Bebek Beslenmesi emzirme süresi nekadar olmalı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

interglasyal

Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
14
0
6
İstanbul
arkadaşlar merhaba 45 günlük anneyim bebeğimi şimdye kadar 20 dk kadar emziriodum ve son bir haftaya kadar da tek göğsümü veriyodum internette bi takım araştırmalar yaptım ve emzirme süresinin bebeğe bırakıması gerektiği yazıodu ben gögüslerim yara olduğu için parmağımı kullanarak bebeği göğsümden ayırıodum ve tek göğsümle doyuruodum doğrusu nedir şimdi iki göğsü birden vermeye çalışsamda 2.göğsü çok uzun emmiyo gibi ve bıraksam uzun uzun emiyo sizler ne yapıosunuz doğrusu nedir bebeğin bırakmasını mı bekliosunuz

arkadaşlar merhaba 45 günlük anneyim bebeğimi şimdye kadar 20 dk kadar emziriodum ve son bir haftaya kadar da tek göğsümü veriyodum internette bi takım araştırmalar yaptım ve emzirme süresinin bebeğe bırakıması gerektiği yazıodu ben gögüslerim yara olduğu için parmağımı kullanarak bebeği göğsümden ayırıodum ve tek göğsümle doyuruodum doğrusu nedir şimdi iki göğsü birden vermeye çalışsamda 2.göğsü çok uzun emmiyo gibi ve bıraksam uzun uzun emiyo sizler ne yapıosunuz doğrusu nedir bebeğin bırakmasını mı bekliosunuz

Benim bebeğim hiçbir zaman bırakan taraf olmadı ilk 4 ay. Ben en fazla 40 dakika tuttum memede. Eğer tek memede doyduğunu düşünüyorsan diğer memeyi vermeyebilirsin. Aslında doğrusu diye bir genelleme yapamayız. O tamamen senin gözlemine bağlı. Şu anda bebeğim 4 aylık. Daha yeni yeni doyduğunda kafasını çeviriyor,istemediğini belli ediyor. İki memeyi de 15 er dakika verebilirsin. Bir de öyle dene istersen. Ancak emzirdikten sonra kalan sütü sağmanı tavsiye ederim. Hem süt üretimini arttırır. Hem de biriken sütleri buzlukta muhafaza edebilirsin, lazım olabilir.

kızım emmedi ama
yakınlarım hep bebegin bırakmasını beklediler
ha alışkanlıksa siz çekin memeden
yok gerçekten emiyorsa bırakın emsin o zaten doyunca bırakır

sütün yeterliyse 18 aya kadar devam diye biliyorum.........

bebeğin birakmasini beklemelisin aslinda yada gözlemleyecekseniz doyduğunda memeyle oynamaya baslayacaktir ozaman siz memeden alabilirsiniz kesinlikle emzirme saati ve suresi tutmayin o istediği zaman ve istediği kadar emzirin zamanla ogunler azalacak kizim suan 9 aylik ve gunduzleri 4 kez emiyor doyunca kendisi birakiyor

benm kızım şuan 15 aylık ama sizin bebeğiniz 45 günlük kızım okadarlıkken abartmıyorum emzirme işlemim tam 1 saatimi alıyordu.1 göğsümü yarım diğer göğsümü yarım saat emiyodu ama küçük oldukları için çeneleri yorulup arada uykuya dalabilir dinlenebilir benim tavsiyem 2 göğsünüzüde emzirin ve bebişiniz istediği kadar emsin. hayırlı bayramlar

Back