emzirme zamanı???

seha

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2008
340
2
kızlar bebişlerinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz?
benim obur kızımın ağzı sürekli açık.sütüm var çok şükür.sürekli emmek istiyor.emip kusuyor.kusuyor yine emmek istiyor.doktor gittik iyiki kusmuş dedi.1 ayda 1800gr almış.fazla dedi.en az 2 buçuk 3 saat geçsin dedi.1 saat sonra aramaya başlıyor,emzik veriyorum oyalıyorum,öyle sinirle emiyorki en sonunda atıyor.ama o ağlayınca dayanamayıp veriyorum,doktorumuz rezene çayı önerdi.hem gazı için hem doygunluk hissi için.kullanmaya başladım.
sizleri merek ettim ne yapıyorsunuz???.
 
canım ben mama veriyorum, mamasını yedikten sonra üç buçuk saat kadar duruyor, ben bu sürenin sonuna doğru emziriyorumki azda olsa süt alsın diye sonra yine mama veriyorum, 10. günde doğum kilomuzu yakalamıştık, şu an kaç kilo oldu bilmiyorum ayın 13. kontrolümüz var bakalım görücez
 
aynı sıkıntıdan ben de muzdarıbım
benım oglumda 1 saate kalmadan sureklı emmek ıstıyor ve hep gogsumde uyumak ıstıyor
sonra emdıklerını kusuyor ve yıne ıstıyor
benımde oyalamak ıcın verdıgım emzıkle kavgası benı cok uzuyor onu kandırıyorum cunku
ama ne yapmam gerektıgını de bılmıyorum
en azından 1,5 saate cıkarmaya calısıyorum ıkı gundur ama cok zorlanıyorum

rezene cayı bende aksamları verıyorum ama oglum ıcın pek faydası olmuyor onu da kusup yıne benı emmek ıstıyor
 

maşallah canım bence çok söyleme
benim sütüm az olduğu için mama veriyorum ve çocuğum 1 ayda hiç kilo almamaış doktorum kızdı bu çocuk hep aç diyesenağlamasenağlama
 
bakın bir yazı buldum belki sizlerde daha önce okumuşsunuzdur. okumayanlar için faydası olacağını düşünüyorum.

p.s : julicim özellikle bu not senin için.hani sana şu saatte bir emzir diyen hemşiremi doktor mu ne o varya ona göster sen bu yazıyı da bilinçlensin biraz :) sende hiç kendini sıkma herşey yoluna girer.


Bebek Emzirme Saatleri, Emzirme Ne Zaman Yapılmalı

Bu konu bugün bile tartışılmaktadır. Çeşitli ülkelerden başka, aynı ülkedeki doktorların söylediği meme saatleri bile bazen deği*şik olabilir. Anneler ilke olarak önce şunu bilmelidirler: Bebeğini*zin midesi ancak iki saat sonra tam olarak boşalmaktadır. Bu du*rum radyolojik olarak kanıtlanmıştır. O halde, siz iki saatlik süre*den önce çocuğunuzu beslerseniz, yani meme verirseniz mide*deki sindirimi süt ile yeni içilen süt karışacak ve bunlar bağırsağa birlikte geçeceklerdir. Bağırsağa geçen yarı sindirilmiş süt gaz ya*pacak ve çocuk rahatsız olacaktır. «Çocuğum neden gazlı, acaba sütüm mü gaz yapıyor?» diye dertlenen, kucağında çocukla dok*tor doktor dolaşan annelerin çok büyük bir kısmı bu hatalarının cezasını çekmektedirler. O halde, sonuç olarak iki saatlik aradan önce hangi nedenle olursa olsun bebeği emzirmek doğru değil*dir. Ancak bebek zayıf ya da kuvvetsiz ise bu süre kısaltılabilir.

Meme saatleri için önce de belirttiğimiz gibi, değişik yöntemler önerilmektedir. Yeni doğan bebek, doğduktan 12 saat sonraya kadar aç kalabilir. Bu süre içinde bebeğe yalnızca şekerli su veril*melidir. Bugüne kadar emzirme konusunda çok şeyler söylenmiş, uygulanmıştır. Oysa, günümüzde, hekimler annelere şu öğütleri vermektedirler: Bebeğiniz ağladığı zaman onu hemen besleyin; yalnız, beslenme aralıklarının iki saatten az olmamasına özellikle dikkat etmelisiniz. Ayrıca son yıllarda birçok ülkede yeni doğan bebeğin ilk alacağı besin maddesinin anne memesindeki süte benzer sıvı olmasına özen gösterilmektedir.

Bebeklerde Saatli Beslenme

Saatli beslenme meme saatleri 6-9-12-15-18-21-24-03 olarak belirlenir. Ama anne kendi arzusuna göre ilk meme saatinde de*ğişiklik yapabilir. İri çocuklar üç yerine dört saatte bir acıkabilirler. O zaman ister istemez sizin de çocuğa uyup, memeyi dört saatte bir vermeniz gerekecektir. Saatleri şöyle ayarlayabilirsiniz: 6-10-14-18-22-02.

Bebek 15-20 günlük olunca, geceleri meme emme alışkanlı*ğını genellikle kendiliğinden bırakır. Eğer bebek bu alışkanlığı sür*dürmek isterse o zaman çocuğa geceleri meme yerine kaynatılıp mikropları öldürülmüş su verebilirsiniz, dolayısıyla bebek, gece kalkma alışkanlığından vazgeçecektir. Bu arada geceleri hiç me*me vermeden, son beslenme saati 22 olarak da ayarlanabilir, sa*bah 6′ya kadar da çocuk aç bırakılır. Ancak son söz bebeğinize bakan doktorundur. Çocuk gece beslenme alışkanlığını bırakınca hem anne rahata kavuşacak, hem de bebeğin midesi dinlenme olanağını bulacaktır. Daha çok Amerikalıların uyguladığı başka bir beslenme şekli de, iki saatten sık olmamak koşuluyla çocuğu her ağladığında beslemektir. Yapılan araştırmalarda bu şekilde besle*nen çocukların meme saatlerini kendi kendilerine ayarladıkları ve gece son memeden sonra sabaha kadar uyudukları görülmüştür. Bütün bunları söylerken amacımız sizi bir parça olsun aydınlatinaktır. Çocuğa nasıl bir beslenme şekli uygulanacağı konusunda kuşkusuz ki en doğru kararı doktorunuz verecektir. Onun için, «Ben çocuğumu şu ya da bu şekilde besleyeceğim,» diye hiçbir zaman karar vermemeniz gerekir. Çocuk istediğiniz şekle uyarsa ne mutlu; ama ya uymazsa o zaman ne yapacaksınız? Kendi is*tekleriniz için bebeğinizi yıpratmaya, hırpalamaya hakkınız yoktur. İşte bu nedenlerle birçok ileri ülkelerde ‘çocuğun mama saatleri budur’ diye bir liste yapıp o saatte bebek uyuşa bile uyandırılarak beslemeye çalışma şekli artık bırakılmıştır. Bütün uğraşmalara rağmen çocuk iki saat dolmadan ağlıyorsa, o zaman bebeğin tam doymadığını düşünebilirsiniz.
 
paylaşımın için teşekkürler lelal, emeğine sağlık bu yazının kime ait olduğunu biliyormusun? anlatılanların bazıları çok doğru ama katılmadığım birkaç şeyde var hatta yanlış olduğunu bile söyleyebilirim
 

kızlar yeni doğan bebekler anne memesini kendi vücutlarının bir parçası olarak görürler bu nedenle ayrılmak istemezler, lütfen bu hataya düşmeyin çok fazla emzirmekte zararlı sonuçta,mide kapasitesinin üstüne çıkıyorlar çünkü ve emzik vermekten vicdan azabı duymayın, bebişlerimizin emme reflekslerini doyurmaları gerekiyorki bu ihtiyacı karşılamanın en iyi yolu emziktir, bazı bebekler almak istemezler onlar içinse yapılacak pek birşey yok tabiii:ecrin_bebek::ecrin_bebek:
 
Arkadaşlar bizim doktor ne zaman isterse süt ver mutlaka ve emme aralığı max. 3 saat olsun yoksa kan şekeri düşer ki bu sıkıntı yaratır dedi. Anne sütünün fazla kiloya sebebiyet vermek gibi bir yan etkisi olmadığını da okumuştum. Daha çok küçükler ve yoruldukları için çok doyuramıyolar karınlarını o yüzden de sık emmek istiyolar galiba. Daha aşıları da olmadığı için ben ne zaman isterse veriyorum açıkçası, onu koruyacak tek şey anne sütü çünkü..
 

canım nette dolaşırken her tüelü içerik içeren bir portalda bu yazıyı bulmuştum.açıkcası benimde katılmadığım noktalar var ama haklı bulduğum yerlerde var. en azından herkes kendine göre buradan bişeyler çıkartabilir diye paylaşmak istedim.
 
canim ilk zaman bu sorun bizdede oldu,surekli memede dolasiyordu oglum.ve sonrasindada oldugu gibi cikaritordu.bizim doktorumuz,gunduzleri sakin iki saatten evel verme,emer ama fazlasini hemen cikartir dedi.aksamlari daha sIk verebilirsin ama demisti.simdi ben oyle yapiyorum.

rezeneyide gunluk iki kasik veriyorum gazi icin,cok faydasini buldum.
 
arkadaşlar ben bebegin kaç dakikada doyduğunu merak ediyorum.ben 15 dk emdirmeye çalışıyorum.15 dk da anca doyar diye düşünüyorum.ama bu pek mümkün olmuyor.sadece 5 dk emdiği oluyor. çunkü 5 dk da memede uyuyor uyandırmak için neyapsam boş oluyor.yada 10 dk acaba kaç dk da doyuma ulaşıyorlar.5 dk emince aç kaldı diye çok üzülüyorum.sizinkiler kaç dk da doyuyor.
 
Canım bebeğin emiş gücüne bağlı. Belki de senin bebeğin 5 dakikada doyacak kadar emiyordur. Yutkunmasından da a nlayabilirsin. Uyanıkken benim bebeğim her emişinde yutkunuyor ama uyurke n 5-6 emiş de bir yutkunuyor. Ben de senin gibi 5 dk. emdiği zamanla korkuyordum ama ay sonunda 1 kilo aldığımızı görünce bebeğimin doyduğuna emin oldum. Ayrıca kimi zaman 5 dk. emer kimi zaman yarım saat.Ama 5 dakikeda az emmemesine gayret göster. Zaten memede kalma zamanı en az 5 en çok 35 dk. mış. Telaş etme.
 
ay çok sevindim.Ben de yaklaşık 10-20 dakika arası emziriyorum .Zannederdi ki 40-50 dak. emecek..Tabi bu süre bebişin emiş gücüne göre azalıp artabiliyor.Kaka ve çişini iyi yapıyorsa da doyuyor demekmiş.
 
ohhh kızlar içim rahatladı geceleri arda bebek bazen 15 dk bazen 8 dk emiyor bende korkuyordum 8 dk emdi acaba doydumu diye demek bir tek bende değilmiş bu gidişat buarada bebişim bazen 40 dk bazen toplam bir saate yakın emiyordu doymuyor diye mama takviyesinede başlamıştım bir baktım kusmalar arttı gaz sancıları hemen doktoru aradım dedim kusması oluyor mememden ayrılmıyor mamada veriyorum gaz sancısı oluyor vs doktorda 3 saat ara ile 15 dk emmesi yeterli fazla emdiği için fazlasını çıkartıyor ve gaz yapıyor dedi şimdi 2 saatte bir bazende 3 saatte bir bebişim kendi aranmaya ağlamaya başlıyor onun dışında isterse yalancı memeyle şarkı söylemekle gezdirmekle oyalamaya çalışıp uyutuyorum kusmaları ve gaz sancıs azaldı rezene çayını bende arada veriyordum ama doktor pek önermiyorum deyince onuda kestim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…