• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme Sorunları

Deliidivane

Bitse bile hayat ölüm gibi sev beni...
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2018
2.342
4.554
133
Hayırlı günler herkese
36 haftalık doğan prematüre bi bebeğim var . Şuan bir aylık oldu. Doktor ilk ay mama takviyeside yapacaksın demişti. Aynı zamanda sütümü de sağıp verdim. Emmeye gücü yoktu.ve tekrar mama almadım. Şuan emme süresi daha uzun. Yalnız şöyle bi durum var . Ben sütümü sağıp verirken 3 haftalıkken 90 cc lerde çıkıyodu. Artanı buzluğa atyordum. Şimdi 3 saatte bir sağım yapsam 60 ı bulmadığı bile oluyor. Birde aralarda emiyor ve saatte bir acıkıyor bazen. Acaba bebeğimi doyuramıyor muyum, sütüm yetmiyor mu diye endişeleniyorum. Birde süt artırıcı damla hakkında bilgisi deneyimi olanlar paylaşırsa sevinirim. Tecrübeli annelerden yorum bekliyorum

Hayırlı günler herkese
36 haftalık doğan prematüre bi bebeğim var . Şuan bir aylık oldu. Doktor ilk ay mama takviyeside yapacaksın demişti. Aynı zamanda sütümü de sağıp verdim. Emmeye gücü yoktu.ve tekrar mama almadım. Şuan emme süresi daha uzun. Yalnız şöyle bi durum var . Ben sütümü sağıp verirken 3 haftalıkken 90 cc lerde çıkıyodu. Artanı buzluğa atyordum. Şimdi 3 saatte bir sağım yapsam 60 ı bulmadığı bile oluyor. Birde aralarda emiyor ve saatte bir acıkıyor bazen. Acaba bebeğimi doyuramıyor muyum, sütüm yetmiyor mu diye endişeleniyorum. Birde süt artırıcı damla hakkında bilgisi deneyimi olanlar paylaşırsa sevinirim. Tecrübeli annelerden yorum bekliyorum
Sağdıgın süt ile bebeğin emdiği süt arasında baya fark oluyor damla hakkında iyi yorumlar görmüştüm ama ben bilmiyorum bulgur pilavı ve dere otu bende baya süt yapıyordu istersen ye dene bol su unutma ilk başlarda zaten gak.meme guk meme oluyor ben şimdi zorla veriyorum 7 buçuk aylık olldu arkadaşımın bbeegide memeden ayrılmaz resmen meme ile aşk yaşıyor

Sağdıgın süt ile bebeğin emdiği süt arasında baya fark oluyor damla hakkında iyi yorumlar görmüştüm ama ben bilmiyorum bulgur pilavı ve dere otu bende baya süt yapıyordu istersen ye dene bol su unutma ilk başlarda zaten gak.meme guk meme oluyor ben şimdi zorla veriyorum 7 buçuk aylık olldu arkadaşımın bbeegide memeden ayrılmaz resmen meme ile aşk yaşıyor
Teşekkür ederim ☺️

Bebeginizin sık emmesi sadece aciktigini gostermez. Bebekler her turlu stresini emmerek bastirmak ister. Usur emer, terler emer, korkar emer, cani yanar emer, gazı olur emer. Cisli bez sayisi normalse doyuyordur. Hamur isi, seker ve tuzu abartmayin, dereotu bol tuketin, maydanoz, nane, adacayi sutu azaltir bunlari tuketmeyin sutunuz artar insallah.

Bebeginizin sık emmesi sadece aciktigini gostermez. Bebekler her turlu stresini emmerek bastirmak ister. Usur emer, terler emer, korkar emer, cani yanar emer, gazı olur emer. Cisli bez sayisi normalse doyuyordur. Hamur isi, seker ve tuzu abartmayin, dereotu bol tuketin, maydanoz, nane, adacayi sutu azaltir bunlari tuketmeyin sutunuz artar insallah.
Çok teşekkürler 😍

5-6 çişli bez, 2 kakalı bez çıkıyorsa günlük iyi besleniyor demektir

Ben hiç sağıp çıkan sütüme bakmadım çünkü biliyorum insanı acabalara sürükleyip daha kötü etkiliyor ama ilk günden beri galactago süt arttırıcı damla kullanmıştım çok faydasını gördüm 2 hafta düzenli kullandım sonra aralarda almaya başladım

Hayırlı günler herkese
Mutlaka gece emzirin.Ben de sütüm yok diye cok uzuluyordum.Nasil ki gece devamli israrla emzirdim,sutum cok guzel cogaldi.Ayrica sutunuze guvenin.Psikoloji kismi da cok onemli.Bulgur da acayip etkilidir.Sağimda cikan sute aldanmayin.Memede cok daha fazlasi var.

Bebeğim çok sık emiyordu. Oyleki goguslerim boş gibi oluyordu. Üzerine bebekte agliyordu😅 çevrem mama ver diyordu.
Dr . Kilosu gayet iyi sıkıntı yok diyordu. Ne çok du dedim . Çünkü geçmiş zaman.
Ben sütüm çoğalsın diye bol su içiyordum ve kendimi yormuyordum. Yorulunca sutumun azaldığı düşünüyordum. He bir de hurma yiyordum.

Hayırlı günler herkese
Boşuna endişe yapmayın eğer bez sayısı günlük normalde doyuyordur bu süreçte stres den uzak olmaya çalışın biraz zor evet ama uykunuz dikkat edin bide tabiki su

Ayrıca mama taraftarı değilsiniz sanırım doymuyor ciddi anlamda çocuk huzursuz açsa takviye verebilirsiniz biz öyleydik ek gıdaya başlayana kadar devam etti hem emdi hem mama

Bestlak damla aldım onu kullanıyorum. Sütüm azalmaya gidiyordu damla baya işe yaradı şuan bebeğim doyuyor çok şükür. Bez sayısı 7 ortalama

Bol su 3 saatte bi ardarda 3 barfak su icip geceleri alarm kurup bebe uyanmadan emzirdim..gece su biterdi esim siseyo tekrar doldururdu.. galactago neo damla ve humana cayi aldim sut artik fiskiriyordu cok sukur o gunler gecti ama faydasi en cok bunlarin oldu..ayrica tavsiye gece bebeginiz 2 saatte bi uyaniyorsa siz 1saat45 dakika sonrasina alarm kurup uyanip emzirin bebis uykudayken emzirin yani...ruya beslenme adı arastirabilirsiniz bu sayede bebegim geceleri 12 saat uyuyor 8 ay olacak artik 4 saatte bi alarm kuruyorum buda gece uykumu 1 kez bolmek anlamina geliyor super oluyor

Back