emzirme sorularım.tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz?

mumandbaby

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mart 2013
38
2
286
İstanbul
bir aylık anneyim.bebek sahibi olana dek yaşadıklarımdan sonra emzirme olayının sorun olacağını tahmin etmezdim.sonuçta emzirme doğal ve zaruri bir olay.ben de bunun bilincinde bebeğimi emziriyorum.özellikle anne tarafı akrabalarım geldiğinde daha rahatım bu konuda.erkek kuzenlerimin önünde emziririm usturuplu bi şekilde bi sorun olmaz.birinci sorum:emzirirken göğüsler anneler ve karşı cins için estetik açıdan özelliğini mi yitiriyor?
eşimin kız kardeşi bebeğini hiç emziremedi zamanında.ben emzirirken onun bakışları daha rahatsız ediyor erkeklere göre.ikinci sorum:emzirirken nazar değer mi acaba?
tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz?

bence değer..benim görümcelerim çok fesat bu konuda..büyük görümcemin yanında oğlumu emziriyordum o da bakıyordu,oğlum emerken ağzından süt taştı,ertesi gün,2 gün boyunca sütüm az derecede geldi .. onun gözü çok kuvvetli,neye bedleniyorsa ertesi gün oluyor..fesat insanları idrak edebiliyorsan,yanlarında pek fazla bulunma bence ..

normal doğum yapan insanları bile 1 saat boyunca konu yapabiliyorlar,2 görümcem bir araya gelince 'bak,şu normal doğum yapmış görüyor musun?onlar becerdi biz beceremedik gibi fesat fesat konuşmalar .. diğer görümcem 'eltim çocuğunu anne sütü ile besliyor,çocuğu gör nasıl kilolu' tabi bu normal bir söyleyiş ile değil..çok kindarca..benim oğluma bile fesat düşünceler besliyorlar..psikolojik baskı yaptıklarından dolayı onlarla ilgili sorunlarım var,birde üzerine böyle fesatlıklar gelince sabrım taştı artık..kapattım kapımı,vurup vurup gidiyorlar..oohh böyle iyiyim kafam rahat valla.. öz kuzenlerim olucak birde,şeytan ile aynı gün doğmuşlar maalesef :47:

nazar değebilir,ne gözle baktığına bağlı.
Estetik açıdan niye özelliğini yitirsin ki,yitirmez tabii.Ne kadar usturuplu da olsam ben erkeğin karşısında emziremem,kuzen de olsa fark etmez.Rahatsız olurum.Hatta bayanlar varken bile çok dikkat ederim,löp diye çıkarmam,çıkaramam.O benim mahremim,özelim diye düşünüyorum.Emzirme önlüğüyle olabilir ama.

hiç olmazsa sadece görümcelerinizle sorunlarınız olmuş.sonuçta çok fazla evinizde olduklarını düşünmüyorum.geçici bi durum.

kayınvalidem ile alt üstlüyüm..çok fazla evimde bulunmasalar dahi;onlarla 5 dakika görüşmem bile psikolojimin bütün bütün alt-üst olmasına kafi .. 5 dk bile emin ol onların gözlerine ve dillerine çok fazla yeterli tatlım .. sen birlik mi oturuyorsun :26:

nazar konusunda çok vesveseli olmamak lazım ama sonuçta bi gerçek ki nazar var ve herkesinki değebilir, karşınızdaki kim olrsa olsun maaşallah dedirtin.
benim ablamın da sütü çoktu kızımız da güzel emiyodu onun ailesinden de bebeğe bak bak nasıl emiyo diyen kem gözler oldu, sonra çocuk 2 ay boyunca kusmaktan helak oldu, şimdi 6 aylık henüz 6 kilo (3,5 kilo doğmuştu) ve emmeyi bıraktı ablam sağıp veriyo...
yani diyeceğim o ki kim olursa olsun kötü nefisle bakar konuşursa maaşallah dedirtin bir de nazar ayeti var çok kısa zaten ezberleyip bol bol okuyun, anne babanın bile nazarı değermiş bebeğe... Allah esirgesin cümle bebişlerimizi...

Back