kafama takılan birkaç soru var
burda sizinle paylaşıp cevap bulmak istiyorum
1) oğlum 1 aylık şu anda, siz 1 aylıkken gündüz ve gece ne sıklıkla emziriyordunuz? saat usulü mü yoksa her istediğinde mi? bir de gündüz uyuyorsa uyanmasını mı bekliyorsunuz, ya da kaç saat sonra uyandırıyorsunuz? gece uyanmasını mı bekliyorsunuz yoksa uyandırıyor musunuz?
benim oğlum gündüz uyanıksa her istediğinde veriyorum
daha küçükken yarım saatte bir falan isterdi, 1 saat en geç
şimdi biraz oyalıyorum 1,5-2 saati de bulabiliyor, yarım saatte bir verdiğim de oluyor
gündüzleri 3 saati bulmadan uyandırıyorum
geceleri de yine 3 saat en fazla, bir keresinde 4 saat uyumuştu zorla uyandırmıştım
2) geceleri kısa süreli emiyor sonra uykuya dalıyor. bu şekilde olması normal mi?
3) sütün besleyici veya yağlı olduğunu siz veya doktor nasıl anlıyor? duyuyorum da bazen benim sütüm yağlıymış gibi şeyler
bunu nasıl anlıyorsunuz?
benim sütün rengi inek sütüne benziyor
4) sütünü sağanlar kaç dakika sağıyor toplamda iki göğsü? bir de kaç cc süt çıkıyor?
ben bikaçgün öncesine kadar arada sağıyordum da medela mini elektrikli ile
iki göğüsten 130 cc kadar süt çıkıyor en fazla, 10dakika kadar sağıyorum, yeterli mi acaba
5) emzirirken tek göğüs mü çift göğüs mü veriyorsunuz?
bir de kaç dakika emiyor bebeğiniz? 10 dakikada sütün %80ini içtiğini biliyorum ama bu 1 aylık bebek için de geçerli mi? genel bişey sonuçta bu. her bebek için farklıdır diyorum
ben genelde mıymıy emmeye başlayınca çekiyorum hava yutmasın diye
10 dakikadan kısa emdiği de oluyor uzun emdiği de
6) bebeğin doyup doymadığını kilo takibi ve çiş kaka sayısı dışında anlamanın yolu var mı?
hangi huysuzluk ne huysuzluğu tam kestiremiyorum ben hala
bazen doymuyor mu diye şüpheye düşüyorum
7) 1 aylık bebek günde kaç defa kaka yapar?
bizimki şimdilerde 3-4 defa yapıyor, sanırsam normal
8) bebişlerniz 1 ayda kaç kilo almıştı?
çok soru sordum farkındayım ama cevap verenlere şimdiden teşekkürler
burda sizinle paylaşıp cevap bulmak istiyorum
1) oğlum 1 aylık şu anda, siz 1 aylıkken gündüz ve gece ne sıklıkla emziriyordunuz? saat usulü mü yoksa her istediğinde mi? bir de gündüz uyuyorsa uyanmasını mı bekliyorsunuz, ya da kaç saat sonra uyandırıyorsunuz? gece uyanmasını mı bekliyorsunuz yoksa uyandırıyor musunuz?
benim oğlum gündüz uyanıksa her istediğinde veriyorum
daha küçükken yarım saatte bir falan isterdi, 1 saat en geç
şimdi biraz oyalıyorum 1,5-2 saati de bulabiliyor, yarım saatte bir verdiğim de oluyor
gündüzleri 3 saati bulmadan uyandırıyorum
geceleri de yine 3 saat en fazla, bir keresinde 4 saat uyumuştu zorla uyandırmıştım
2) geceleri kısa süreli emiyor sonra uykuya dalıyor. bu şekilde olması normal mi?
3) sütün besleyici veya yağlı olduğunu siz veya doktor nasıl anlıyor? duyuyorum da bazen benim sütüm yağlıymış gibi şeyler
bunu nasıl anlıyorsunuz?
benim sütün rengi inek sütüne benziyor
4) sütünü sağanlar kaç dakika sağıyor toplamda iki göğsü? bir de kaç cc süt çıkıyor?
ben bikaçgün öncesine kadar arada sağıyordum da medela mini elektrikli ile
iki göğüsten 130 cc kadar süt çıkıyor en fazla, 10dakika kadar sağıyorum, yeterli mi acaba
5) emzirirken tek göğüs mü çift göğüs mü veriyorsunuz?
bir de kaç dakika emiyor bebeğiniz? 10 dakikada sütün %80ini içtiğini biliyorum ama bu 1 aylık bebek için de geçerli mi? genel bişey sonuçta bu. her bebek için farklıdır diyorum
ben genelde mıymıy emmeye başlayınca çekiyorum hava yutmasın diye
10 dakikadan kısa emdiği de oluyor uzun emdiği de
6) bebeğin doyup doymadığını kilo takibi ve çiş kaka sayısı dışında anlamanın yolu var mı?
hangi huysuzluk ne huysuzluğu tam kestiremiyorum ben hala
bazen doymuyor mu diye şüpheye düşüyorum
7) 1 aylık bebek günde kaç defa kaka yapar?
bizimki şimdilerde 3-4 defa yapıyor, sanırsam normal
8) bebişlerniz 1 ayda kaç kilo almıştı?
çok soru sordum farkındayım ama cevap verenlere şimdiden teşekkürler