• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme ve adet olmama

hulya7964

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2023
5
1
1
26
Bebeğim 7 Aylik adet hala hiç olmadim ve bugün eşimle bosaldi mi bosalmadi mi bilemedik ama benden yada ondan bişey çıkmadı bende doğum kontrol hapı attım hemen ilk defa atıyorum işe yarar mı eğer hamilelik olursa engeller mi 21 gün boyunca aticam ama adet olmuyorum 7 aydır hiç fayda eder deyin lütfen 🫤🫤 adet günleri içerisinde atılıyor diye biliyorum ama olmayınca napicam mecbur atiacm zaten hamile olmadan önceki adet tarihim bu tarihte

Son düzenleme:
Ben emzirdiğim süreçte 9 ay adet olmadım ama biz korunduk prezervatif ile.eğer ki gebelik riski var istemiyorsanız doğum kontrol hapı değil ertesi gün hapı içmeliydiniz. Emziriyorsanız bunu dr nuza sorun lütfen

18 ay adet olmadım. Emzirdiğinizi söylemişsiniz ama bu tarz ilaçların kullanımı emzirirken uygun olmayabiliyor. Mutlaka doktorunuza danışın.

Emzirmekle adet olmamanızın bir alakası yok ben de emziriyorum düzenli oluyorum herkeste farklı oluyor… arkadas yazmıs dr danısıp icin

Emzirirken 18 ay adet olmadım ve korunduk. Çünkü süt korumaz, bu gebeliğe engel değil.
Doğum kontrol hapı ilişkiden sonra işe yaramaz. Olan gebeliği engellemek için değil, hiç gebelik oluşmaması için kullanılır.
Doğum kontrol hapı ya da ertesi gün hapı kullanacağınız zaman doktorunuza sorun, emzirirken her şey kullanılmaz

Emzirmekle adet olmamanızın bir alakası yok ben de emziriyorum düzenli oluyorum herkeste farklı oluyor… arkadas yazmıs dr danısıp icin
Aslında var prolaktin hormonu sebebiyle olamıyoruz adeti. Yani emziren anneler süt üretebilmek için prolaktin hormonuna ihtiyaç duyuyor bu hormonun da yükselmesi adet olmayı etkiliyor

Lütfen emzirirken kullandığınız ilaçlara dikkat edin. Doktorunuza danışın bu süreçte eşiniz korunsa ya da başka yöntemler bulsanız daha iyi olabilir

10 aylık Ben de olmadım daha . Ama korunuyoruz biz prezervatifle.
Madem şüpheniz oldu ertesigun hapı diye bişey varmış onu kullanın diyecegimde. Bu tür haplar emzirirken kullanılıyormu bilemedim. En iyisi mi doktora sorun.

Bebeğim 7 Aylik adet hala hiç olmadim ve bugün eşimle bosaldi mi bosalmadi mi bilemedik ama benden yada ondan bişey çıkmadı bende doğum kontrol hapı attım hemen ilk defa atıyorum işe yarar mı eğer hamilelik olursa engeller mi 21 gün boyunca aticam ama adet olmuyorum 7 aydır hiç fayda eder deyin lütfen 🫤🫤 adet günleri içerisinde atılıyor diye biliyorum ama olmayınca napicam mecbur atiacm zaten hamile olmadan önceki adet tarihim bu tarihte
.kızım 18 aylıkken adet görmeye başladım emzirirken bu durum normal doğum kontrol hapı kullanmışsınız ara verince mutlaka adet olacaksınız

.kızım 18 aylıkken adet görmeye başladım emzirirken bu durum normal doğum kontrol hapı kullanmışsınız ara verince mutlaka adet olacaksınız
Yani fayda eder değil mi eğer eşim tam bilemedi içime yapıp yapmadığını kutu biteseye kdr kullanayım mi fayda etmedi için bebek olmaması icin

Yani fayda eder değil mi eğer eşim tam bilemedi içime yapıp yapmadığını kutu biteseye kdr kullanayım mi fayda etmedi için bebek olmaması icin
Adet olursun sadece onu demek istedim doğum kontrol amaçlı adetliyken kullanmaya başlamalısın adetli deyilken için içersen 10 gün sonra korumaya başlıyor

Adet olursun sadece onu demek istedim doğum kontrol amaçlı adetliyken kullanmaya başlamalısın adetli deyilken için içersen 10 gün sonra korumaya başlıyor
O zmn ben bu paket bitince bir paket daha alayım onuda kullanayım başka kullanmayayim eşim lavoboya gitti geldi duşa girmek için gelmemiş icindeymis sonradan çıktı diyo çünkü yaptıktan sonra bende lavoboya gittim benden de çıkmadı ondanda çıkmadı oda siktirdi ilişki sırasında 15 gündür falan yapmiyoduk bebek olduğu için uyuyp kalıyorduk o yüzden belkide gelir gibi olmuş olabilir bilgisizim bu konularda açık konuştum kusura bakma

Emzirirken 18 ay adet olmadım. En son doktorum söktürücü verdi öyle oldum. Olmamanız normal. Ancak doğum kontrol hapı bu şekilde korumaz sanmıyorum. Emzirirken içeceğiniz tek bir doğum kontrol hapı var diye biliyorum. Doktorunuza danışmadan içmeyin.

Emzirirken 18 ay adet olmadım. En son doktorum söktürücü verdi öyle oldum. Olmamanız normal. Ancak doğum kontrol hapı bu şekilde korumaz sanmıyorum. Emzirirken içeceğiniz tek bir doğum kontrol hapı var diye biliyorum. Doktorunuza danışmadan içmeyin.
Doktor önerdi bana

Ben ilk çocuğumda 22 ay regl olmadım. Yaşları yakin şekilde 2 çocuk istediğimiz için, 20 aylıkken doktora gitmiştim. Önce adet söktürücü vermek istedi, ben kullanmayip beklemeyi tercih ettim. Regl olmuyorken hamile kalma riski var ama sanırım bu risk oldukça az. Çünkü prolaktin hormonu yüksek oluyor. Bu da gebe kalmayı zorlaştıran bir durum diye biliyorum

İnstagramda bir kadın doğumcu işe yarayacağını söylemişti ben de şaşırmıştım. Siz kullanmaya devam edin. Doktorun adını bulursam size yazarım. Youtube videolarında vardır belki bakabilirsiniz.

Back