- 18 Temmuz 2018
- 2.426
- 2.171
Arkadaşlar benim 3 ay 8 günlük bebeğim var. 1 hafta küvözde kaldı çünkü 36+6 da doğmuştu. O zaman şırıngayla beslemişler. Sonra benim göğsüm yara olduğu için emziremedim 2 ay ne kadar denesemde sağdım verdim. Sonra dedim ne kadar böyle sürecek emzirmeye karar verdim ve böylece iyileşti. Ancak ben sağıp verdiğimde 90 ve üzeri 120 cc ye kadar içerdi 2 aylıkken bile. Gözümle gördüğümden içim rahat ediyordu. Bi yandan emziriyordum bi yandan sağıp veriyordum. Şimdi kim biberonla verdiğimi görse kaynanam da dahil yeter biberonla verme memeni ver diyip duruyor. Böyle içim rahat ediyor diyorum anlamıyorlar. Dünden beri sadece emziriyorum ama en fazla 5 dk emip bırakıyor bazen hiç almıyor saatlerce. Aç mı diye içim içimi yiyor. Yaklaşık 1 haftadır da ne biberonu ne memeyi eskisi kadar istemiyor. Kv ile yan yana daireler akşamları 1 saat 2 saat alıyorlar sevmeye. Kaynanam kp in kızımın emziğineo an ne yiyorlarda sürdüğünü söyledi.( kek, helva, şeftali, kayısı, muhallebi...) Ben de belki de bu yüzden az ya da çok soğudu anne sütünden dedim. Sonuçta anne sütü tatlı olsa da o ürünler kadar tatlı değil vermeseniz daha iyi dedim. Ama eminim beni dinleyen olmayacak .
Meramım,
Bu şekilde yiyecekleri tattırmaları tahminimi doğrular mi? Vermeleri yanlış mı yoksa sakıncası olmaz mı 2 gıdım şeyin?
Bebeğimi sadece emzirsem doyar mi yoksa ben yine içimi rahatlattığım şekilde sağarak vermeye devam mı edeyim?
Sanki önceki kadar dolu değil göğüslerim ama sıkınca süt fışkırıyor?
Kafamda deli sorular,tecrübeli anneler beni aydınlatın lütfen. İlk çocuğum ve yaşayarak öğreniyorum. Bi de 2500 gr doğdu doktor kilo alımını takip edin dedi şuan 6 olmuştur kilosu.
Meramım,
Bu şekilde yiyecekleri tattırmaları tahminimi doğrular mi? Vermeleri yanlış mı yoksa sakıncası olmaz mı 2 gıdım şeyin?
Bebeğimi sadece emzirsem doyar mi yoksa ben yine içimi rahatlattığım şekilde sağarak vermeye devam mı edeyim?
Sanki önceki kadar dolu değil göğüslerim ama sıkınca süt fışkırıyor?
Kafamda deli sorular,tecrübeli anneler beni aydınlatın lütfen. İlk çocuğum ve yaşayarak öğreniyorum. Bi de 2500 gr doğdu doktor kilo alımını takip edin dedi şuan 6 olmuştur kilosu.