• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirme sorunum var,psikoloji etkileniyor.

• Konu Sahibi Konu Sahibi ad1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ad1

birtek canım var.''oğlum'
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2007
3.894
63
116
44
Zonguldak
--------------------------------------------------------------------------------

merhaba,2 haftaönce sezeryan ile birevlat dünyaya getirdim.(şükürler olsun).ilk anda sütüm gelmediği için bebeğime biberon ile mama verdiler.vermez olsalardı.göğüs ucumda biraz az olduğu için şuanda bebeğimi emziremiyorum.sağarak sütümü verebiliyorum.doğum sonrası hayata adapte olabilmek benim için biraz zor oluyor açıkçası.ve bebeğim beni emmediği için moralim bozuluyor ve sürekli ağlıyorum.birde kış ayındayız.evde bunalmak üzereyim.birde herkes karşıma geçip aman emzirmeye bak,şöyledir böyledir dedikçe moralim daha da bozuluyor.sürekli emzirmeyi deniyorum ama göğsümü istemiyor.birazcık bunalıma girdim herhalde.düzelecek biliuorum ama bebeğim beni emseydi çok iyi olacaktı.bebeğimi çok seviyorum onun kokusu bana bakışı ağlaması.o kadar tatlıki anlatamam.kimseden akıl beklemiyorum çünkü etrafımda akıl vermek için sırada bir çok insan var.ben sadece benimle aynı psikolojiye sahip birkaç arkadaş arıyorum.bebeğim göğsümü alasıya kadar pes etmeye niyetim yok.umarım alır ama almazsada yapacak başka birşeyim yok herhalde.bu arada o kadar tuhaf bir duygu ki,ne bileyim annelik çok başka birşeymiş.şuan yaz ayı gelsede yavrumla beraber gezsem kimse olmadan,çok rahatlıcam herhalde.hava almaya o kadar ihtiyacım var ki anlatamam.lohusalık dönemimdeyim ama yanımda kimse olmadığı için ne bileyim biraz mutsuzum.Allah tan eşim var akşam eve gelse diye dört gözle bekliyorum.onun varlığı beni çok rahatlatıyor.birde kendimi programlanmış hissediyorum.yani her saat işini bırak sütünü sağ çocuğu yedir altını temizle uyut.emzirebilseydim belki daha iyi olurdum ama dediğim gibi pes etmicem.

sakın moralini bozma
ilk doğumumda benimde oğluma mama vermişlerdi ve oğlum göğsümü istemedi
7 ay sütümü sağarak emzirdim
evet zahmetli oluyor ama evlat için buna değer
havluyu sıcak suda ıslatıp göğsümün üstünde bir müddet bekletiyordum sonrada sağıyordum
bir müddet sonra alışıyorsun bu rutine
bebişini sakın anne sütündün mahrum bırakma
sütünü sağ ve içir unutmaki bu günler geçecek ama evladının anne sütünü bir daha almak gibi bir şansı olmayacak
sütünü sağ biberona koy ve emzir kimsenin ne dediğinide kafana takma güzelim
bu arada Allah evladına sağlık versin, analı babalı sağlıklı büyüsün. Kısmeti şansı bahtı açık olsun
benim için tombiş yanaklarından öp onun

canım aynı şeyleri bende yaşadın senin gibi ilk zaman sütüm gelmedi göğüs ucumda yoktu bebek ememiyordu.aç kaldığı için ateşlendi ve hastaneye götürdük.orda biberon ile mama verdiler neticede hiç almadı göğsümü tabi emmediği için sütümde yeteri kadar gelmiyordu.pompa ile çekmeye çalıştım ellerimle sağmaya çalıştım ama nafile banada herkes aman emzir bırakma diyorlardı.zaten lohusa olduğun için psikolojin alt üst durumda birde böyle şeyler insanı çok yıpratıyor.neticede 10 günden sonra bende ne süt kaldı ne bişey psikoljinde sütün azalmasına etki ediyor.daha sonra hep mama ile beslendi oğlum.şuan 8.ayımıza girdik 4.aydan sonrada ek gıdalara başladık ne yapalım emmesi için çok zorladık ama olmadı.bunu o kadar kafana takma.stres yapma.emmiyorsa aç kalacak değily amama verirsin.sana kolay gelsin.bebişinle sağlıklı günler diliyorum

canım umarım geç kalmamışımdır. bebek emmediği için açlıktan ölmez,tabiki ağlayacak huzursuz olacak ama ilk altı ay mama vermesen diyorum. süt olması için psikoloji çok önemli. benim sütüm var,çok sütüm var bebeğim emiyo diye kendini şartlandırırsan emin ol işe yarayacak..kib bebişini öpüyorum.

tatlım öncelikle bebişin çok tatlı maaşallah allah analı babalı büyütsün..pes etmemene çok sevindim.göğüs ucu uçlukları var eczanelere sorabilirsin onlarla biraz daha kolay emzirebilirsin..ama ne olursa olsun psikolojini bozma sen iyi olacaksınki bebişine iyi bir annelik yapacaksın..bebek olunca kendini mecburen programlanmış gibi hissediyor insan ama bunlar güzel telaşlar arkadaşım..kendini kendin rahatlatır ya da psikolojini yine kendin bozarsın olumsuz düşünme..bebişinle mutlu ol.

arkadaşlar teşekkür ediyorum.söylediklerinizle biraz olsun içim rahatlıyor.kendimi çok yalnız hissediyorum.ama dediğim gibi yazdıklarınız biraz olsun beni rahatlattı.şuanda elektrikli pompa makinası aldım.onunla sağıp sütümü bebeğime veriyorum.evet gerçekten çok zahmetli kendimi programlanmış hissediyorum.ama dediğim gibi pes etmek istemiyorum.eczaneden silikonlu göğüs ucu aldım ama onuda istemiyor.beninki biraz rahata alıştı.yani biberonla ağzına kolay geldiği için emmek ona zor geliyor.şöyle iyice bir asılsa problem kalmıcak.mama vermek istemiyorum ama bazen sütüm çok az geliyor o yüzden takviye olarak mamada veriyorum.en azından 40 ı çıkasıya kadar emse diyordum yani sütüm gelse,ama olmazsada yapacak birşey yok umarım hakkımızda hayırlısı olur.temennileriniz için teşekür ederim.

maşallah subannalah mükememl bir bebiiş bu rabbim nazazr değdirmesinnnnn allah analı babalı büyütsünn.. canım benim seni anlamıyor olabilirim evli ve anne olmadığım için ama inan çok üzüldüm ve etkilendimm.. etkilendim diyorum çünkü benimde göğüs ucum yok tatlım :(

canim benim bebegini ALLAH bagislasin psikolojini anliyorum,bende esime kiziyordum niye uyorsun diye ,zaten adamcagiz 4 saatlik uyku ile ise gidiyo ben kalkiyorum sende kalk diyordum,bende yalnizdim,annem 12 gun kalabildi yanimda gercekten zor ,elektrikli pompa iyidir gogus ucununda cikmasina yardimci olur canim,benim kanallarim tikaliyli pompayla ceke ceke acildi,bide emzirmeye baslamadan kucuk bir buzu gogus ucunda gezdir soguktan cikacaktir ucun dene ise yaradi tanidiklarimda,,belki boyle emer bebisin,ALLAh yardimcin olsun canim ,bol bol papatya cayi ic sinirlerine iyi gelir bide isirgan cayi sut yapar anason rezene aklinda bulunsun ihtiyacin olursa belki

bişi danışmak istiyorum kızlar pompa acı veriyormu göğüs ucuna

pompayla ilk çektiğin zaman gayet normal hiç acımıyor.ama birkaç gün sonra yara olmaya başlıyor ve o zaman çok acı veriyor fakat o da birkaç gün sonra sağdıkça düzeliyor.ama en iyisi elektrikli pompa iyikide almışım göğsümdeki bütün iltahabı çıkardı.ilk el pompası kullanıyordum ama o da çok yorucu oluyordu ve doğru dürüst süt çıkarmıyordu.elektriklisi en ideali.ve mümkünse ne olursa olsun eğer mümkünatı varsa göğsünüzden başka bebeğinize hiçbirşet vermeyin.doğumda çektiğimiz görüntülere bakıyorumda keşke o güne geri dönsem diyorum.ama olmuyor.birde hiç sütünüz gelmiyorsa bile kaşıkla verin diyorlar.yani biberon sakın kullanmayın.ben bunu başta bilseydim uygulardım ama olmadı nasip.vazgeçmiş değilim.yaz gelsin inanın dışarıyı çok özledim.dikişlerim hala iyileşmedi moral bozukluğu yüzünden hiç yatmadım.bebeğime biran önce yakınlaşöak istemiştim.bu yüzden hala acılarım oluyor.ve geceleri tedirgin yattığım için uykusuzum.ama sahilde birçay hiç fena olmıcak sanırım.

cnm önemli olan bebişin senin sütünü içmesi,o süt onu koruyor çünkü nasıl içtiği önemli değil sen emzirmek dışında da ona yakınlık kurarsın zaten.annesisin sen onun herşeyiyle ilgilenen insansın.ki sütün hiç gelmese bile mamalar var şimdi çok gzl inan anne sütüyle nerdeyse aynılar ki senden süt geliomş sen anneliğin keyifini çıkarrr allah bagıslasın nazarlardan saklasın.(resmini de kaldır bak nazar degcek!!)

--------------------------------------------------------------------------------

merhaba,2 haftaönce sezeryan ile birevlat dünyaya getirdim.(şükürler olsun).ilk anda sütüm gelmediği için bebeğime biberon ile mama verdiler.vermez olsalardı.göğüs ucumda biraz az olduğu için şuanda bebeğimi emziremiyorum.sağarak sütümü verebiliyorum.doğum sonrası hayata adapte olabilmek benim için biraz zor oluyor açıkçası.ve bebeğim beni emmediği için moralim bozuluyor ve sürekli ağlıyorum.birde kış ayındayız.evde bunalmak üzereyim.birde herkes karşıma geçip aman emzirmeye bak,şöyledir böyledir dedikçe moralim daha da bozuluyor.sürekli emzirmeyi deniyorum ama göğsümü istemiyor.birazcık bunalıma girdim herhalde.düzelecek biliuorum ama bebeğim beni emseydi çok iyi olacaktı.bebeğimi çok seviyorum onun kokusu bana bakışı ağlaması.o kadar tatlıki anlatamam.kimseden akıl beklemiyorum çünkü etrafımda akıl vermek için sırada bir çok insan var.ben sadece benimle aynı psikolojiye sahip birkaç arkadaş arıyorum.bebeğim göğsümü alasıya kadar pes etmeye niyetim yok.umarım alır ama almazsada yapacak başka birşeyim yok herhalde.bu arada o kadar tuhaf bir duygu ki,ne bileyim annelik çok başka birşeymiş.şuan yaz ayı gelsede yavrumla beraber gezsem kimse olmadan,çok rahatlıcam herhalde.hava almaya o kadar ihtiyacım var ki anlatamam.lohusalık dönemimdeyim ama yanımda kimse olmadığı için ne bileyim biraz mutsuzum.Allah tan eşim var akşam eve gelse diye dört gözle bekliyorum.onun varlığı beni çok rahatlatıyor.birde kendimi programlanmış hissediyorum.yani her saat işini bırak sütünü sağ çocuğu yedir altını temizle uyut.emzirebilseydim belki daha iyi olurdum ama dediğim gibi pes etmicem.

mrb canım bende sezaryen le doğum yaptım kızım şuan 2 ay 5 günlük benimde çok sıkıntılarım oldu 3 gün sütüm gelmedi 4. gün geldi ama bu sferde kızım göğsümü almadı ne yapacağımızı şaşırmıştık boşuna akıp gidiyordu bizde silikon meme ucu aldık ve kızım onunla emmeye başladı 1.5 ay falan o şekilde emzirdim böylelikle emmeye alıştı tabi bu arada meme çatlaklarım oluştu ve hala devam ediyo bende yalnızdım psikolojim alt üst olmuştu yaralardan dolayı emzirmede güçlük çekiyordum kızım ağlıyo ben ağlıyodum ve en son annemlere gittim 1.5 ay kadar orda kaldım kendi göğsümede orada alıştırdım gezmelere gittim değilse evde kafayı yiyecektim bebeğime zarar vermekten korkmaya başlamıştım yanlızlıktan insan iyice bunalıma giriyoseni çok iyi anlıyorum evime döndüm ama meme çatlağı sorunumuz hala devam ediyo sana tavsiyem silikon meme ucunu al ama onu kullanmadan öncede göğsünü ikiye böldüğün soğanla bir güzel ov ve silmeden bebeği silikonla emzir bölelikle çatlaklarıda önlemiş olursun ben öğrendiğimde iş işten geçmişti inşallah işine yarar durumunu çok iyi anlıyorum okurken ben mi yazdım bunları diye düşündüm bi an allah sabır versin işimiz çok zor daha yolun başındayız kaydirigubbakcemile5

merhaba, bende senin yaşadıklarını yaşadım. sana tek tavsiyem göğüslerine iyi bak ve yara olmasına izin verme. ben de çok uğraştım emsin diye sonunda inanılmaz şekilde yara oldu. 3 ay geçti ama o yaralar hala geçmedi. göğüslerini pompadan önce ıslat, sonrada kremle..

birde şükretki sütün var, bebeğin sağlıklı.. kendini hiç sıkıntıya sokma.. emin ol geçicek bu günler..

pompayla ilk çektiğin zaman gayet normal hiç acımıyor.ama birkaç gün sonra yara olmaya başlıyor ve o zaman çok acı veriyor fakat o da birkaç gün sonra sağdıkça düzeliyor.ama en iyisi elektrikli pompa iyikide almışım göğsümdeki bütün iltahabı çıkardı.ilk el pompası kullanıyordum ama o da çok yorucu oluyordu ve doğru dürüst süt çıkarmıyordu.elektriklisi en ideali.ve mümkünse ne olursa olsun eğer mümkünatı varsa göğsünüzden başka bebeğinize hiçbirşet vermeyin.doğumda çektiğimiz görüntülere bakıyorumda keşke o güne geri dönsem diyorum.ama olmuyor.birde hiç sütünüz gelmiyorsa bile kaşıkla verin diyorlar.yani biberon sakın kullanmayın.ben bunu başta bilseydim uygulardım ama olmadı nasip.vazgeçmiş değilim.yaz gelsin inanın dışarıyı çok özledim.dikişlerim hala iyileşmedi moral bozukluğu yüzünden hiç yatmadım.bebeğime biran önce yakınlaşöak istemiştim.bu yüzden hala acılarım oluyor.ve geceleri tedirgin yattığım için uykusuzum.ama sahilde birçay hiç fena olmıcak sanırım.

ÇÖREK OTU YAĞI iç inanılmaz süt yapıyor.. 2 ay önce normal doğum yaptım ama 3 gün sütüm gelmemiş.. biz anlamadık kızm sabahlara kadar ağladı bende gaz zannettim. zayıflamış allahtanhastanelik olmadı.sonrasında çok korktum ya bişey olsaydı diye...

ben çörek otu yağını denedim iksir gibi valla memelerde deli süt yapıyor bide kalitesini arttırıyormuş... ilk içişimde süt olmayan mememden süt damladı... uyurken üstüne yatınca bileakmaya başladı.. sütü gelmeyen bi arkadaşıma da söyledim kız allah razı olsun diye aradı...

Sen şimdi pompa kullanıyorsun ya sütün artarsa daha rahat çekersin yada bebişin kolay çeker dene işe yarar umarım...

bide ne olur moralini sağlam tut hepimiz yoruluyoruz bunalıyoruz ama geçicek bunlar ileride bu zamanlarını kaçırdım diye üzülürsun. boşver memeni emmiyorsa önemli olan sütünü alması sevgin önemli sen mutsuz olusan o da olur...

Ad1 yazdıklarından ve psikolejinden çok etkilendim ve diğer yazılarına baktım..ne göreyim ZAYIFLAMA YARIŞINDAYMIŞSIN:(((( vazmı geçtin emzirmekten?

Back