- 10 Ekim 2009
- 1.127
- 634
- 648
- Konu Sahibi audrey2016
-
canım kıyamam öncelikle geçmiş olsunmalesef bebek emmediğinde süt de gelmiyor yada çok azalıyor o makinelerde ayrı dert canımdan can koparıyordu süt arttırıcı bitki çaylarını dene bebğinde biranönce toparlanır umarım .bu kadar ağır olarak yaşamadım ben ama görümcemden biliyorum kızı 7 aylık doğdu ve inanırmısın bebeğin damakları yoktu bırak emmeyi sağabildiği kadar sağıp şırınga ile içiriyordu sonra tamamen sütü kesildi bu sefer mecburen keçi sütü ve hazır mamalara başladı ama çokkk şükür harika bir kız oldu çıktı şimdi allah sabır versin
Canım gecmis olsun. İnsallah bebisin öğrenir ve sever emmeyi. Kayınvalidene kızma canım ne yazık ki dogru söylüyor. Ağlasa da başka türlü alışması mümkün degil ama özellikle birsey belirtmek isterim. 2 oglum var. Büyüğü 2 yasına kadar emdi. Küçüğü 18 aylık, hala emıyor. Ama valla ben su anne sütunun faydaları, bağışıklık sistemi güçlendiriyor filan cokta inanmıyorum artık, eskidenmis o. Simdi ne kadar korusakta hormonlar, mikroplar vs cocuklarımız hep hasta, grip vs. Hastanelerde boş yer yok inan. Olmazsa da uzup bitirme kendini arkadasım. İki çocuğunu da severek, cok ugrasarak emzirmis bir annenin son fikri bu..
Canım gecmis olsun. İnsallah bebisin öğrenir ve sever emmeyi. Kayınvalidene kızma canım ne yazık ki dogru söylüyor. Ağlasa da başka türlü alışması mümkün degil ama özellikle birsey belirtmek isterim. 2 oglum var. Büyüğü 2 yasına kadar emdi. Küçüğü 18 aylık, hala emıyor. Ama valla ben su anne sütunun faydaları, bağışıklık sistemi güçlendiriyor filan cokta inanmıyorum artık, eskidenmis o. Simdi ne kadar korusakta hormonlar, mikroplar vs cocuklarımız hep hasta, grip vs. Hastanelerde boş yer yok inan. Olmazsa da uzup bitirme kendini arkadasım. İki çocuğunu da severek, cok ugrasarak emzirmis bir annenin son fikri bu..
selamlar arkadaşım,
bebişiniz hayırlı olsun. sağlıkla sıhhatle analı babalı büyüsün.
yaşadıklarınızın ayyynısını birebir yaşadım. bebeğim 35+6 da doğdu. emme refleksi yoktu, ememiyordu, ağzını bile açamıyordu. ben de çok direndim, aç kaldı sarılık olmasın diye mamaya başladım ama yine de sarılıktan hastanede yattık. her emzirmede 25-30 dakika uğraşıyordum. o ağlıyordu, ben ağlıyordum, terliyordum. memelerimin sızısından yatamıyordum geceleri ama sonunda başardım.
o dönemde bana gelip te salak saçma "neden mama veriyorsun, neden emzir miyorsun?"diyen anlayışsız insanlar yüzünden çok ağladım.
öncelikle rahat olun. benim eşim hiç anne sütü emememiş ama maşallah aslan gibidir. öksürmez bile :) tabi ki anne sütü çok önemli ama sütünüz yoksa çocuğu aç bırakmak daha tehlikeli değil mi? siz emzirmeye devam edin ama mamayı da bırakmayın bence. hem o mamalarda çöplükte üretilmiyor sonuçta bilim insanları ince eleyip sık dokuyorlardır. içimiz rahat olabilir bence.
ben yan yatarak başardım emzirmeyi. 18.günde becerdik sonunda, siz bir yanınıza yatın mesela sola yattınız sol meme hizasına da bebişi koyun ağzı meme başınıza gelecek şekilde daha kolay alacaktır. gerçi 2 aylık olmuş ama denemeye değer bence.
sütüm azaldı diye kesmeyin süt sağmayı, emzirmeyi. "sütüm tatile gitti" deyin dereotu, humana çayı, malt içeceği ve su ile kendinizi toparlamaya çalışın.
stres yapmayın. kaynananız sizden çok istemez yavrunuzu emzirmeyi. kulaklarınızı tıkayın ve emzirin. doymazsa mama ile tamamlayın ama emzirin, vazgeçmeyin.
güle güle büyütün. sevgiler.
Çok fazla hırs yapıyorsun. Emzirme anne sütü mevzusunu bu kadar taktığın müddetçe sütün artmaz. Sen zaten olan sütünü sağıp veriyorsan vicdanın rahat olmalı. Bağışıklık sistemi zayıf olacağını nereden biliyorsun, bu kanılara varıp hayatını kendine zehir etme. Kendini sıkma bebeğini emzirdikten sonra kalan sütü pompayla çek, göreceksin artacak bol sıvı al. Ve kafandan olumsuz düşünceleri sil...
benm oğlum 9. aya kadar emdi sonrasında da sütüm kesildi mama verdim
yapacak birşey yoktu en azından 9 ay emzirebildim
emiyorsa bebeğiniz emdikten sonrada sağın sütünüzün gelmesine yardımcı olacaktır
ve süt yapıcı şeyler yemeye bakın inş bebeğiniz emmeye devam eder sütünüzde bolca gelir...
Canım öncelikle geçmiş olsun anne sütü çok önemli bu tartışılmaz bile hele de şimdilerde
aldığımız hiçbir gıda doğal değilken ama sen kendine stres yapmışsın bu bence daha kötü
ben kızım 3 aylıkken bir kaza geçirdik bundan dolayı sütüm kesildi emziremedim bende anne
kızıma anne sütü vermeyi çok istedim olmadı canım kısmet değilmiş dedim hastalık konusuna gelince
kızım sadece 1 kere antibiyotik kullandı şu ana kadar (kızım 6 yaşında) ben ek gıdaya başladığımda
güvendiğim kasaptan hergün et alıp etsuyuyla yapmıştım çorbalarını sende elinden geleni yap ama
olmuyorsa da bu kadar takma derim.
Gecen aksam kayınvalıdemın yanında pompayla sut sagıyordum gelmedıgını gorunce (sol gogsumden daha az gelıyor) yağlanma yapmıs olabılır sagarak acılır dedı yanı bu sut damarlarının tıkandıgı anlamınamı gelıyor yada boyle bırsey olabılır mı sankı gogsumden sut cıkacakta cıkamıyormus gıbı bır hıs var gıbı sut damarlarım tıkandıysa sıcak su torbası fılan ıse yarar mı?
Eskıden sutyenı cıkardıgım anda akardı resmen sımdı nıye boyle oldum ben ...
selamlar arkadaşım,
bebişiniz hayırlı olsun. sağlıkla sıhhatle analı babalı büyüsün.
yaşadıklarınızın ayyynısını birebir yaşadım. bebeğim 35+6 da doğdu. emme refleksi yoktu, ememiyordu, ağzını bile açamıyordu. ben de çok direndim, aç kaldı sarılık olmasın diye mamaya başladım ama yine de sarılıktan hastanede yattık. her emzirmede 25-30 dakika uğraşıyordum. o ağlıyordu, ben ağlıyordum, terliyordum. memelerimin sızısından yatamıyordum geceleri ama sonunda başardım.
o dönemde bana gelip te salak saçma "neden mama veriyorsun, neden emzir miyorsun?"diyen anlayışsız insanlar yüzünden çok ağladım.
öncelikle rahat olun. benim eşim hiç anne sütü emememiş ama maşallah aslan gibidir. öksürmez bile :) tabi ki anne sütü çok önemli ama sütünüz yoksa çocuğu aç bırakmak daha tehlikeli değil mi? siz emzirmeye devam edin ama mamayı da bırakmayın bence. hem o mamalarda çöplükte üretilmiyor sonuçta bilim insanları ince eleyip sık dokuyorlardır. içimiz rahat olabilir bence.
ben yan yatarak başardım emzirmeyi. 18.günde becerdik sonunda, siz bir yanınıza yatın mesela sola yattınız sol meme hizasına da bebişi koyun ağzı meme başınıza gelecek şekilde daha kolay alacaktır. gerçi 2 aylık olmuş ama denemeye değer bence.
sütüm azaldı diye kesmeyin süt sağmayı, emzirmeyi. "sütüm tatile gitti" deyin dereotu, humana çayı, malt içeceği ve su ile kendinizi toparlamaya çalışın.
stres yapmayın. kaynananız sizden çok istemez yavrunuzu emzirmeyi. kulaklarınızı tıkayın ve emzirin. doymazsa mama ile tamamlayın ama emzirin, vazgeçmeyin.
güle güle büyütün. sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?