emzirme sorunu

ergu-one

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
10
2
36
merhabalar arkadaslar
30 haftalik hamileyim ve yavas yavas dogumdan sonraki sikintilarla ilgilenmeye basladim. bunlardan birisi de emzirmeyle olusan meme catlaklari ve yaralari. lanolin die bir krem tavsiye ettiler bide avent marka 2li meme koruyucu. urunleri kullananlar var mi? yada sorunla ilgili tavsiye edecegi bir urun olan? simdiden tesekkurler.

krem kullansanizda emzirmeye alisana kadar goguslerinizde hassasiyet olcaktir ama 15 gun icinde aci filan kalmaz merak etmeyin.
ben krem filan hic bisey kullanmadim,cunku ilk aylar surekli emzirdginiz icin bebegim krem yutsun istemedim ki ister istemez gogus basinda krem kalintisi oluyor.
anne sutu suruncede ayni etkiyi yaratiyor,yani yatistiriyor siziyi..

Lanolin bende kullandım hem doğumdan önce hemde sonra benim çok kötü yara oldu 2.5 ay yara devam etti şimdi yara yok ama hala yara varmış gibi acıyor ben bide hamaten kullandım kremler pek bi fayda etmiyor garmastan pomat numunesi vvermişlerdi o biraz iyi gelmişti onuda hiç bi eczanede bulamadim

tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin. ben bide internette aventin 2li gogus koruyucusunu gordum. bazilari cok memnun kalmis. ama sanirim yara olacaksa hic bisi fayda etmiyo

Ben bu yaralardan cok cektim lansinoh kullandim onu yara olmadan once sureceksin zararsiz bi krem doguma birkac hafta kala surmeye basla sonra emzirirken baktin yine kotu oluyor sakin emzirmekten vazgecme gogus aclarimdan kan cikardi aglaya aglaya emzirdim 2 kizimida 40 gun zor oldu sonra gecti

yara olacksa naparsan yap oluyo malesef lansinoh kullandım ağlaya ağlaya emzirdim ama vazgeçmedim vazgeçmeyip emzirin gececek yaralar 2-3 gun kotu oluyo onra geçiyo merak etmeyin bunları hemen hemen butun anneler yaşamıştır sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza ve emzirmenin keyfini çıkarın

Ben de yedi aylık hamileyken lansinoh sürmeye başladım ama yine de çok kötü yara oldu 15 gün ağlaya ağlaya emzirdim ama emzirdim. Garmastan krem de çok iyi gelir. Aventin göğüs kalkanı emzirme sonrası meme uçlarının bir yere değmemesi için iyi oluyor krem sürüp onunla kapatabilirsin. Gerçi ben nezaman sürsem oğlum emmek istedi. Çok kötü olursa bir de meme ucu koruyucu gibi olanlar var emzirirken takılabilir yara iyileşene kadar. Bebeğin meme ucunu tutamadığı durumlarda da çok yararlı oluyor benim için hayat kurtarıcı oldu.

2.5 ay geçmedi yaralarım benimde lansinoh 2 tup kullanım hatta 1 10 ml 2 de 40 ml ,ayva çekrdeğini akşamda suya koyup bır yemek kasığı suya jel gbi oluyor onu surersın doğumdan snra yara olursa hemen geçiyor ,bn cok geç farkettım bunu neyse koruyuculardan sonra bebeğın tekrar senı emer mı bılmem benm kı 3 aylık suan ve sılıkonsuz emmıyor yınede emıyor ya çok şukur be yara olunca ememedığı ıçın kullandım bu arada lansinohu surup emdirebilirsin

Benimde çok kötü olmuş lansinoh kullandım ayva çekirdeği zeytin yagı balmumu vs vs birçok şey denedim ama zamanla kendiliğnden geçti oğlum emerken ben ayaklarımı yere vururdum acıdan çok fenaydı ama geçti gitti

öncelikle geçmiş olsun ben 3,5 ay çektim ve benim ıkı gogsumdede deri koptu resmen gogus ucları sunnet edılmıs gıbı acıktı yanı alttakı ıslak derı gozukuyodu tırnağınızıın yarısı kadar denemedığım ılac kalmadı sogan suyundan zeytınyağına kestane balından doktor ve ebelerın verdığı kremlere kadar hıcbırı ıse yaramadı.Aslında vereceğım tarıfı ılk zamanlar soylemıslerdı ve ben ınanıp yapmamıstım bu kadar kremler ıse yaramazken bumu yarayacak dıye ama bır hafta içinde derı yavas yavas kapandı. bu zaman kadar yazmadım belkı tesaduftur dıye ama kıme verdıysem ıse yaradı
Tarif ;1 lt süte 2 adet limonu kabuklarıyla beraber para para doğrayıp ıyıce kaynatın çokelek gıbı olcak kaynadıktan sonra bır gece ayazda bekletın sonra lımonlarını atıp suyuyla bırlıkte kavonazlayıp dolaba koyabılırsınız gunde 5-6 kasık yersenız 2. gun farkı goreceksınız .fenbılgısı öğrt. bır arkadasım doğal antıbıyotık oldugunu soledı umarım sızdede işe yarr.
Bu arada kızım 1 yasında ve gecenlerde gogsumu ısrıp yardı ben tekrar yapıp yedım 2. gun gercekten kapandı.

valla hiç işe yaramadı

hiçbiri ile yaramıyor tatlım. Sen göğüslerini emzirme öncesi kedi sütünle sil en güzel çare anne sütü ve sabır. Ben annemin tavsiyesiyle karbonatlı suyla sildim eski usül daha kötü oldu.

Hayatım ben lanolin kullanıyorum fakat o çatlak ve yara olan meme başlarını koruyor acıyı durdurmuyor. Meme bası yaraları ise yanlış emzirmekten oluyor. İnternetten nasıl emziricegine dair videolar var, 8 günlük anneyim kızımdan sonra oğluma hamile kaldım ve kızımı emzirememistim acıdan. Oğlumu emzirirken gene aynı sorunları yaşamak istemediğim icin araştırdım ve şuan acısız emziriyorum, dogru yöntem ile sonrasında lanolini sürüyorum gayette memnunum.. hayırlısı ve sağlığıyla kucağına alman dileğiyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…