benim kızım 3,5 aylık ve şöle anlatıyım bi kere zaten bebek 2-3 saatte bir garanti acıkıyor hatta benim gibi sezeryan sonrası sütün hemen gelmezse saat başı acıkıyor geceleri hiçte kolay olmuyor oturup ağladığımı bilirim sütüm gelene kadar mamayla takviye yaptık biz mecburen şırıngayla sıkıp göğsümden geldiğini sanıp daha çok çeksin diye bebiş
2.ay sütüm sadece sağ göğsümden olmak üzere güzel gelmeye başladı birinden emziirip diğerinden biriken sütü çekiyordum ama birikmesi 4-5 saat sürüyordu geceleri yatmadan sağdığım sütü vermeye başlamıştım bu sayede karnı tok olunca güzel uyuyor ve sizde rahat ediyorsunuz bu sayede sütünüz daha çok birikiyor. sütüm bu şekilde düzenli gelince geceleri bebiş uzun uyuyunca göğüslerimin ağrısından gece kalkıp sağdım kaç kere. öğlen tekrar birikip tekrar sağıyordum şimdi zar zor birikiyor malesef 12-13 saatte anca bir biberon doldurucak kadar birikiyor ki bunları artık buzluğa atıyorum çünki 2 hafta sonra işe başlıcam.
sütünüzün ne kadar sürede biriktiğini takip edin, bol bol bebişi emzirin öncelikle, sütünüz birikmeye başlayınca güzelce stok yapmaya başlayın derim ben. birinden bebişi doyurun birinden stok yapın. buzdolabının altında kapakta değil kesinlikle 3 gün saklanıyor buzlukta 6 ay.