• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirme ve sağma saatleri

visal81

Guru
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
57
17
288
Ankara
güzel annelerrrr bana bir emzirme planı yapar mısınız ben şaşırdım artık. bebekleriniz kaç saatte bir emiyor ya da göğüsleriniz ne kadar sürede süt üretiyor da stoklayabiliyorsunuz?ben sağarsam kızıma kalmıyor,emzirirsem sağamıyorum.en erken 2 saatte bir emiyor kızım.bir saatte falan mı sağıyorsunuz?yetiyor mu bu şekilde olduğunda sütünüz?
yoksa emzirdikten sonra falan sağıp kalanları mı biriktiriyorsunuz?

(esra senden alıntı yaptım bu konu çok faydalı die düşündüm buraya taşıdım)

benim kızım 3,5 aylık ve şöle anlatıyım bi kere zaten bebek 2-3 saatte bir garanti acıkıyor hatta benim gibi sezeryan sonrası sütün hemen gelmezse saat başı acıkıyor geceleri hiçte kolay olmuyor oturup ağladığımı bilirim sütüm gelene kadar mamayla takviye yaptık biz mecburen şırıngayla sıkıp göğsümden geldiğini sanıp daha çok çeksin diye bebiş
2.ay sütüm sadece sağ göğsümden olmak üzere güzel gelmeye başladı birinden emziirip diğerinden biriken sütü çekiyordum ama birikmesi 4-5 saat sürüyordu geceleri yatmadan sağdığım sütü vermeye başlamıştım bu sayede karnı tok olunca güzel uyuyor ve sizde rahat ediyorsunuz bu sayede sütünüz daha çok birikiyor. sütüm bu şekilde düzenli gelince geceleri bebiş uzun uyuyunca göğüslerimin ağrısından gece kalkıp sağdım kaç kere. öğlen tekrar birikip tekrar sağıyordum şimdi zar zor birikiyor malesef 12-13 saatte anca bir biberon doldurucak kadar birikiyor ki bunları artık buzluğa atıyorum çünki 2 hafta sonra işe başlıcam.
sütünüzün ne kadar sürede biriktiğini takip edin, bol bol bebişi emzirin öncelikle, sütünüz birikmeye başlayınca güzelce stok yapmaya başlayın derim ben. birinden bebişi doyurun birinden stok yapın. buzdolabının altında kapakta değil kesinlikle 3 gün saklanıyor buzlukta 6 ay.

Son düzenleme:
almiracım,tam olarak anlayamadım.sen şu an sadece tek göğsünden emzirip diğerinden de stok mu yapıyorsun?
benim de sütüm seninki gibi sorunlu geldi sezeryan dolayısıyla.işin aslı benim öyle stoğa falan ihtiyacım yok şimdi.1 sene izne ayrılıyorum,istediğim zaman emzirebilirim ama tek derdim sütümü artırmak.ben yetirme için bu kadar çabalarken herkes nasıl stok yapabiliyor onu anlamaya çalışıyorum:82:her seferinde tek göğüsten emiyor benim kızım.yani aynı göğüsten ancak 4-5 saat sonra emiyor.ona rağmen bazen doymadğını fark ediyorum diğerini de veriyorum.öyle her seferinde ikisinden verecek olsam hiç birikmez herhalde.sürekli değişiyor bir de.genelde geceleri güzel sütüm oluyor ama bu aralar pek perfprmans iyi değil.
mesela akşam sürekli emdi,uyuyamadı bir türlü ağladı,emziğe yapıştı ocuk baktım ki aç,biraz mama verdim nasıl saldırdı.hemencecik de uykuya daldı arkasından.yapmadığım da kalmıyor,neler neler içiyorum ama bir türlü istediğim kadar olmuyor şu süt:58:

Back