek istemiyor. Benimde sutum azalmak uzere ama arttirip sagip vermek istiyorum kesinlikle sorun haline getirmiyorum. Surda ek gidaya gecmemize az kaldi ona saglikli yiyecekler hazirlayacagim.
Ve hep gozlerinin icine bakarak sevecegim. Onlarin sevgiye ihtiyaci var mutlu bebekler olurlar insallah. :)

Canim Allah yar ve yardimcin olsun emzrme donemi annenin en zor donemi ama şöyle bir gercek var stres sutu kacirir ben biseye kizip aglasam annem yalvariyodu sakin ol kixim olur diye kardesimde stresten sutu gelmemis morali yuksek tut bebeginle konus duygusal bag kur gozlerinin icine bak tadini cikarmya basladiginda hersey duzelcek Allah sabir ve guc versin bebegini saglikla buyut..

Cok guzel anlatmissiniz. Bir kadin 6 ay bile ara verse emzirdiginde yada dogru sekilde sagdiginda sutu geri gelir. Sutun gelmesi icin bol sivi bol sagim yeterlidir. Sutun tek bir dusmani var stres ve negatif duygular. Sut hormon isidir. Stres hormon dengenizi alt ust eder. Mamayla destekleyin emzirmekten vazgecmeyin.

Ah şu kaynanalar!!
Benden çok çeken yoktur kaynana konusunda canım inan ki.
Ben zamanla onu duymamayı öğrendim. Dile kolay tam 7 senedir aynı evde yaşıyoruz(mecburen)
5 yaşında bir kızım ve iki aylık bir oğlum var.
Kızım sadece 4 ay emebildi ve ben de çok üzülmüştüm mama verdiğim için. Fakat arkadaşların da dediği gibi şimdi piyasada eskiden olmayan bir çok yenilik mevcut. Son teknolojide üretiliyor mamalar. İçin rahat olsun. Benim de sütüm sıkıntıdan kesilmişti. Moral çok önemli. Doktorum; tak bir komedi filmi, bol kahkaha at bak sütün nasıl artacak derdi :) yani o derece etkili ruh halimiz süt üretiminde. Sen şimdi öncelikle bi sakin ol. Kaynanana kulak tıka. Bebeğine odaklan. O senin canın. Bir tanen. Kokla. Öp. Onunla oyunlar oyna. Süt konusunu at kafandan. Bu arada beslenmene çook dikkat et. "uykuda olan sütlerimi uyandırmam gerek" de kendi kendine. Bol su iç. Kefir, boza, ayran, taze sıkılmış meyve suyu, rezene+anason çayı, ıhlamur iç. Bulgur pilavı bol yeşil salata, canın tatlı isteyince tahin helvası, tavuk göğsü gibi sütlü tatlılar ye. Et yiyeceksen biftek ye mutlaka. Haftada iki kez somon balığı tüket. Ve bekle. Ne kadar zamandır deniyosun bebeğini emzirmeyi ki? Pes etme. Uykuluyken emzirmeye çalış. Karanlık yada hafif loş bir ortamda fön makinesi sesi ile emzirmeyi dene bir de.. Niye karamsarsın? Güç senin içinde saklı. Annesin sen. Unutma. İçgüdülerinin sesini dinle. Olacak emin ol. Olmazsa da olmasın. Senin canından değerli mi? Psikolojikman çökmüş sağlıksız bir haldeyken evladına nasıl bakacaksın? Haksızlık olmaz mı bu ona? Bence kafanı ferahlat. Sakin ol. Dene. Ve eğer olmazsa da mamaya devam et. Bir damlada olsa sütünü alsa evladın gene de koruru onu hastalıklardan.
Sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…